5 Apr 2016

Aloe Vera Gel Cream & Cleansing Foam From Nature Republic | Review

Assalamualaikum


Haritu aku dah janji kan nak review pasal product ni lepas aku beli online dari hermo.my.
Dalam post barang dari Hermo.my dah sampai!


Aku start guna product ni pada 8 march 2016. Dah hampir nak satu bulan lah kan. So far so good :)



Sorry gambar tak berapa nak clear. Malas nak edit sebenarnya.




Aloe Vera Cleansing Gel Foam


Price RM20.50 (Hermo.my). Korang tengok kat gambar macam kecik je kan? Masa mula-mula nak beli tu aku pun rasa macam kecik je,harga pun tak mahal sangat. Tapi bila sampai je barang ni tengok2 boleh tahan besar jugak. 150ml. Penuh,boleh tahan sampai 2/3 bulan ni.

Bau pun boleh tahan wangi jugak. Penggunaannya macam biasalah. Squeeze cleanser onto hand,gently massage on face and rinse thoroughly with warm water.




Okay next ialah Aloe Vera Gel Cream.



Yang ni a little bit pricey. RM35.90. The aloe cream containing 80% fresh aloe vera makes the skin smooth and silky by forming hydration film without leaving any sticky residue.

 Aku cuci muka guna cleansing foam yang kat atas tu dulu then baru apply gel cream ni pada waktu malam. Yang paling aku suka ialah gel cream ni cepat meresap dalam kulit & the next day bila bangun dari tidur muka tak berapa nak berminyak.



Bau pun boleh tahan wangi jugak ^^


Untuk yang kulit biasa-biasa tu boleh kot try guna. Kulit aku pun dah rasa macam bersih sikit tapi liang pori kat muka tetap tak ada kesan lah T_T 


Actually masa aku nak beli dua product ni haritu terfikir jugak nak beli toner dia sekali. Tapi last-last tak terbeli jugak sebab nak try yang dua ni dulu. So far best jugak guna :)


Anyway,siapa yang ada tips untuk kecilkan liang pori? Liang pori kat muka aku tak adalah besar sangat tapi stress pulak bila belek muka kat cermin hahahaha lol





4 comments:

  1. Kita pun baru start order aloevera nature republic. Cadang nak guna cleanser dia , boleh la cuba nanti :D

    ReplyDelete
  2. belum penah pakai product nature republic lagi. nnti nak trylah!

    ReplyDelete
  3. Kalau tak silap untuk kecilkan pori atau liang you need to use toner. So far toner paling bagus is Sendayu Tinggi and Etude House. Innisfree pun bagus.

    ReplyDelete
  4. cuba letak ais kat muka. i dunno sgt psl mende ni tp ada baca dlm buku

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...