2 Feb 2016

January Story

Assalamualaikum


Hmm a lot of "not so good" things happen to me lately. Padahal 24/7 diam rumah aje tapi still ada jugak masalahnya. Yarabi


Aku start cari kerja awal bulan januari ni. Nak kerja part time je. Pengalaman kan. Unfortunately,setelah 2 kali tidak berjaya/ditolak aku dah putus asa dah. aahhh duduk rumah jelah lagi senang. Aku memang jenis yang cepat sangat give up. First aku g minta kat bakery tapi masalahnya diorang tak nak cari yang bekerja part time so aku pun chau,ada hikmah kot.
Then isi borang kat kfc pulak,masalahnya diorang sampai sekarang tak kol,kurang asam buang masa aku je!

Lepas tu dah tak cari lagi. Malas


31 januari,ahad. Best friend masa tingkatan 3 nak nikah. Aku siap beli baju bagai nak pergi nikah dia tau tak tapi last last tak pergi sebab tak ada transport. Bapak aku g sabah,kereta ada kat rumah tapi haram lah nak tengok aku ni drive jauh jauh. Erm tak jauh sangat pun rumah kawan aku tu,dalam 10 minit dah sampai. Tapi almaklumlah aku masih trauma. Tak guna punya hati,takut sangat nak drive kan? Last last kau jugak yang rugi cisssssss

So baju aku terbiar gitu jelah. Takpe,nanti raya kita guna pulak hahahaha



Then hari ni result penggal 3 keluar. Pukul 10 pagi tadi dah boleh check. Plan nak bangun awal tapi tetap bangun pukul 930 pagi jugak cissss takguna. Sebelum tengok result tu ada pulak perkara yang tak diingini berlaku cissss sekali lagi. Sakit hati gila



Pukul 12 pm tadi check result kawan aku dulu. Aku siap catat nombor ic diorang lagi tau tak? hahahaha


Okay fine. Check result aku pulak. Dupdapdupdap sebelum isi nombor ic. Ya allah. Aku taknak repeat lagi ni hah.


And booommmm! Frust gila tengok result. Sejarah aku memang dah tau dah dapat berapa. Dah boleh agak dah dapat berapa. BM aku tu hah,korang tahu tak masa exam haritu aku TER-miss satu muka surat. Lepas masa tamat je baru perasan ada satu page lagi tak disentuh. Cisssss memang cisssssssssss


Dahlah tawakal je kali ni. Aku taknak repeat paper lagi. Penat tau tak especially sejarah. Lantak ah.
Tunggu result ulangan hari jumaat ni pulak.



7 comments:

  1. Kerja part-time memang susah nk cari zaman sekarang. Btw, banyakkan bersabar dan berdoa. Semoga semuanya baik-baik je.

    Jemput baca: http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. be strong, dear.

    this is what we called life...

    we can't get everything we want as we planned, but Allah knows better what's the best for us.. ^^

    ada hikmahnya.

    hehe, btw kerja kfc tu penat dear.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :) i will hehe. penat ke? allah,hahahaha nasib baik. T_T

      Delete
  3. bawak2 bersabar ye :) ada hikmah dia di sebalik semua ni >.< chill ye

    ReplyDelete
  4. Tak pe. Manisnya akan muncul nanty ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...