17 May 2016

Bad Guys | Korean Drama (Must Watch)

Assalamualaikum


Again dengan korean drama haha well why not,untuk buang boring kan. Sesiapa yang suka dengan crime + action + thriller drama then this is a must watch drama! Tapi drama ni dah lama ditayangkan iaitu pada tahun 2014. Tak lah lama sangat kan.


Oh ya,caya tak aku belum habis tengok Descendants of the sun? Aku tengok sampai episode 3 lepas tu stop dah,tu pun banyak yang aku skipkan. I don't know why tapi aku rasa macam drama tu biasa-biasa je. Maybe sebab aku tak berapa suka tengok drama yang banyak romance hahahaha peminat DOTS jangan nak kecam aku pulak eh



To combat rising violent crimes, the Police Chief asks Detective Oh Goo-Tak (Kim Sang-Joong) to form a team consisting of criminals. Detective Oh Goo-Tak is currently suspended from the police force for using excessive force. Detective Oh Goo-Tak gathers team members: Park Woong-Cheol (Ma Dong-Seok) who is a gangster, Lee Jung-Moon (Park Hae-Jin) who is the youngest serial killer with extraordinary intelligence and Jung Tae-Soo (Jo Dong-Hyeok) who is a contract killer. Also, Police Inspector Yoo Mi-Young (Gang Ye-Won) joins the team. She tries to have the guys work as a team by dealing with them rationally and sometimes emotionally.

Baca plot dia pun dah buat aku tak sabar nak tengok. Drama ni mengisahkan anak ketua polis dibunuh oleh pembunuh bersiri ketika sedang bertugas. Tapi malangnya pembunuh tu belum dapat ditangkap so he asks Detective Oh Goo Tak who is currently suspended from the police force using excessive force (anak detective ni pun kena bunuh oleh pembunuh siri yang berlainan) to catch the criminals.


Detective Oh Goo Tak form a team consisting of criminals. Part ni yang best hahaha
The first member ialah Park Woong Cheol who is a gangster, next ialah Jung Tae Soo wo is a contract killer and last ialah Lee Jung Moon who is the youngest serial killer with extraordinary intelligence (dia ni lah yang paling kesian).


Mula-mula tiga orang criminal ni memang tak setuju nak tolong tapi oleh kerana reward yang akan diberi contohnya reduce 5 years dalam penjara kalau dapat selesaikan or tangkap penjenayah. Of course lah diorang nak kan. Setiap episode memang akan buat korang saspen plus mesti korang tertanya kenapa Detective Oh Goo Tak ni nak form a team dengan tiga orang criminals tu? Why mesti tiga orang tu jugak? Kenapa tak pilih criminals yang lain?


Ending drama ni memuaskan! Tak panjang sangat just 11 episode je. Trust me,you are gonna love it! If korang suka drama yang macam ni lah. Hahaha


rating : 4.9/5











Ada drama yang best lagi tak? I'm currently tengah tengok drama Entertainer & Vampire Detectives.

12 comments:

  1. yeayyyyyyyyy masuk list! ty review ;D

    ReplyDelete
  2. wahhh BV suka drama jenis camtk :D
    thanks for review :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boh lupak tngga kak. hehe no prob :)

      Delete
  3. nak try tengoklah nanti. kita pun kdrama lover, currently watching My Lawyer Mr Jo, Monster, Another Miss OH :3

    singgah sini, done follow, jemput blogwalking, follow me, and comment :D

    https://neezaohneeza.blogspot.my/2016/05/review-blog-perlu-ke-demand.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu semua drama latest kan? hehe okayyy :)

      Delete
  4. hahaa, sy x pernah tengok dots tu, kalau yang action tu lagi best

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikr haha action drama mmg the best.

      Delete
  5. Hahha..yes..totally agreed..memang best Drama ni..i dah tgok..actually, baru je tgok dalam bulan lepas..haha..skg ni tgh layan cerita lain la pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan? banyak part yang best especially bila diorang dapat kes2 baru.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...