18 Feb 2015

Result STPM - Penggal 1

Assalamualaikum
So semalam result STPM Penggal 1 dah keluar. Kalau nak tahu result aku. Baca ni dulu hahaha


Pagi tu aku datang sekolah macam biasa,tak ada rasa apa apa pun except perasaan malas nak pergi sekolah sebab sekolah lain dah start cuti pun erhhh


Kalau tak silap aku,result keluar dalam pukul 10 lebih kot. Masa tu Muet,cikgu suruh kitorang buat essay. Aku belum ada rasa nervous lagi masa tu haha


“Do you want to check your result?” Cikgu kata sambil tunjukkan handphone kat kitorang. And I was like ‘what? Dah keluar ke? Serious???’


Pelajar lain terus pergi ke depan nak check although I know they were quite nervous at that time. So do i.


“Jom teman aku pergi check. Atau kau nak check engkau punya sekali?” Kata kawan aku. Eceh ayat macam nak mengarang buku cerita pulak hahaha


“Serious? Engkau tak takut? Kalau engkau bad mood lepas ni siap.”

“Nope. Jomlah.”


Pikir punya pikir akhirnya aku temankan jugak dia pergi ke depan. Kawan aku yang dua orang lagi dah stress plus speechless. Rileks lahh beb


“Nah,taip your IC number.” Kata cikgu tu sambil hulurkan handphone. Kawan aku tadi dah check pun so tiba giliran aku pulak. Actually sehari sebelum result keluar aku plan nak check bila balik sekolah nanti tapi nak tak nak check ajelah sebab curious gila masa tu.  But one thing for sure,aku yakin gila yang sejarah aku akan fail sebab aku tak reti nak jawab pun masa exam tu.


And walahhhhh!  



The first thing yang aku nampak bila dah dapat result tu F. Aku ulang balik F F F F!


‘Ni comfirm sejarah yang fail.’ And I was right. Aku lupakan pasal F tu sekejap then mata aku focus kat huruf A & A-. Ya allah,tak sangka dapat dua A. Aku tak jangka pun akan ada A nanti. Im happy gila


Tapi yelah F tu yang spoil kan result aku. Cikgu sejarah kitorang pun sedih gak sebab kebanyakkan kitorang gagal dalam paper ni. But no worries teacher,kitorang akan buat yang terbaik bila reseat balik paper ni nanti. Trust us J


Although result aku ada F, tapi aku bersyukur kot result aku tak seteruk mana pun. At least ada A kan tashira? Lol


Sem 2 nanti aku target 3A and 1C+ for sejarah sebab aku memang tak yakin sangat dalam subjek sejarah ni. Inshaallah dapat. Doakan aku tau! 



Adios
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...