13 Apr 2014

Dia Suka Dengan Engkau!


Assalamualaikum

***

Nak dijadikan cerita masa ni aku darjah lima lagi kot. Dulu primary school my parents hantar kat sekolah cina. Sampai sekarang aku tak pernah menyesal diorang hantar aku kat sekolah cina. Kahkahkah

Cause setiap kali during secondary school kalau aku speak chinese dengan diorang,they was like "Eh?! What?"

Kadang kadang aku diam je kalau diorang tengah berbisik,mana tahu diorang tengah kutuk aku -.-
Engkau fikir aku tak faham ke? HAHAHA

Okay sambung balik. Time primary school aku memang rapat gila dengan budak laki. Best siot kawan dengan diorang sebab kawan pompuan aku semua jenis yang moody,congek. Erkkk

Semua aku anggap kawan biasa biasa je. Adalah sorang laki ni,dalam kelas aku duduk kat tepi dia.
Kalau dah duduk sama mestilah rapat kan? Selalu juga aku ajar dia BM,bergurau senda tu apalagi.

Then masa tu kalau tak silap,aku tengah borak kot. Tak hingat -.-
Tiba2 je kawan pompuan aku yang sorang tu jerit "Wei tashira, ***** suka kat engkau lah!" (in chinese)
And i was like "Hahhhhh?!"  Korang teka apa reaksi budak laki tu?

Dia senyum. Like this :)))))   . HAHAHAHA
Malu do. Satu kelas dengar kot. Lepas tu aku buat drama pulak. Pura2 nangis masuk dalam tandas padahal masa tu aku tengah blur "Suka? Dia suka kat aku?" HAHAHA

Balik rumah makan tak kenyang,mandi tak basah,tidur tak lena. Cehhh
Of course lah kan masa tu aku darjah 5 wei! Aku mana tahu pasal cinta cinta ni. Setiap hari kat sekolah selalu kena pressure dengan cikgu. Kerja rumah banyak tambah lagi dengan tuition.

Start from that day aku dah tak tegur lagi budak tu. Padan muka. Dah bagus aku nak berkawan dengan engkau tapi engkau yang cari pasal cakap suka dengan aku apahal? HAHA




Adios

19 comments:

  1. bestnya boleh cakap chinese ^_^
    wahwahh..ada orang minat laa..hehee
    kan,terus x nak berkawan..sian dak laki tu..hehee

    ReplyDelete
  2. sweet sweet comel gitu. ahaks <3

    ReplyDelete
  3. hahaha kelakar plus comelnya!!!!!! apalah perasaan budak laki tu ek hahaha

    ReplyDelete
  4. Bestnya pandai cakap cina.. Uih, saya pun sama memang akan jadi 'ish rimasnya, meluatnya' bila dengar2 orang tu suka kita kan..

    ReplyDelete
  5. @mirza syazwina : alhamdulilah. haha. yelah. poyo sangat budak tu -.- haha

    @nurulee : sweet? hahahaha. LOL

    @syazwani yazid : hahaha. mmng perasan habis. kahkahkah

    @niena reen : yup. sep! hahaha

    ReplyDelete
  6. ala.. heartbroken la apek tu... hahaha... bestnya dapat speaking chinese.. akak masuk U baru ada classmate chinese..

    ReplyDelete
  7. Hehe...kelakar. Tapi okayla tu, atleast dapat belajar cakap Chinese + boleh compete dengan Chinese student kan... Best2~

    *Singgah menabung mr.nuff. Boleh klik balik kat sini: Levi's KEEP COOL.TQ.

    ReplyDelete
  8. @nurul : haha. maybe heartbroken kot budak tu. kahkahkah

    @siti nooryanawati : alhamdulilah juga kak :) okay,terima kasih.

    ReplyDelete
  9. hahah cerita yang sangat kiut...hikhik..tp knp tak kawan dgn dia dah..siann kat dia..huhu

    ReplyDelete
  10. wah..advantage tu pandai bhs cina...

    ReplyDelete
  11. @niyaz zara : hihi. sebab rasa awkward pulak bila rapat dgn dia balik >.<

    @huny eda : hihi. alhamdulilah. :)

    ReplyDelete
  12. oh maiii.. lelaki tu chinese jugak kah.. so sweettt.. hehe. u must be very cute then. bestnya ley speaking chinese

    ReplyDelete
  13. Waa.. dari sekolah cina la ni? :D hahaha tu la kat sekolah kawan I yang chinese kalau nak marah orang tu, dia bagitau I guna mandarin.. dahlah kuat.. I pun macam.. kalau dia ada ambik chinese class dekat luar habis kau xD LOL awat buat drama pula? Tiba-tiba.. xD

    ReplyDelete
  14. aaaaaaaaaaaaaaaa
    sweetnya omgggg
    qila ingat dia buat dekat tashira tahun ni hahahahha
    rupa rupa nya darjah 5!!
    patut lah buat drama ahhahaaha :P
    eeee sweetnya.
    ajar qila chinese pls tashiraTT_TT

    ReplyDelete
  15. kenangan mengusik jiwa ni. hihi

    ReplyDelete
  16. kenangan masa sekolah paling best

    ReplyDelete
  17. isk2 kejam eh ktk ngan biak laki ya :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...