26 Aug 2016

Majalah Epop

Assalamualaikum


After 1000 years,finally aku updatekan jugak blog ni. Wehh aku serious tak ada idea tau tak nak update apa,semalam dok pandang laptop dari pagi sampai malam pun masih tak ada idea jugak hah macam mana tu? Kering dah otak aku ni


Tadi kemas bilik jap then ternampak longgokan(?) majalah epop kat corner bilik,tak pasal2 aku mengeluh dengan begitu kuat hahahaha duit akuuuuuuuu. fuhh memang membazir ajelah beli majalah epop sebanyak tu



aku start kumpul epop sejak tahun december 2014. Epop ni keluar setiap bulan so memang setiap bulan lah aku dok pergi mencari majalah ni. Satu buah je RM7.90 . Tapi kalau bulan januari mahal sikit adalah dalam RM12.90 macamtu sebab ada kalendar kan hahaha so memang wajib beli bulan januari punya


Tambah punya tambah aku dah spend like RM200+ untuk semua majalah ni. Belum termasuk majalah lain yang aku pernah beli lah. Haha kalau my mom tahu ni memang perghh kena ceramah ajelah sepanjang hari. 


Last aku beli epop ni ialah pada bulan mei yang lepas. Edisi june,july & august aku tak beli sebab dah insaf dah hahaha unless kalau ada big poster exo & big bang MUNGKIN aku akan beli kot xD


Actually ada sebab aku suka beli majalah ni. First,of course lah sebab aku nak ambil big poster dalam tu. Isi-isi dia aku tak sentuh,kalau aku rajin je lah baru baca. Second,aku paling suka part What's fun,dalam tu diorang ada senaraikan cafe-cafe/tempat yang best dekat korea. Hah part tu aku memang akan baca sebab best kot,rasa macam nak terbang pergi sana pulak. hahaha


Aku tak tau nak buat apa dengan majalah ni. Buang ke? Rasa macam sayang lah pulak. Kitar semula? Hmm ke bagi dekat kawan? hahaha kawan aku tak banyak yang kpopers. Biar je lah dulu. 3 years after barulah aku pergi bakar benda ni hahahaha 


Oh ya,nak bagitau aku tak adalah fanatik sangat dengan kpop. Biasa-biasa je. Aku just spend my money dengan buku epop ni aje sebab selama ni aku memang tak pernah arh beli album or barang2 lain sebab bila difikir semula rasa macam tak berbaloi pulak. Lain lah kalau korang memang mampukan. Tapi kalau spend duit pergi konsert diorang tu aku memang sanggup hahaha





chau. see you again in 1000 years lol





p/s : kalau ada sesiapa yg nak beli buku epop pre-loved ni,sila contact aku kat email (tashira445@gmail.com). 

16 comments:

  1. Dulu selalu jugak beli epop tp lepas tu terus insaf jugak. Haha. Sekarang ni beli bila ada fav artis je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. same lah ni hahaha dah insaf sikit lah kan >.<

      Delete
  2. rasanya boleh jak ktk cuba jual byk sekali tp berik rega murah. jual ngn kpoppers. mesti ada org mok. syg mun buang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kwn kmk sikda yg gila kpop gilak hahaha yalahtek syg duit mun majalah ya dibuang.

      Delete
  3. sy pun ada kumpul majalah ni dulu! :D

    ReplyDelete
  4. saya pun dan rasa membazirnya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? nasib baik awal2 lagi dah insaf ni :P

      Delete
  5. samalahh >< tak sentuh lansung isi dia. beli pun sebab ada big poster lah apalah XD tapi sekarang malas dah nak beli, nak kena keluar lagi lah apalah XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi dia sometimes dkat internet pun ada sbb tu mlas nak baca hehe

      Delete
  6. nostalgic nya. I used to buy epop mags too lol

    ReplyDelete
  7. mak aiiihh bnyaknya.. dulu mama suka kumpul majalah wanita.. hahahah skrg takder dah.. penuh rak buku..

    Salam kenal dari Mama Jue.. Mama Followers #1661 nice number!!

    ReplyDelete
  8. epop kamek suka beli masa awal2 ya jak...masa jiwa kpop gik membuak2...last beli 2012...
    bila makin mahal, memang sik beli dahlah ceritanya...plus rame gilak artis baru...huhuhhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...