12 May 2016

Misi Mencari Cactus

Assalamualaikum


Petang semalam keluar kejap dengan kawan,plan nak pergi ambil sijil-sijil form 6 dekat cikgu kitorang sebab cikgu tu dah janji nak bagi. Last-last cancel sebab ada meeting,again. Huh geramm


So alang-alang dah keluar fikir lah kejap nak pergi mana kan. Aku elakkan diorang nak pergi kat tempat yang banyak makanan sebab masa tu aku tengah ganti puasa hahahahaha 4 hari je lagi baki puasa


Actually aku ada jumpa satu cafe haritu,sebelum ni pernah google banyak kata cafe tu cantik tapi tak dapat ah sanggup aku tahan semata-mata nak habiskan ganti puasa ni hihi


Aku belek memo kat handphone tengok list-list barang yang aku nak beli. Ternampak perkataan "cactus" so apalagi tanya lah kat kawan aku mana kedai yang jual cactus dengan harga yang murah sikit. Aku masih ada satu kelemahan time nak memandu,which is aku perlukan seseorang kat sebelah aku untuk tunjukkan jalan. Aku paling lemah tau tak bab-bab nak hafal jalan ni. Even dekat jalan yang aku selalu lalui masa sekolah dulu pun aku tak berapa nak ingat.


Okay panjang sangat merepek ni. Why aku nak beli cactus? Sebab terpengaruh dengan gambar ala tumblr kat pinterest. Gila ah jealous aku. Yang ada pinterest tu mesti tau kan macam mana perasaan dia bila nampak gambar decor yang cantik-cantik?




Sorry aku tak ambil gambar depan kedai ni sebab banyak sangat orang kat depan masa tu hahahaha


Bila masuk tu omg hijau nya hahahaha dari depan sampai ke belakang kot penuh dengan bunga & pokok. Aku skip kat area pokok-pokok besar,tunggu aku ada rumah sendiri nanti barulah aku usha balik hahahaha fokus aku hanya kepada bunga cactus yang comel & kontot







Actually banyak lagi gambar tapi aku rasa macam tak perlu je letak hahahaha


Lama okay aku pilih. Banyak kali jugak fikir nak beli yang mana satu. Aku taknak beli banyak sebab takut nanti tak sampai seminggu benda ni dah mati hahahaha i'm sucks okay nak jaga benda alah ni. So aku decide nak beli 2 je lah. 

Meet my new babies hahahahaha lol


i don't know 'her' name actually. Let's just call her Ari. hahaha
Her price is RM9



first of all,aku nyesal pilih yang ni huwarghhh ada lagi yang cantik dari ni tapi ntah kenapa aku pilih dia jugak. Haraplah kau dapat bertahan lebih lama. Give 'him' a name please? Sebab dia lebih besar thats why 'him' hahahaha dia ni pulak RM15.90

Lepas tu kitorang cepat-cepat keluar dari kedai tu sebab hujan lebat yang amat. Alhamdulilah hujan kan tapi aku macam fobia je nak drive time hujan. Asyik fikir benda yang negatif je erhhhh


Semoga my babies dapat bertahan selama yang mungkin . Kalau tak taubat dah tak nak beli lagi benda macam ni haha





tak hijau sangat ke gambar? hahahaha





8 comments:

  1. Macam-macam rupa ghupernya kaktus ni. Haha. Comeeel je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan? sy pun rambang mata nak pilih xD

      Delete
  2. hahahahaha knp nak beli cactus? by the way comel cactus yg ari tu ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb terpengaruh dgn gambar2 kat pinterest hahahaha lol

      Delete
  3. cactus yg last tu akak suka!...

    btw, akak ada tag awak utk join giveaway..^_^ jom join!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thank you for the tag kak :)

      Delete
  4. kmk pun mok juak kaktus sebab suka nangga gambar rah tumblr cute2 :D
    tapi xda tempat mok ngkah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak? jadi terpengaruh indah mok beli nya hahaha kmk selalunya ngkah kat atas meja study ajak.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...