24 Dec 2015

Angry Mom | Korean Drama


Assalamualaikum

I'm back with korean drama! Drama ni dah lama ditayangkan dalam bulan 3 tahun ni.
Pelakon nya ialah  Kim Hee-sunKim Yoo-jung, and Ji Hyun-woo.

What i can say is drama ni berkaitan dengan alam persekolahan and a little bit about politik. Bagi aku lah kan kebanyakkan drama korea yang aku tengok almost semua ada kaitan dengan politik & kuasa so dah tak heran sangat lah, hahaha





The plot :

Jo Kang-ja was once legendary for being the toughest, most feared troublemaker at her Busan high school. When she gets pregnant in her late teens, she drops out of school and tries to become a responsible mother to her daughter, Oh Ah-ran. Fast-forward to the present, and Kang-ja is now in her thirties and Ah-ran is a teenager. The two have a contentious relationship, with Ah-ran ashamed of her quick-tempered, foul-mouthed, sashimi knife-wielding mother for the latter's unrefined ajumma manners.
When Ah-ran befriends the class outcast, it makes her the target of the school bullies who make her life hell; yet she's too proud to tell her mother what's happening. When Kang-ja finds out that her daughter is getting bullied, she decides to take matters into her own hands. Unbeknownst to Ah-ran, she enrolls in her daughter's high school as an undercover student with the false name "Jo Bang-wool" to teach those bullies a lesson. But, she learns that there are bigger, darker problems within the educational system, and Kang-ja makes it her mission to put a stop to the school violence, with the help of Ah-ran and naive, idealistic homeroom teacher Park No-ah.


Aku memang recommend lah untuk tengok drama ni. Drama ni more to sifat seorang ibu yang ingin protect anaknya daripada dibuli. Tapi banyak sangat halangan. Funny scenes pun banyak jugak escpecially part student laki tu jatuh cinta dengan Jo Kang Ja  (mak Oh Ah Ran) & akhirnya kecewa selepas tahu Jo Kang Ja tu ahjumaa hahahaha. Memang the best lah. 

this guy hahaha
Part pasal kuasa tu agak menyampah sikit sebab tahu aje lah kan kalau dah kaya & mempunyai kedudukan yang tinggi semua benda pun boleh buat termasuk nak bunuh orang.

Ending drama ni happy ending so jangan risau. Haha ada jugak part yang sedih tapi kejap aje.

Saya bagi 9/10 star untuk drama ni. Ntah lah bagi aku drama ni memang best tapi maybe ada jugak setengah org yang tak berminat sangat ikut citarasa masing masing lah kan.

Kalau nak tengok boleh je pergi ke Dramafire.

Enjoy!

4 comments:

  1. Memang ramai jugak yang kata cerita ni best. Tapi saya tak tengok pun lagi. Dalam banyak2 drama korea yang saya tengok You Who Came From The Star dengan Master's Sun je yang paling2 melekat di hati and boleh ulang tengok banyak kali. Hehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best drama ni niena. byk part yg buat saspen. bagi akak the master's sun tu sampai bila2 pun mash melekat d hati haha

      Delete
  2. Dah tengok yang ni! hahahaha best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan? hahaha mmg tak boleh nk skip drama ni sbb setiap ep mmg buat saspen xD

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...