16 Nov 2015

Gaya Selendang Terkini!

Assalamualaikum


Selendang atau lebih dikenali sebagai shawl. Well of course semua orang tahu pasal ni sebab dah jadi trend hangat sekarang ni.

Setiap kali kalau pergi shopping mall or mana mana je comfirm aku terpukau tengok gaya fesyen diorang guna shawl. Yeah i'm a little bit jealous sebab aku tak reti nak lilit benda gini. Hancur
Tabik gila kot sebab korang ingat nak lilit tudung ni senang sangat ke? Ingat dalam masa 5 minit dah siap ke? Kalau yang lilit biasa tu maybe lah tapi kalau aku ni huh pasrah je lah. I can't


Shawl boleh diguna dalam pelbagai cara dan dapat dipadankan dengan semua jenis pakaian. Sekarang ni banyak shawl yang antaranya diperbuat daripada fabrik cotton,chiffon,satin & crepe. Tak nak cakap banyak tengok je kat koleksi selendang terkini!

Semua orang ada taste & style masing masing kan? Kalau aku pulak suka style shawl macam Hana Tajima! Tak mungkin korang tak kenal cause dari dulu lagi beliau famous gara gara gaya pemakaian hijab beliau yang sangat kreatif & unik! Tengok ni.





Yang ni pulak ialah rekaan instant shawl yang mula dipopularkan oleh Neelofa! Cantik kan? Style tak?




Well of course Yuna pun termasuk gak. Gaya pemakaian turban Yuna ni dulu dapat banyak kritikan daripada orang ramai  tapi tengok sekarang ni ramai pulak yang ikut gaya beliau.





Lastly ialah gaya fesyen selendang gaya arab. Gaya ni simple je tapi nampak high class jugak.




Anyway ada banyak cara sebenarnya nak guna shwal ni. Ikut kreativiti korang je. Tapi contoh yang kat atas tu merupakan gaya selendang yang dah diikuti orang ramai sehingga sekarang. Lepas ni mungkin banyak lagi style yang boleh diikuti.


Korang pulak suka gaya yang macam mana? Kalau aku lebih prefer gaya hijab Hana Tajima. But yeah aku tak reti nak buat gaya yang macam tu so tsk tsk








5 comments:

  1. saya suka yg style hana tajima ngan neelofa tu. tapi saya ni setia dgn bawal creepe je. dah jarang pakai shawl xD

    ReplyDelete
  2. ina suka gila style turban yuna but tak reti nak pakai & takut tak suit dengan muka ina. so ina lagi prefer style tudung neelofa. simple & suitable

    ReplyDelete
  3. i prefer keadaa.kalo nak cepat, instant je, kalau ada masa nak melawa, i prefer try style baru, tp kalau pg tempat yg mcm x mengizinkan nak melawa lebey2 i prefer simple syle.yelo takkan kau nak gi takat kedai depan umah ko nak pakai syle lilit 100xkan? takkan ko takat g pasar malam nak lilit hana tajima? lain kalo nak gi shopping mall.huhu

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,

    Saya baru berjinak-jinak dgn shawl sebab tudung syria hampir pupus.. Azab juga masa lilit shawl tu. Tgk dlm YouTube macam senang..hihihi :-)

    ReplyDelete
  5. bawal memang paling senang tapi kalau nak nampak style memang shawl lah jadi pilihan ngee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...