26 Sep 2016

The K2 | Korean Drama

Assalamualaikum


I feel like i really need to review this drama although sekarang ni baru je keluar episode 2 T_T
Drama yang aku memang tengah terdesak nak tengok sambungan sekarang ni is Moon Lovers,Shopping King Louie & The K2. hmm get a life tashira erhhh


I stop watching Cinderella & The 4 Knights dan Love In The Moonlight buat sementara waktu ni sebab aku rasa macam drama tu makin hari makin bosan. Mula-mula tu memang best arh tapi sekarang ntah lah


The K2 ni is action drama plus of course melibatkan politik. I really anticipate this drama because of Ji Chang Wook . Woot woot finally dia ada drama baru! Siapa yang pernah tengok Healer memang kenal lah dengan dia.


Image result for the k2


" This drama is about a patriotic bodyguard who was abandoned by his country and colleagues, a hidden daughter of leading Presidential candidate who regards love as a tool for revenge, and the First Lady contender who hides her ambition and charisma behind a kind and friendly personality. Kim Je Ha (Ji Chang Wook) is a former soldier for hire. He is also called K2. He is hired as a bodyguard by Choi Yoo Jin (Song Yoon Ah). Choi Yoo Jin is the wife of a presidential candidate, Jang Se Joon (Jo Sung Ha) and the daughter from a chaebol family. Meanwhile, Go Anna (Im Yoon Ah) is the secret daughter of the presidential hopeful. She is also a recluse. "


First episode, best.

second episode, best.


Macam biasa Ji Chang Wook never disappoint me with his action scenes. If you love action drama,then you should really watch this. maybe pertengahan episod nanti adalah love scenes between dia dengan Yoona. 


and so far so goooooooodd! The preview untuk episode 3 (which akan ditayangkan pada hari jumaat) is really killing me. I really need to watch it now! 

i realize that i didn't even explain about the drama. well aku tak boleh nak explain banyak sebab baru keluar sampai episode 2. So macam ni,Go Anna is the secret daughter kepada Jang Se Joon. Bapak dia ni pulak is calon president. Actually bapak dia ni baik & sayang kat Go Anna so oleh kerana anak dia sekarang ni tengah dikurung oleh isteri dia (choi yoo jin),dia kena ikut lah cakap isteri dia ni so that Go Anna tak dicederakan. I don't know apa yang isteri dia tu nak kan setakat ni sebab yang aku tahu keluarga isteri dia kaya raya so aku rasa maybe dia nak luaskan kuasa dia lagi kot or dia dah jatuh cinta kat suami dia? haha i don't know.

At first aku ingatkan Choi Yoo Jin ni baik rupanya dia yang jadi watak jahat dalam drama ni. Kim Je Ha pulak is bekas askar,also known as K2. Yang aku tahu dia ni asyik larikan diri. First episode dia tolong Go Anna larikan diri daripada konco-konco Choi Yoo Jin.

Daripada preview yang aku tengok,episode 3 ni barulah Choi Yoo Jin ambil Kim Je Ha sebagai bodyguard dia. Yelah kalau aku pun of course aku akan ambil dia sebab dia kuat kan hahaha plus handsome T_T aku rasa lah maybe nanti Kim Je Ha ni akan tolong Go Anna secara diam-diam. Maybe. 

alright.


Shopping King Louie pun boleh tahan lah best. Oh ya,episode pertama drama on the way to the airport dirakamkan di malaysia ok hahaha. Awkward gak nampak airasia je dalam drama tu haha



like always,You can watch it either kat http://dramacool.to/ or http://dramafire.com/

15 comments:

  1. Dah download for episode 1 and 2 tapi tak tengok lg. Hahhaha.
    Same, I've stop watching Love in the moonlight and Cinderella with 4 knight.
    Lagipun both of the dramas nak hbs dh kan so biar hbis dulu. Baru syok tngk ending. Hahaha.
    Same goes to Scarlet Heart, takleh tngk lg. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually sy mmg taknak tgk K2 tu dulu tapi curious sgt nak tahu drama tu mcm mana so last2 tgk lah jugak hahaha dang it T_T
      kan? makin boring je drama tu. scarlet tu i can't sbb mmg best gilaaaaaa hahaha

      Delete
  2. Baru tgok trailer jeeeeeeeee tapi dah rasa best sgtttttt. di sebabkan keadaan internet tidak memberi kerjasama terpkasa tahan nafsu jap. haha. Drama ni dah masuk list mesti tgok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes mmg best please lah tgk sekaranggggg hahaha :P

      Delete
  3. Kawan saya ada tengok cerita W. Dia kata cerita tu best gila.. Best gila ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kata best gila tu taklah jugak haha cuma drama tu lain daripada yg lain. the story line bukan mcm yg kita selalu tgk. tapi kalau belum tgk lagi mmg sy recommend lah drama tu :)

      Delete
  4. yay! thank you sbb review k2 ( and of course sebab ada ji chang wook, didn't notice his new drama) haa sebab sekarang mcm mati kutu taktau which drama should I watch. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. no problem :) hee actually tahun ni byk gak drama yg best,sementara tunggu the k2 ni try lah jugak tgk shopping king louie or moon lovers.

      Delete
  5. Nape tak tengok sampai habis Cinderella? Orang kata best hehe. Orang lah kata, kita tak tengok pun :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 je best kak tapi lpas tu jadi boring lah sikit hehe

      Delete
  6. yeay! me too korean drama lover dan skrg tgh tgk love in the moonlight. xsbr nk tggu hbs. tenkiu share psl k2 sbb mmg tgh cr drama br nak tengok.

    oh ya, sy bt giveaway kt blog. join la. tq so much awak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy high five! alright,no problem hehe. the k2 mg wajib tgk tau! hehe . i will join it kalau ada masa nanti :)

      Delete
  7. saya follow ig ji chang wook, adelah dia masukkan gambar kat set lakonan. oooo cerita inilah ehh? nampak mcm best je sbb cerita pasal action. lebih prefer cerita action drp drama cinta yg biasa tu haha. nak2 pula chang wook yg berlakon xD

    ReplyDelete
  8. tak tengok lagii ! macam rasa nak try tengok nnti

    ReplyDelete
  9. uiii my fav korean actor, ji chang wook T^T
    kelak nangga mun ada org tlg download XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...