5 Mar 2016

Problem Solved!

Assalamualaikum


Pertengahan tahun ni nanti banyak kan budak budak baru yang nak masuk universiti/kolej? Harap aku pun sama gak inshaallah. Yang dapat dekat-dekat tu untung sangat tau tak? Macam mana kalau aku yang dari sarawak ni tiba tiba dapat kat KL. Kalau nak tolak rasa sayang pulak tapi kalau nak pergi susah jugak nak cari bilik sewa kan especially kalau u/kolej tu tak ada asrama or bilik. Perghh stress juga fikir.


Tapi takyah stress sangat,korang try ah godek laman web http://hidup.my/ ni. Inshaallah boleh bantu korang. Kalau boleh suruh parents korang yang tolong carikan. Cari apa? Rooms for rent! Bukan tu aje,dengan roommate sekali dapat dicari! 




Bukan pelajar je boleh cari tau,sesiapa sahaja diluar sana yang dok tengah mencari bilik untuk disewa boleh layari laman web ni! Hidup.my baru sahaja dilancarkan pada bulan oktober tahun lepas & don't worry daftar adalah percuma!




Ye memang ada je laman web yang macam ni tapi yang paling istimewa ialah korang dapat cari roommate sekali! Mana tau dapat roommate yang sporting & baik hati! Last-last jadi best friend forever. Bonus tuuu xD



Korang boleh baca step ni.


Maybe sekarang korang rasa benda ni tak penting,but if one day korang perlu cari bilik sewa jugak jangan teragak-agak visit hidup.my tau! Takyah nak berterima kasih kat aku,but thank hidup.my okay? hahaha


Goodluck :)



2 comments:

  1. ramai jugak blogger yang buat review pasal hidup.my ni...

    ReplyDelete
  2. nice sharing dear :)

    nak ajak join segmen saya ni.
    http://www.kasihjuju.com/2016/03/blogwalking-segment-by-kasihjujucom.html

    jemput join ye :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...