16 Mar 2016

Important Skin Care Regime For Every Woman

Assalamualaikum


I think semua wanita di dunia ni memang akan cuba sedaya upaya untuk kekalkan wajah yang berseri & licin tanpa sebintik jerawat pun kan? Lepas tu mula lah cari produk kat sana sini untuk dicuba mana tahu berkesan. 

Biasalah,ramai je yang terpengaruh dengan iklan kecantikan di tv sebab nak juga kulit cantik macam artis. Siapa yang tak nak? 

Although there might be some who are blessed with great skin, some of us need to put a little extra effort to make our skin clean and fresh every single day. For the ladies who often ignore their skin, be mindful of these three important skin care regime below.



1. Cleanse Daily





Kalau boleh every time you wake up in the morning or go to bed,always make sure to wash your face from the oil and dirty substances. 

Pick up a good facial cleanser which suits your skin type & make sure to cleanse your face twice a day. Ada banyak pilihan untuk memilih pencuci muka yang sesuai dengan kulit whether you have normal,dry,oily,sensitive or acne prone skin. 





2. Tone




After cleansing your face, it is always important to apply some toner as it helps swipe off the excess dirt left on your skin. Pour a few drops of toner solution onto a cotton pad and swipe your entire face with it. Trust me,kulit muka akan berasa lebih segar & nampak bermaya sikit.




3. Moiturize




Untuk wanita yang bekerja or luangkan lebih banyak masa di bawah penghawa dingin,moisturizing your face is a must.

 Kadang kadang terdapat juga sesetengah wanita yang sering kali avoid moisturizing especially kalau cuaca panas terik sebab takut muka nampak berminyak. Lepas tu mulalah gelabah cari face powder dalam handbag. 

However, there is nothing wrong applying some before you go to bed or in an air-conditioning area. Kalau boleh apply ketika korang nak masuk tidur sebab tak ada orang yang akan nampak muka korang berminyak masa tu.



Kalau korang follow 3 steps ni inshaallah kulit muka korang akan nampak lebih bermaya & tak kusam. 

Tapi ni bergantung dengan produk kecantikan yang korang guna jugalah. Untuk dapatkan kulit muka yang gebu & licin mestilah perlukan sedikit usaha kan?

 Jangan lah pulak malas nak cuci muka & bagi seribu alasan tak nak jaga muka tapi setiap hari impikan kulit muka yang cantik. Macam mana tu? Semoga artikel ini memberi manfaat kepada semua!


3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...