2 Feb 2016

Giveaway 2016 Tahun Impian Kita by Mawar Assufi



Impian aku pada tahun ni? Actually nak kata ni impian tak jugak but more to something that i really want to do this year.


Which is,experience different kind of part time job. Tak kira lah kerja kat supermarket,bakery,saloon or anything but cleaner tu tak nak eh. Hehe 


Contoh,satu bulan tu kerja kat bakery. The next month berhenti then kerja kat saloon,then cari lagi pekerjaan yang berbeza. Macam best je kan? Ke tak? Ke bagi aku je best? hahahaha


After one month dah berhenti tu,i will start making a journal & diary. Yelah nak simpan kenangan bekerja kan. For me pengalaman tu berharga sangat sangat. Tak kiralah masa kau bekerja tu kena marah dengan bos sepanjang hari or tak ada kawan tapi at least kau tabah and gagahkan jugak nak try kan? Nanti beberapa tahun kemudian kau dapat baca & kenang balik semua pengalaman yang kau pernah lalui masa tu. Is it weird? hahaha rasa macam pelik je impian aku ni.


Not only you get your experience,duit tu? Tak happy ke dapat duit? hahaha kalau aku perghhhh takyah cakaplah. Aku jenis yang akan catat and ambil gambar tentang semua benda yang pernah aku alami. Kalau bad memories tu takyah lah,dah tersemat dalam otak dah. Aku kalau bad memories memang aku akan ingat sampai bila bila. Trust me. Kalau happy moments tu kadang ingat kadang tak.


I know benda ni susah nak capai sebab zaman sekarang susah gila nak cari kerja, Especially ekonomi malaysia dah menurun lagilahhhhhhhh erhhhh.


Walaupun sekarang aku dah rasa give up sikit nak carik kerja,but i hope that i can still at least get 2 or 3 different kind of jobs though this year. Hmmm i hope so.



taggie







6 comments:

  1. terima kasih tag :)

    hehe, but i suggest you kalau nak kerja, at least 3 bulan sampai habis training kat satu2 tempat tu baru quit. hehe, kalau tak, sayang~^^

    zaman sekarang ramai employer seeking for full-experienced staff especially dalam bidang perkhidmatan, kalau ada kelulusan, tapi soft-skill takde, susah sikit sis..

    hehe, btw sorry komen panjang.. thanks sekali lagi tag Ct ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan sis CT.. Sekarang zaman susah cari kerja. Even saya dulu kerja acc assistant pun setahun 4 bulan baru sy quit atas sebab2 tertentu. Dan skrg sy baru dpt kerja baru. Dan sy akan kerja more than 3 month. bagi sy at least 6 bulan. Ia memadai. heheee.

      Btw, okay juga awak kata nak try sesuatu yg baru kan. Tp, sy suggestkan awak kerja lebih dari sebulan dua.

      Sebab banyak sy p interview company2 dan most of them mengeluh bila yg iv dtg kata saja nak isi masa lapang or cuba2. hehe. Sy dengar pun tergelak. Sebab mereka mencari staff yang loyal dan boleh bantu co mereka survive. sebab dapat kurangkan re-training cost depa. hehe

      btw, All the best okay! Saya dah terbaca impian awak awal pulak >_<


      rasa boleh dah create satu entri khas pasal sharing job experience kan.. kikikii

      Delete
  2. Assalamualaikum.

    Terimakasih saya ucapkan kerana sudi join sama Giveaway Tahun Impian Ini.
    Saya hargai penyertaan awak. Tapi, saya akan datang semula jumpaa awak tauu :D Untuk bacaa impian awak semula.. Hehee

    Apa-apa pun All The Best. Tazabar rasanya nak Spread The Love .. See you again .. :) Jemput singgah untuk cek nama awak ya di sini :

    http://mawarassufi.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-giveaway-2016-tahun.html

    ReplyDelete
  3. Bagus juga impian macam ni..

    Ianya pengalaman yg berbeza


    Sebenarnya suka juga mcam tu hihi

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum ..

    Terimakasih dan Tahniah atas penyertaan :)
    Saya doakan semoga impian awak tercapai . Paling utama saya doakan semoga awak kaya dan berjaya di dunia mahupun di akhirah .. Jangan lupa untuk terus submit doa pada Allah supaya dipermudahkan urusan mencapai impian ya. :D

    Esok tengok senarai pemenang ya. Mana tahu bertuah :)

    Saya doakan ya . In Shaa Allah :)

    Salam sayang,
    Mawar Assufi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...