23 Oct 2015

Random Post #9 - Picture


Assalamualaikum

Lama dah tak buat random post. Tadi bukak gallery then terjumpa gambar-gambar yg pernah diambil sebelum ni. So daripada simpan dalam hp baik aku jadikan sebagai entry je kahkah



gambar ni aku baru ambil semalam sebab baru sampai lepas order about a week ago.  Button badge yang diorder kat prettylittleartsndesign. Its totally worth it! Aku bagi dekat kawan satu kelas plus cikgu sekali. Well last year kan haha



Yang ni dah lama. bulan 5 hahaha. Nothing special. Tapi happy sebab dah beli :)



Proses untuk mencantikkan notebook lepas sem 2 habis .
Lukisan tu dilukis hasil daripada godek pinterest.



postcard exo. finally dapat  jugak postcard ni lepas bertungkus-lumus cari kat shopping mall. haha sanggup gila.



terlebih rajin punya pasal :P



Lastly,hadiah birthday 3 hari lepas. Happy birthday to me.











21 Oct 2015

DIY Fragrance for Shoes


Assalamualaikum

I'm back with DIY! hahaha macam tengah buat video untuk youtube pulak rasanya.

Well,i'm not very satisfied with my DIY this time. Cause it was totally a mess. You will know once you are finish reading this.


DIY kali ni is for your shoes, i mean sneakers or kasut sekolah korang. Of course lah berbau kan? If not aku memang respect habislah kat korang. 

Actually banyak je cara nak buat kasut tak berbau tapi aku nak try buat cara ni.
So here we go.



First,you will need scissor,needle,benang,kain (4 helai) saiz medium and i dont know how to describe that thing but flower fragrance maybe? Aku beli kat daiso , perisa lavender. Or you can just buy anything yang ada bentuk plus wangi.

Its kinda look like this.


Next,ugh i hate this part. Which is jahit. Korang perlu jahit kain tadi and tinggalkan lubang kecil untuk letak kan flower fragrance . 

Like this.

But,oleh sebab aku tak reti sangat nak menjahit so aku ambil langkah mudah iaitu just using a stapler. Hahahaha korang jangan ikut 'style' aku ni pulak, Jahitkan aje.


So its gonna look like this. Its not that perfect though sebab aku guna stapler :') lol
And now you can put this thing in your shoes.



Tadaaaa!

Banyak lagi cara nak hilangkan bau kasut ni like you can put minyak wangi or this



daun pandan. I dont whether its good or not but you can try right?



Anyway,happy birthday to meeeeeeeee! Im 19 years old already. Tsk tsk :')
Terima kasih Ya Allah .












15 Oct 2015

Rosak,again.


Assalamualaikum

Lama jugak tak update pasal life kat blog ni kan. Tadi baru sempat belek blogpost.
So korang apa khabar? Sihat? Alhamdulilah.

Kalau nak tahu aku ni jenis yang cuai plus tangan aku cepat rosak kan barang. So memang tak lama lah "nyawa" barang barang aku ni. 

Nak tahu barang apa yang selalu aku rosakkan?

Earphone.

Yes,earphone. Kalau tak silap dalam tahun ni je dah lebih dari 5 kali kot tukar earphone.
Ntah macam mana aku pakai earphone boleh rosak sampai macam tu sekali.




Everynight,everyday aku habiskan masa aku dengan dengar lagu. Thats why my telinga hampir nak pekak. Hahaha

Kalau tak dengar lagu sebelum tidur,memang tak dapat jugak lah aku nak tidur. Except masa tu aku memang dah penat gila lah

Earphone tu tak lah rosak teruk sangat,selalunya antara satu tu je yang tak berfungsi.
Sekarang ni terpaksa lah beli sekali lagi. Haih habis duit aku

Tadi godek google terjumpa tips nak jaga earphone. hahaha
Mana tahu boleh tolong korang jugak kan?


1. Tetapkan volume sekurang-kurangnya 75% .

Kalau part ni memang tak dapat nak ikut lah, Mungkin penyebab earphone aku rosak sebab dah terbiasa raise volume sampai 100% plus telinga aku pun dah macam so so je. Hahaha . Yeah i know benda macam ni tak baik untuk kesihatan. Degil lagi kan

2. Pasangkan earphone tak jauh dari telinga. 
Like this.

Pasang earphonemu tak terlalu jauh dari telinga

Kerosakan boleh terjadi kalau korang selalu tarik kabel earphone.

3. Sebelum pakai,keringkan dulu telinga tu. 

4.  Simpan/lipat earphone dengan cara yang betul. Macam ni.

Cara melipat earphone

5. Takyah pinjam kat sesiapa.

Kalau nak earphone korang tahan lama,jangan sesekali pinjam kat sesiapa. JANGAN SESEKALI especially kat adik/budak yang masih bawah umur. Kompem ditarik-tarik earphone tu hahaha

credit : Hipwee



So ni peringatan untuk diri sendiri jugak. haha cau
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...