21 Oct 2016

Officially Twenty Years Old!

Assalamualaikum


finally update jugekkk hahaha

ye aku tahu aku dah tua. dah masuk angka 2 dah tu hahaha 


semakin tua ni rasa macam diri tak berguna pulak. yelah aku kan anak sulung so rasa macam tanggungjawab tu besar sangat. Sampai sekarang aku dok terfikir macam mana nak bahagiakan family & tanggung belanja adik-adik. Dulu boleh lah goyang kaki and takyah stress nak fikir pasal masa depan sebab dulu perangai aku memang tak matang. dah masuk umur 20 ni barulah boleh fikir straight sikit hahaha zaman jahiliah dulu takyah cakaplah


aku tahu perjalanan hidup aku masih jauuuuuuuuuuuuuhhhhh (amboi jauh nya lol) lagi. masih banyak benda aku belum belajar & terokai. i feel really weird bila dah masuk umur 20 ni,seriously. Kejap je nanti akan masuk umur 30 pulak hahaha. right now nak fokus dengan masa depan je. nak bahagiakan family inshaallah. 


lately,banyak pulak kawan-kawan aku yang kehilangan bapa (al-fatihah) , sayu je hati bila terfikir pasal family. i haven't done anything good to them yet but i hope one day inshaallah i will try my best to treat them. Nak carik kerja yang bagus so that i can make them proud. takyah sibuk fikir pasal benda lain. Kahwin time umur 30 tahun pun tak apa hahaha yang pasti family nombor satu.



so tadi aku pergi ke the coffee factory sebab craving nak makan kek oreo cheese delight & green tea latte. sebab selalunya kalau aku pergi sini menu tu memang wajib aku order. tapi bila order je diorang kata green tea latte dah habis T_T dah tu aku nak minum apaaaaaaa?? menu yang lain tak berapa nak minat so last-last aku order cappuccino and i really REGRET IT! hahaha i will never order that again! sebelum ni aku try kat tempat lain okay je tapi ni macam pelik sikit. 


pastu kek oreo cheese delight tu pun tak ada so aku pergi lah order oreo crepe ( i really love oreo)


this is so yummyyyyyy. makan duapuluh kali pun dapat ni haha 
aku tengok kek dia makin kecik je tapi harga tetap sama pffff seriously makin kecik okayy


actually aku tak rasa lapar sangat tapi nafsu aku tak kuat so aku order carbonara. omg bila kau nak kurus ni? dah lah cappuccino tu tadi aku order cup size xl omg tashira you have to stop this


this is good! tapi tak habis sebab kenyang sangat -.-


hah tu je lah yang aku nak ceritakan hahaha malas lah nak taip banyak. hmm rasa nak makan brownies lah pulak ni (eh tetiba)


anyway,doakan aku dapat masa depan yang cerah secerahnya okay? hahaha inshaallah

happy birthdayy to me! semoga kau dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur,amin. hihi





18 comments:

  1. selamat ulang tahun tashira! semoga masa depan tashira berjalan lancar seperti yang direncanakan! semoga bahagia selalu! :D

    ReplyDelete
  2. sanah helwah tashira :) moga Allah takdirkan yang baik baik saja :)

    ReplyDelete
  3. Selamat hari lahir.. InsyaAllah.. Usaha. Akan cerah masa depan awak ^^

    ReplyDelete
  4. happy birthday sistur! geng october jugak rupanya :D
    sedapnya makanan! saya jarang makan kat kafe2 camtu, huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you mazni!geng october jugak ke? hahaha yeyy genggg! saya pun taklah selalu sgt pergi makan kat cafe hahaha

      Delete
  5. happy birthday! may ALLAH bless u n may ur life full of happiness :D
    bena ya. makin bertambah umur makin matang rasa kita :)
    nyaman na rupa carbonara ya eh T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak bv! hahaha makin tua nang makin matang. nyamannn :P

      Delete
  6. happy 20 day. sy dah 22 memang rasa makin tua bila dah masuk angka 2 ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank youuu :) ha'ah kan. rasa mcm makin tak suka pulak bila dah masuk angka 2 ni hahaha

      Delete
  7. Happy belated birthday babe. Wish you all the best! and the photos above make me feel hungry hahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you babe! saja nak bagi ee rasa lapar hahaha :P

      Delete
  8. Happy birthday :)
    Singgah disini :)
    Jangan lupa kunjungi blog aku ya Cara mengatasi anak susah makan

    ReplyDelete
  9. Happy bday dear. Sori lambat wish. Hihi
    Sama laa kadang rasa x berguna ngenang dirik anak sulung tapi belum dapat berik apa2 haha T_T
    All da best k. Moga semua impian tercapai <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...