9 Feb 2016

D'Lite Tea | Review

Assalamualaikum


Few days ago my mom bought this tea untuk aku kuruskan badan. Kahkah
Actually sebelum ni aku pernah bagitau dia nak beli Dr Burn sebab tengok banyak sangat testimonial kata berkesan. So nak jugak ah try. Tapi harga pun boleh tahan RM80+,belum termasuk postage lagi tu . Thats why i ask my mom to buy it for me cause yeah aku penggangur sekarang ni. 


Tapi haritu tiba-tiba dia dah terbeli D'lite Tea ni pulak. So try jelah daripada tak ada kan. Harga RM70+. Beli kat Cosway kalau tak silap aku. 








The taste not bad lah. Tak pahit. Tapi bau herba kuat gila. Terpaksa tutup hidung sambil minum. Erh nak kuruskan? So sacrifice sikit. 


1 uncang tu boleh ulang guna sebanyak 3 kali. Takyah membazir. 
First day minum tu belum ada apa2 lagi sebab aku minum pada waktu malam. So the next day barulah sakit dia datang. Pagilah. Kau bayangkan aku dok ulang-alik masuk tandas 5 kali dalam sehari. Serious. Perut rasa tak selesa sangat so berlari lah masuk dalam tandas.


But trust me,once kau keluar dari tandas tu memang lega gila rasanya. hahahaha yelah perut rasa ringan sikit selepas membuang kan? Tapi aku suggestlah kalau korang dah plan nak keluar the next day tu baik jangan minum. Kang ulang-alik masuk tandas dalam shopping mall. hahaha


Hari khamis lepas aku plan nak pergi bank sebab nak beli pin upu & pin ulangan so aku tak minum benda ni. Nasib baiklah perut tak buat hal. Dahlah duduk kat bank bukan main lama lagi -.-




Tapi kena ingat,jangan lupa nak bersenam & jaga pemakanan lah. Tak ada hasilnya kalau korang dok minum air ni tapi masih lagi melantak semua makanan. hahaha


Overall,best kot minum ni. At least aku tiap2 hari "membuang" kan daripada sebelum ni memang jarang aku nak membuang. Boleh dikatakan 2 kali je dalam seminggu.


anyway,wish me luck untuk turunkan berat badan k! That is one of my wishlist for this year T_T



12 comments:

  1. in shaa Allah, semoga usaha berhasil

    ReplyDelete
  2. bagus juak teh ya. cnie beli?
    semoga berjaya. :)

    ReplyDelete
  3. Yea minum jugak tea detox macam ni. Dia punya rasa nak buang tu macam nak pasang siren je. Emergency kot.

    Bila dha buang tu..... Legeww dan rasa kurus lol rasa je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha i know that feeling. mmg tak boleh ditahan lagi rasanya.

      Delete
  4. Mcm tea clean detox jugak. Bila minum, ya Allah senak giler perut. Lepas cuci rasa lega jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang sama jugaklah ni. haha i agree :)

      Delete
  5. semoga usaha awak nak kurus berhasil.:)>>

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...