22 Jul 2016

Print Like Original - AppleToner

Assalamualaikum


Well harini ada benda sikit yang aku nak bagitau. Haritu aku terjumpa satu website bernama Appletoner yang caters to most household printing needs. Maksudnya diorang jual most mainstream printer ink, printer and machine brands. Tapi mostly diorang lebih focus jual toner cartridge. But not just any toner,they mainly focus on compatible toners. Compatible toners is a printer ink yang dibuat oleh third party companies mengikuti specs of the brand they’re designing it for. This means lower costs in terms of branding and distribution for them because diorang buat on a much smaller scale.


Okay katakan kau ada samsung printer,and you run out of ink in your toner cartridge. Instead of pergi beli kat kedai, you can just visit them kat Appletoner for Samsung toner cartridge and just cari je mengikuti the type and serial number. Nanti diorang akan bagi offer both the original and also yang compatible. Kat situ dah boleh nampak the price difference (almost half off tu!).


Tapi kalau masih ada yang was was, the site ada offer 1-year warranty untuk semua product printing yang diorang jualkan. Appletoner is a local company yang ada kedai walk in dekat Klang cause diorang ada buat repair services jugak. Tapi most of the time,they mainly buat business diorang online. Siap boleh bagi next-day delivery kalau order sebelum tengahari on weekdays lah.


Satu yang aku suka pasal diorang ni is that diorang ada buat step-by-step page how to place an order with them. Yelah its not a big deal actually tapi sometimes ada je yang tak tahu macam mana nak order especially bagi yang jarang order online kan?





 Ni step by step macam mana nak order



So next time kalau korang nak beli toner cartridge untuk printer korang,tak kisah lah printer jenama apa like Samsung printer ke HP ke,order je dari diorang ni. Harga pun boleh tahan jugak murah daripada yang dijual kat kedai plus senang lagi beli online kan? Zaman sekarang semua beli online haha so lepas ni jangan lupa visit website diorang if ink printer korang dah habis :)

2 comments:

  1. wahhhh zaman sekarang dah tak payah keluar rumah dah, duduk rumah je semua benda boleh beli online ye hahahaha nice sharing tashira! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...