16 Apr 2016

My Top 5 High School Korean Drama (Must Watch)

Assalamualaikum



Aku kan setiap kali kalau dah habis marathon drama,aku akan catat kat buku nota drama yang aku dah tengok hahaha so that aku tak confuse whether dah tengok ke belum drama tu.


Aku kalau tengok drama memang aku fikir masak-masak dulu. I mean kalau drama tu terlalu banyak romance aku takkan tengok. Kalau episode 1 je dah boring aku memang delete terus ah. Tak nak tengok dah. Hahaha cita rasa aku ni lain sikit. I'm more to high school,comedy,crime & thriller dramas. Kalau 100% pasal romance/relationship aku memang takkan tengok. Kalau ada aku akan skip hahaha lol


Sekarang ni aku tengah tunggu diorang buat high school related k drama. Tapi belum ada lagi nampaknya. Yang pasal doctors,lawyers banyak pulak. Hmm


So here,must watch high school korean drama.


Oh ya,aku tak masukkan boys over flowers eh dalam ni. Sebab aku belum tengok lagi T_T


1. THE HEIRS


Yang memang obses dengan k drama memang tahu lah drama ni. Dah takyah nak cakap dah hahaha
Perghhh pelakon-pelakon dia semua mantap! I'm not a fan of Lee Min Ho actually. Aku tengok drama ni sebab Park Shin Hye & Kim Woo Bin. 


2. Angry Mom



Must watch! You can read my review here [ANGRY MOM]


3. SHUT UP! FLOWER BOY BAND



Korang takkan dapat move on kalau dah tengok drama ni :') Trust me. 
The best! 

Drama ni more to friendship,loyalty & dreams maybe? Dah lama jugak drama ni,tahun 2012. Tapi rugi kalau tak tengok okay. 


4. SCHOOL 2013 


Hah drama ni tak ada scene romance sangat,around 2% je lah. Bromance maybe ada hahaha kim woo bin & lee jong suk. Kim Woo Bin ni memang sesuai ah jadi orang jahat. Selalu dapat watak jahat je dia ni. This drama more to pasal masalah sekolah & disiplin pelajar. Setiap episode ada je scene yang sedih-sedih :')


5. WHO ARE YOU,SCHOOL 2015 


Tadi School 2013 kan? Sekarang school 2015 pulak. Nak kata sambungan tak jugak sebab dua-dua drama ni tak ada kaitan langsung. Tapi banyak scene kena buli. Biasalah sekolah kan. Geram memang geram tengok diorang kena buli tapi apa boleh buat kan diorang berlakon aje hahahaha


Malas pulak rasanya nak letak plot drama. Korang search je lah kat google,hehe
Memang tak rugi okay tengok drama ni. Tengok dulu,lepas tu barulah berterima kasih kat aku hahaha lol


Kalau korang dah tengok semua high school drama kat atas ni,boleh lah jugak try search drama lain like 

Monstar (Beast,junhyung)

High school : Love On (Infinite woohyun & sungyeol

Sassy Go Go (Apink,Eunji

White Christmas  (yang ni thriller & mystery,oh ya ada kim woo bin jugak haha lol)

Moorim School 

Orange Marmalade (drama ni boleh lah,tak berapa nak faham sangat,hee).




Boleh recommend high school korean drama lagi tak?

12 comments:

  1. wah rajin juak kitak nulis dalam notebook.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha terpaksa nulis ya sbb kmk tok kdg2 boleh lupak xD

      Delete
  2. Wah, sama lah kita. Saya pun suka k drama yang related dgn school, mystery, investigation haha. Yg lain genre tu tgk pun mungkin sbb memang drama tu best atau ada actor/idol yang minat hahahaha ;D

    Btw, best list tashira ni. Boleh rujuk utk tgk mana-mana k drama yg related dgn school yg belum tgk lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? haha yelah kalau ada idol yg kita minat mmg kena tgklah although drama tu tak berapa sgt haha. hehe thank you :)

      Delete
  3. High school korean drama yang saya pernah tgk sebelum ni yang takde dalam list mcm Master of Study, Playful Kiss dgn Dream High. Master of Study tu boleh-boleh je kan cerita dia, Playfull Kiss bagi saya biasa je huhu, Dream High boleh tahan lah bagi saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy mmg plan nak tgk dream high tapi drama tu dah lama sgt thats why rasa mls je nak tgk -.- haha

      Delete
  4. BOF x tgk lg ke? Tgk la Tgk la

    ReplyDelete
    Replies
    1. besh eh boys over flowers? byk jugak org yg kata drama tu best.

      Delete
  5. Kak Zara sekarang tengah layan 'shut up flower boy band'... betul² citer nie memang best..semangat setia kawan tinggi! .. cer try tengok 'to be continued'..rasenye high school korean drama jugak..tp, akak tak layan lagi..hehe.. ツ

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan? lepas ni gerenti ulang tengok lagi :P hehe. tadi dah try cari kat dramacool. web drama tu kan? hehe thanks kak! i'm gonna watch it :)

      Delete
  6. I only watched the first two. Yang lain tu belum terbuka lagi hati nak tengok. haha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...