26 Aug 2014

Dulu vs Sekarang


Assalamualaikum

Sometimes bila kita duduk sorang or laying down on your bed,kita pasti akan teringat dengan kenangan lama. Kalau aku lah kan,aku gerenti sangat air mata ni akan keluar."Oh how i wish i can go back like the old times." Kalau lah sekarang wujudnya mesin yang dapat kembali ke zaman dulu,i will be the first one to try it. hahaha


Tak guna kita mengenang kisah yang dah berlalu. Zaman tadika,sekolah rendah plus menengah,semuanya dah jadi kenangan. Sekarang ni focus dengan future kita.


For me,zaman form 5 ialah detik yang paling terindah buat aku. Eceh hahaha. You know why? Yelah masa tu bukan main lagi aku fikir yang aku tak akan jejak kat sekolah ni lagi. Last year ni wei. Sekali lepas ambik result SPM,ambik kau. Masuk form 6 pulak. Hahaha padan muka,last year sangat kan? hahaha


Dulu time form 5,yes aku tak pernah ambil serious dengan SPM. Aku ngaku okay? Dulu,pagi pagi lagi dah tercegat kat depan pintu kelas tunggu member datang sebab nak ajak diorang pergi kantin then round satu sekolah. Crush punya pasal lah ni. Cehhh tak malu -.- Lepas loceng bunyi sibuk je nak pergi buang sampah padahal bukan engkau pun yang bertugas. Setiap hari pulak tu. Oh my,memang gila lah.


But now,bila masuk form 6 semuanya berubah. Dalam sekelip mata je. Sekarang ni jarang dah nak keluar dari kelas,selalu buat kerja sendiri. Kalau gelak ketawa tu of course lah ada kan? Aku memang jenis yang bercakap tak reti nak berhenti. No crush youuu. No crush. hahaha Booooo tipuuuuu :P


Tengok tv pun boleh dikatakan dalam seminggu 3 kali je kot. Aku memang tak update pasal isu semasa plus gosip artis plus the latest song sekarang ni. Erhhh sucks. Every weekends aku akan buka youtube then search the latest song. Yelah daripada aku tak tahu langsung kan? Blog,laptop pun jarang sangat nak buka. Bukan tak ada masa tapi malas. Setiap hari balik lewat then terus tidur. Malam pulak buat kerja rumah & study. Nampak tak kerajinan aku ni? hahahaha puiii


Maybe ada hikmah kot aku masuk form 6 ni. A lot of things happen. Like seriously.
But aku mengaku , aku memang rindu sangat dengan zaman dulu dulu. Really :')


Memory,please go away.





Adios

5 comments:

  1. we felt the same feeling :)
    how we wish but we cant so ..just move forward and happy :)

    ReplyDelete
  2. rindu zaman sekolah jugak.. T_T

    ReplyDelete
  3. semua yang berlaku ada hikmahnya. belajar baik-baik yer.

    sys rindukan zaman sekolah rendahh. heeee. nak main galah panjang.. polis polis.. heheh

    ReplyDelete
  4. old momento ? haaa really miss them even menyakitkan :)

    ReplyDelete
  5. berubah ke arah yag lebih baik tu, bagus :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...