3 Jun 2016

Driving

                  

Assalamualaikum

First of all,gambar tu tak ada kaitan dengan tajuk post hahahaha can't wait for exo's comeback♡

Second,aku update post ni guna handphone okay. awkward gila

okay kembali kepada tajuk.

There are a few things/situation yang aku lakukan + takutkan ketika memandu. Aku tak tahu whether ni normal ke tak hahaha

1. Selalu tengok belakang

Setiap kali kalau drive je mesti pandang cermin sebab nak tengok belakang. Ye aku focus jugak tengok depan kalau tak memang nak cari naya lah. Pasalpa aku selalu tengok belakang? Sebab aku takut nanti orang kat belakang overtake sebab aku drive lambat. Actually aku tak kisah kalau diorang nak overtake tapi ntahlah rasa macam aku je yang bersalah kalau drive lambat2. pelik betul kau ni T_T

2. Line jalanraya

Okay ni yang aku tak berapa nak suka. Aku kadang2 jenis yang confuse tau tak nak guna line yang mana satu. Lagi2 kalau cat line tu dah tak nampak lagilah aku stress. Pernah sekali sikit lagi nak kena langgar sebab aku tersalah masuk line orang. Aku lebih suka kalau ada kereta kat depan aku. At leastlah nanti bila lampu isyarat tukar hijau aku dapat ikut bontot kereta depan tu je hahahaha

3. Motorbike kat depan

Hah ni pun aku takut jugak. Kadang2 ada je motosikal ni bergerak kat tengah2 jalan (of course lah kan lol) Kan terpaksa nak overtake dia. Aku memang tak boleh ah nak overtake motosikal ni,bukan tak reti tapi kesian pulak rasanya lol apalah kau ni. Especially kalau yang guna motosikal tu golongan orang tua. Asal aku overtake je diorang secara automatic aku akan terus kata 'sorry pakcik' sambil pandang diorang jap although diorang tak dengar pun-.-

4. Hujan + malam

perghh this is the worst situation ever. Lagi2 bagi yang berkaca mata macam aku ni. Boleh silau tau tak? Especially kalau kereta banyak ya allah memang tak boleh ah. Nak je berhenti dulu tapi takut pulak rasanya sebab dah malam hahaha

5. Tak tahu jalan

this is the worst sitution too! aku kalau nak jalan jauh je mesti dah sediakan waze dulu kalau tak memang nangis lah call parents sebab sesat hahahahaha 



Tu je lah haha sebenarnya ada banyak lagi tapi oleh kerana aku annoying sangat taip guna handphone so takyah jelah 

lepas ni aku akan jarang blogwalking so tunggulah dalam beberapa minggu/bulan lagi barulah aku blogwalking + komen puas2

kalau korang ada update post baru ke jangan lupa tinggalkan link kat cbox or komen tau! 




8 comments:

  1. malam! Erhhh ikenot drive at night. sgt takboleh. hahaha and taktau jalan yes ! lepastu lagi sau tgh drive tetiba terlepas and tmpat nak uturn jauh gilaaaaa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah terjadi sekali & paling teruknya terlepas dua kali kat jalan yang sama -.-

      Delete
  2. belum pernah lagi alami perkara ni sebab saya belum ada lesen. hmm pengalaman ini blh dijadikan iktibar untuk saya. tq share :)

    ReplyDelete
  3. masa driving tu mulalah berfikir macam macam..haiazzz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. i'm always like that,always T_T

      Delete
  4. kalau saya dh ada lesen nnti, mesti berlaku masalah nombor 5 tu, haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha yang tu wajib rasanya haha lol

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...