3 Jul 2016

Kek & Biskut Raya

Assalamualaikum


Selamat berbuka puasa korang. Alhamdulilah aku dah kenyang dah pun hahaha nasib baik dapat tahan tadi sebab sibuk sangat kemas rumah & beli barang-barang raya plus dengan cuaca panas ya allah memang mandi peluh je lah aku dari tadi.


Aku rasa sekarang ni semua busy dengan persiapan hari raya. Nak kemas rumah lagi,buat kek & biskut lagi kan? Best gila dapat buat kek sendiri haha aku mampu berhuhu jelah teringin jugak nak try buat sendiri tapi sampai ke tahun ni pun tak terbuat. 


Tadi sempat lah jugak pergi beli kek lapis & biskut. Aku buat post ni pun sebab lepas ni aku takkan update pasal raya lagi hahaha malas arh plus tak sempat. Dari aku mula berblogging sampai sekarang tak pernah lagi post gambar raya dalam blog hahahahaha lol



oleh kerana penat tahap nak pengsan aku malas nak letak watermark & bukak kek lapis ni satu persatu hahaaha sorry



Aku tak ingat berapa jenis yang kitorang beli sebab kek ni semua dah masuk dalam peti sejuk so aku just ambil a few of them. Aku tak ingat nama okay hahaha yang aku tahu color purple tu blueberry cheese,yang merah tu strawberry apa ntah yang green pulak kismis. Satu jenis ni je kitorang ambil 4 paket(?) sebab tak berapa besar sangat. Satu RM10. mahal ke? I dont know. Im not a fan of kek lapis actually. Kalau kek chocolate haa tu aku suka hahaha



Yang atas sekali aku memang ingat sebab aku yang ambil hahaha red velvet cheese. Tak tau rasa dia macam mana kenyang aih malas nak try hahahaha . dari tadi asyik perkataan malas je keluar heh
Yang tengah tu tak ingat yang bawah chocolate cheese maybe? Masa masuk kedai kek lapis tu baru perasaan kek yang warna warni tu tak ada. Most of the kek dah habis sikit je yang tinggal masa kitorang pergi beli tadi




this is so nyummyyyyyyy belum raya lagi aku rasa dah habis licin dah ni hahaha my brother actually dah bagi warning tak bagi makan cookies ni T_T red velvet cookies tapi rasa tak macam red velvet hahahahahaha lol tapi sedap okay



ice nestum. siapa pernah makan ni? Nak bukak try tapi takyah lah hahahaha raya nanti nak bagi apa? hahahaha lol



yang ni memang wajib. semua suka kan



semalam ternampak kak irine nadia upload biskut kacang ni kat ig cun pulak terjumpa apalagi belilah haha tapi yang ni aku makan sorang2 tak nak kongsi ah kedekut

okay sampai sini je sebab internet lembap nak mati so malas dah nak upload gambar . 

kalau bab biskut ni aku lebih suka berbanding dengan kek. Especially cookies ohmy memang kegemaran aku tu haha 

Actually aku plan nak bagi kek lapis ni kat rakan blogger tapi tak sempat dah ni maaflah inshaallah tahun depan okay. 


oleh kerana takut tak sempat nak bagi ucapan ni sebab aku memang yakin aku takkan bukak blog masa raya nanti (maybe adalah bukak tapi kejap je kot lol) sebab kepenatan plus kekenyangan sampai tertido haha lol so dengan ini aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya kepada semua yang baca blog aku ni. Especially to kak Kimchaa,kak Nad,kak Zizie,kak Sofie,Tomo,kak BV,Mazni & kepada semua yang selalu singgah kat blog aku ni. Maaf kalau sebelum ni aku pernah terkasar bahasa or kecilkan hati siapa2 yang baca blog aku. 

Maaf zahir & batin. 


0-0 okay? okay? hahahaha



take a good care of yourself guys & jangan makan banyak sangat raya ni nanti :)

8 comments:

  1. masha-Allah, sy suka sesaaaaaaaaaangattttt dengan kek lapis sarawak terutama yang cheese tu. huuhuh. sedapppp. harap tahun ni dapat makan lagi kek lapis sarawak ni.

    dan biskut-biskut kat atas tu semua sedap sampai tak boleh nak cakap apa lagi. hahha

    akhir sekali, selamat hari raya jugak. sy mintak maaf juga ya.

    YB,
    Tomodachi

    :D

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya tashira :D
    Sedapnya kek lapis. Pos satu .. Hehe

    ReplyDelete
  3. oh maiiii fieyqa suka sangat kek lapissss argh kejamnya tunjuk terliuqqq pulak hahahaha. rindu nak makan kuih raya. raya jelah dapat makan. kalau tak raya tak de feel nak makan hahaha. btw, selamat hari raya maaf zahir batin tashira :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari rayaa!
    kek lapis! sedapnyaaaaaa, lama x makan T__T

    ReplyDelete
  5. sedapnya kuih raya..terliur tgk

    ReplyDelete
  6. biskut florentine tu bestt,,sama lah xmkn sgt kek lapis,,tp makk sy tiap kali raya buat kek lapiss

    ReplyDelete
  7. Ni yang best Sarawak ni.. Kek lapis mesti wajib kannn. Dapnyeeeee TT_TT Pos lah sini uhuhu.

    ReplyDelete
  8. Sedapnya kak lapis Sarawak!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...