20 Feb 2016

Beli Smartphone Untuk Nenek

Assalamualaikum


Tajuk bukan main lagi bhahahaha
finally ada jugak bahan untuk dijadikan sebagai post kan.


Nenek aku nak kata tua tak jugak ah. masih cergas je aku tengok. Umur pulak aku tak ingat .Yang pasti memang masih bertenaga macam orang muda k hehe


Aku pun tak tau sebab nenek aku nak beli smartphone ni. tapi kali ni at least lah kitorang nak tunaikan jugak permintaan nenek. Orang tua kan. Hmm tiba2 rasa sedih pulak T_T


So tadi pagi keluar cadang nak gi beli. Kau bayangkan dah pukul 10 pagi pun aku belum bangun dari tidur? hahahaha sejuk giler. hujan tak berhenti dari semalam lagi thats why terlena sangat,lagipun semalam tido lewat sebab tengok anime.


Dah bersiap tu kitorang pun pegi lah kat shopping mall & my mum dah plan nak target beli samsung sebab ahli keluarga kitorang semua guna hp samsung. Iphone tu tunggu aku kaya dulu eh


Kitorang pegi kat kedai samsung & aku pun terus menuju ke area earphone & phone casing. Biarlah diorang yang pilih. Plan nak beli yang sederhana besar je sebab nanti takut nenek kitorang tak reti nak guna. Takpe nek,cucu nenek ni kan ada. hahaha you can count on me grandma.


Actually aku nak snap gambar tempat kitorang beli hp tadi tapi rasa macam ada orang tengah perhati aku so takyah jelah haha



Kitorang suggest beli cover macam ni sebab takut nanti terjatuh ke apa ke



Samsung Galaxy J1 Ace


I dont think that this is the latest kan? Tak kot. Aku melencong ke tempat lain time pekerja tu tengah explain. hahaha ni pun jadilah. At least nenek aku dapat jugak merasa guna smartphone although bukan brand Iphone. 


Price dah nak dekat dengan RM400+ kot. Original k
Colour : baby blue/turquoise


Ah date released October 2015. Click the link to see the specification Samsung Galaxy J1 Ace


Lepas ni aku nak ajar nenek how to take a selfie hahaha


Anyway tadi sempat jugak aku grab memory card 16 GB & a few novels to read. Oh yeahhh 
Kalau dah habis baca nanti lah aku review (if rajin)





Enjoy ur weekends guysss!






p/s : yang tag aku for post "25 things that make you happy" tu thank you eh. Nanti kalau aku ada masa aku buat entry

16 comments:

  1. wuuuu kemain lagi nenek uols. tu lah, ingat orang muda je ke nak pakai smartphone...;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan? org tua pn nak merasa jugak :P

      Delete
  2. haritu ada bagi atuk pakai smartphone jugak
    lepas tu dia tak pandai guna cemana dia pulangkan balik haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 lah nenek sy tak pulangkan balik hp tu nanti hahaha

      Delete
  3. Wah bestnyaaa. Lepasni boleh whatsapp2 xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha luls kalau nenek sy reti jelah :P

      Delete
  4. Dasyaaat nenek awak :D Sama macam nenek akak .. Hohoho..

    ReplyDelete
  5. wauuuuuuu, hebatnya! nenek saya ada talipun picit tu pun tak reti nak guna, asyik suruh cucu je tekan. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiknya tomo tolong nenek hahaha lepas ni maybe sy pun kena tolong nenek sy jugak haha

      Delete
  6. nice! n ur grandma adalah sangat cool!
    nenek saya nak guna hp tahu speed dial je kihkih..

    ReplyDelete
  7. huiyoooo hebat nenek pakai samsung, kihkih. lepas ni setiap hari selfie :p

    ReplyDelete
  8. Colour cantikk! Cool ngat nenek hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...