23 Nov 2016

Fame Matte Lip Cream | Review

Assalamualaikum


Hello everyoneeeeee haha uishh tak sabar pulak rasanya nak tengok Mama Award nihh *kpopers* tapi yelah tahun ni big bang tak ada so layan exo jelah hahahaha  okay tak ada kaitan. 


ini bukan review berbayar eh. aku guna duit sendiri beli sebab dari bulan lepas lagi teringin sangat nak beli tapi bila fikir banyak kali last-last kata nanti je lah,kalau beli barang macam ni aku memang kena fikir banyak kali tapi kalau bab makanan or baju-baju zupppp laju je duit habis -.-


aku jarang okay nak spend my money beli barang makeup. say no to makeup stuff sebab aku tak reti plus belum rasa macam nak main dengan makeup lagi hahahaha kalau skincare hah tu boleh lah. selalunya aku beli lip balm & face powder je.

oh ya matte ni maksudnya lipstick jenis kering yang dapat tahan lama kan? idk. 



aku beli yang dua jenis ni. satu batang RM29. Aku beli guna cod so tengahari tu order petang dah sampai. tapi yang aku tak berapa suka sangat charge cod dia mahal jugak lah. hm its okay janji dah beli haha




aku selalu stalk ig fame ni. actually mula-mula tu aku plan nak beli skincare diorang je tapi oleh kerana aku tengah guna produk lain sekarang so tak payah je lah. nak beli yang kylie jenner punya tapi harga yang ori mahalnya omg takyah membazir haha 



dari mula lagi aku memang aim nak beli yang jenis nude ni. sebab selalu tengok orang lain pakai nampak cantik plus sexy je hahahaha i really like this one! sorry eh jangan harap lah aku nak tempek muka aku dalam blog ni hahaha



aku beli gossip sebab aku tak suka jenis yang terang sangat like merah gila or pink gila. yang gossip ni cantik & light je bagi aku. aku bagi my mom try guna yang ni hahaha sebab dia memang suka guna lipstick yang terang menyala,kalau aku pulak no no sebab malu hahaha

tadi ada lah try guna kejap and bagi aku memang cantik gilaaaaaaaa. puas hati aku keluarkan duit beli matte lip cream ni! color memang cantik and tahan lama,tapi yang aku tak berapa nak suka is bibir aku ni jenis yang kering sangat 



kalau dah habis nanti aku nak try beli yang candy pulak . yang desire tu jangan harap lah hahaha merah gila kot tak berani pulak aku nak try,hmm tak konfiden sebenarnya T_T



8 comments:

  1. Certain orang tengok warna tone muka dulu sebelum pilih warna. Ada yg tengok saiz bibir..Warna tu kena pandai pilih kalau tak, memang tak sesuailah..hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh warna2 ya. kmk slalu juak stalk fame lip cream tk. nang kacak2 semua warna nyaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk salu juak stalk,nktok bok beli hehe :)

      Delete
  3. waa samalah dengan raizah nak beli lipstick matte ni kena fikir 2 3 kali sebab memang dah tahu jarang nak pakai T^T btw nice iler kaler dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? rasa mcm membazir je sbb takut tak terpakai haha

      Delete
  4. the colour is so pretyyy! suka yg gossip tu
    saya belum pernah try lagi lip cream yg jenis sapu2 ni, selalu pakai lipstick je

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pun slalu guna lipstick je skrg baru terasa nak try jenis mcm ni heee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...