11 Jun 2014

DIY Custom Notebook Cover

Assalamualaikum


Lama dah tak buat DIY. So here we go!
Korang boring tak tengok cover notebook korang yang biasa biasa tu? 


Kalau aku ye memang aku bosan hahaha
So here is what you need. Simple ja jangan risau



- Notebook (actually aku tak guna notebook ni sbb cover notebook ni dah cantik) -
- Glue -
- Scissor -
- Ruler -
- Magazine -


Step nya simple ja. Korang gunting magazine tu dalam bentuk triangle kecil. Sebelum tu ukur dulu ye ^^
Then gam kan.


So the result will be like this.




Althought tak perfect sangat erhhh hahaha
So do you like it? Kalau suka jom cuba! Heeeee




Adios

5 Jun 2014

Oh Burung T_T

Assalamualaikum

Kebelakangan ni rasa malas pula nak blogwalking & buka blog. Ohhh noooo T_T
Ditambah lagi dengan cuaca yang panas and masalah yang tak pernah nak selesai. Geezz


Nak dijadikan cerita petang tadi aku pergi rumah aunty . Then nenek aku cerita time dia tengah mop lantai kat luar rumah tadi tiba tiba ja seekor anak burung 'landing' betul betul kat depan kaki nenek aku. Bhahahaha
Kitorang gelak cause nenek aku memang melatah habis masa tu. Bhahahaha


 


Aku tak tahu nama burung ni. Kaki patah kot sebab tu burung ni 'landing' tadi. Maybe burung ni baru nak belajar terbang. Kesian pulak aku tengok,manalah mak burung ni. Tsk tsk


Sekarang ni anak buah aku yang kecik tu jaga,siap ada bantal & selimut lagi dia bagi kat anak burung ni. Sejuk katanya nanti. Hahaha




Adios



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...