31 Jan 2016

Healthy# Overnight Oats

Assalamualaikum


Korang tahu tak apa itu overnight oat? well simple je. Oat yang disimpan dalam peti sejuk selama 1 malam then dimakan pada keesokkan harinya. For breakfast lah. Oat kan sihat. Lagipun senang je nak buat ni,janji ada bahan ajelah.



Ingredients yang paling penting ialah kena ada oat & milk aje. Kalau nak lebih "berstyle" sikit guna jar tu hah. haha. Topping ikut cita rasa korang lah nak letak blueberry,strawberry,peanut,almond ke. Ikut suka korang.


Aku start buat overnight oats ni dari last year lagi. Sedap k. Kalau lapar je makan ni. Haha nak elak makan nasi sebenarnya.









Lapar pulak tengok T_T

8 comments:

  1. sedappp gilaaa . lapaq tgk gambaq tu. hiii ^^

    ReplyDelete
  2. bagilah resepi sekali TT____TT ahahaha malas benor nak meng-google ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. just oat,susu & topping aje. hehe. tabur aje dalam jar lepas tu letak dalam peti sejuk dah boleh dimakan . ^^

      Delete
    2. Susu apa2 la kan. Yg dibuat minum tu kan. Macam sedap aje

      Delete
  3. Whoaa. nmpak sedapp. blh try ni. Oat bagus untuk kurangkan kolesterol

    Saya Tag sini : http://shapurplegirl.blogspot.my/2016/01/giveaway-2016-tahun-impian-kita-by.html

    ReplyDelete
  4. If only I love oats! Tapi malangnya kak Nad cannot go la dengan ost TT_TT

    ReplyDelete
  5. Suka sgt dengan oat. Nanty nk try buat.

    ReplyDelete
  6. wow menarik! mcm nak try tapi tekak takleh telan sangat oats ni. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...