9 Mar 2016

Barang dari Hermo.my dah sampai!

Assalamualaikum



fuhh lega sikit exam dah habis. Lepas ni freedom again. hahaha dua hari je exam. Paper sejarah & bm. 

oh ya nak bagitau aku dah buat account instagram T_T Sakai hahaha 
dulu beria kan tak nak buat ig tapi kali ni terpaksa k sebab nak stalk life g-dragon & sehun. kahkahkah dah lama dah buat acc ni,about 3 weeks ago maybe? Jom follow :) hahaha




anyway,back to the main topic. Aku sebenarnya dah lama aim nak beli product kat hermo ni. Sebab product yang dijual 100% original. Most of the products made in korea okay? Wajib beli. haha


Antara produk yang terkenal ialah like nature republic,innisfree,banila.co,etude house etc. Banyak lagi lah. At first aku tak nak beli banyak2 sebab takut produk tak ngam dengan kulit muka aku so aku decide nak order produk dari nature republic je dulu.



Semalam dah sampai ^^








Nature Republic - Cleansing Gel Foam

Besar gila kot hahaha 150ml. guna 2 bulan pun takkan habis ni





Nature Republic - Aloe Vera Gel Cream


Sekarang ni aku lebih suka guna product yang 1 set. Tak macam dulu2 pencuci muka guna safi,krim pulak guna nano white fresh hahaha


Cleasing gel foam tu wangi gilaaaaa. Picit sikit je tapi bila gosok banyak buih so taklah membazir guna banyak2. Yang gel cream tu pun wangi,tapi aku tak suka cream yang jenis tak cepat meresap. You know what i mean? Aku lebih suka cream dari nano white fresh sebab sekejap je cream tu meresap dalam muka so muka tak nampak oily sangat. 


Buat masa ni aku nak try dulu guna dua-dua product ni. Harap-harap ada perubahan lah haha . Tunggu dalam 1 bulan kot baru aku akan update lagi hahaha cehhh macam lah ada orang yang nak baca T_T


Kalau korang nak jugak try bolehlah godek website hermo ni (Hermo.my). Don't worry ini bukan iklan berbayar T_T hahaha saja je nak review.



Bye!

18 comments:

  1. wahhhh ^^ akak brapa hari nk tunggu barang sampai ? cepat tak ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam 2 3 hari jugaklah . sbb akak org sarawak kan :) hihi

      Delete
  2. tunggu lama tak nak sampai barang tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lama sgt :) 2 3 days je . hehe

      Delete
  3. Amboiii... Kemain dia ni tau beli dari hermo.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha saje je nak try product dalam tu kak hehe ^^

      Delete
  4. murah jek brg kt situ,,nk g check la

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan murah juga lah hehe go check it out :)

      Delete
  5. Hermo ni memang murah kan harga dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan jugak lah kak haha tapi banyak sebenarnya yg lagi mahal :)

      Delete
  6. fieyqa pun selalu beli kat hermo. lagi lagi produk innisfree >< nanti review tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i haven't try innisfree before :( nak jugak try haha okayy dear.

      Delete
  7. Replies
    1. just pergi kat link hermo.my,diorang ada tunjuk step by step macam mana nak order.

      Delete
    2. lepas dah bayar,macamana nak tunjuk resit?

      Delete
    3. lepas dah bayar,macamana nak tunjuk resit?

      Delete
    4. you can either call or email them (admin@hermo.com.my)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...