19 May 2014

Blank !


Assalamualaikum

Harini kitorang dah start belajar. Setiap kali cikgu tengah terangkan kat depan , masa tu lah otak aku rasa BLANK. *Krik krik krik*

Apahal susah gila matapelajaran form 6 ni? Perrggghhh
Tambah lagi ada budak yang annoying gila dalam kelas kitorang. Sabar jelah.

Cikgu bagitau nota memang kitorang sendiri yang catatkan. And kitorang dah tak guna buku nota dari koperasi sekolah lagi. So pandai pandai lah nak handlekan nota sendiri.

Bab ni memang leceh sikit. Aku dah blur plus stress gila nak fikir pasal ni.
Aku memang tak suka tengok nota aku bersepah sana sini.

Korang ada idea tak macam mana nak organize file or notes? Macam kat U juga. 
Aku dok cari kat google tapi tak jumpa yang berkenan .

Sekarang ni file,kertas,notebook,bookmark memang dah bersepah kat atas meja belajar.
Rasa nak berhenti pun ada juga ni. Sabar tashira,sabar.

Errhhhhh


p/s : Siapa siapa yg tag aku kat liebstar award tu,in shaa allah hujung minggu ni aku update.




Adios

14 comments:

  1. senang jee .. sha beli satu file yang banyak folder dekat dalam file tuu lepas tu segala nota//kertas kerja masuk dalam folder berkenaan ..

    ReplyDelete
  2. beli je ring yg bulat tu byk2..every kertas sepah2 note 2 asingkn ikot sbjek..then kepil la dgn ring tu..kmas n efisyen..hehe..nnti time exam xpyah nk wat nota lain dah..semak je nota tu..

    ReplyDelete
  3. ada banyak cara..
    beli fail besar, kertas warna2 dan bahagikan ikut subjek.. so, ada nota je terus selit..

    beli buku nota mcm sekolah dulu2 je.. akak pun guna buku budak sekolah je.. untuk subjek kira2 je beli buku besar sikit..

    ReplyDelete
  4. kamek dolok pun camya juak.. kamek sik tauk, paduhal sik makei buku sekolah gik. haha so, kamek beli 1 ring file yang ada banyak2 folder ya.. kamek bahagikan ikut subjek. so, kamek just bawak 1 fail jak ke sekolah =) hehe harap membantu. jangan putus asa. =)

    ReplyDelete
  5. takpe Sha,mungkin mula-mula ni je blank sikit,nanti lama-lama oke la tu,don't worry,be positive k!
    Pasal budak annoying tu,buat dunno je ngan dia,as long as dia tak kacau kita,hehee. Btw,Sha ambik aliran apa ea?

    kalau akak,akak ada beli file warna-warni,kaler lain-lain la. Lepas tu,akak label satu2 utk setiap subjek,hehee :)

    ReplyDelete
  6. Kalau teena devide kan nota tu by subject. Pastu beli fastener. Kalau nota dlm A4 ke full scape paper ke, tebuk jer tepi. Senang.

    ReplyDelete
  7. pakai buku nota sekolah je lah :) takpun pakai kertas A4 / testpad, then compile kan dalam ring file :)

    ReplyDelete
  8. tahniah.anda memperolehi liebster awrad blog .sila jawab soalan yg dinyatakan disini :) dan tag rkana blog yg lain tuk liebster awrd ini.
    http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  9. Kalau macam saya nota better tulis kat buku. Biarlah mcm sekolah pun. Kalau tak nanti hilang. buku nota yang ring tu recommended. beli yang panjang. heeee.
    moga membantu

    ReplyDelete
  10. kak miza dulu masa form 6 tak buat nota langsung..hahaa!buat pun subjek ekonomi je kot.
    duk catat dalam buku teks je,sbb senang sikit nak bce..tu kak miza laa...mlas sikiittt..hehe!

    ReplyDelete
  11. Kat U pun pakai test pad cam biasa je Tashira. Kalau nota kak Nad tu memang bersepah ler hehehe

    ReplyDelete
  12. perghh macam susah je bunyi dy. gud lark Sha

    ReplyDelete
  13. takde cara...kena susun ikut senang sha...sbb tak semua org cara susun dia kita boleh ikut....sama la kalau kita baca nota org :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...