29 Dec 2016

My Top 5 Korean Drama (2016)

Assalamualaikum


few more days untuk masuk tahun 2017. i have to admit that all korean drama yang ditayangkan tahun ni semuanya memang kebabomm 👌👍👊 hahaha


this is just my opinion okay,lain orang lain citarasa. 



5. Romantic Doctor,Teacher Kim


Image result for romantic doctor teacher kim poster

for me,this is not just an ordinary medical drama and this drama is way better than Doctors (yang ada park shin hye) . i skip a few of her drama sebab bila masuk pertengahan episod je dah boring. Romantic doctor,teacher kim ni memang best. Tak banyak sangat scene romance,maybe mula-mula tu ada lah tapi bila masuk episod 3/4 je dah rasa macam wow best jugak eh hahaha sebab banyak scene yang touching,sampai terkeluar air mata hahaha. sekarang tengah tunggu beberapa episod lagi untuk habis.


Image result for romantic doctor teacher kim poster

muka dia memang sebiji macam muka exo sehun hahahaha 😍😍💓


4/5



4. Oh My Geum Bi


Image result for oh my geum bi poster


kalau nak tengok drama ni kena sediakan tissue dulu. budak tu memang pandai berlakon,asal tengok muka dia je rasa nak nangis hahaha . respect lah jugak dengan watak dia dalam drama ni,sebab umur dia baru 8 tahun tapi sikap dia dah nampak macam orang matang. tsk tsk aku umur 19 tahun baru matang hahahaha pff


A drama about a father who takes care of an eight year old girl who has child Alzheimer’s. A catastrophic illness can break people apart or bring them closer together. Yoo Geum Bi is a spirited 8-year-old girl who suffers from Niemann-Pick Disease Type C (NPC), a rare genetic condition that makes her body unable to properly metabolize cholesterol and other lipids. The condition is often referred to as “childhood Alzheimer’s” because of the rapid mental and physical deterioration that accompanies it. Geum Bi’s father, Mo Hwi Chul (Oh Ji Ho), is a single father who works as a clumsy swindler while trying to take care of Geum Bi. Geum Bi’s stern mother, Yoo Joo Young (Oh Yoon Ah), is estranged from Hwi Chul and disapproves of everything he does. Go Kang Hee (Park Jin Hee) is an arborist who likes to spend her time alone or on the search for stolen cultural artifacts. When Kang Hee meets Hwi Chul, she finds herself drawn into his life with Geum Bi. Can Geum Bi teach Kang Hee to mend her fractured heart?

4/5






Image result for the k2

I've already made a review about this drama so i'm not going to review it again hahaha
but for me,i'm quite disappointed with the ending,not that much but just a little bit. actually aku ingatkan ending dia choi yoo jin tu akan hidup tapi rupanya tak,tapi at least lah dia mati bersama dengan husband dia so i'm okay with that hahaha 

and i'm not going to talk about ji chang wook again,sampai esok pun tak habis aku rasa haha 😍 


4.3/5



2. Weightlifting Fairy Kim Bok Joo


Image result for weightlifting fairy kim bok joo poster

i really really recommend you to watch this,now! haha this drama is soooooo funny. i laugh really hard everytime suara "what" tu keluar hahaha if you have watched this then you know what i'm saying haha lol. oh ya this is a romantic comedy drama.


and yes both of them are so cuteeeee! tiba2 teringin pulak nak boyfriend macam Joon Hyung 😧 *forever alone* he is so cute and handsome. 

and one thing yang aku perasan dalam drama ni,asrama diorang sangat-sangat lah memukau, especially bilik diorang. ada eh asrama yang macam ni? haha


This drama is inspired by the life of South Korean Olympic weightlifter gold-medalist Jang Mi Ran and it’s about college athletes who fighting for their dreams and finding love. Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung) is a student in Hanwool College of Physical Education. She has shown strength like no other since she was a child as influenced by her former weightlifter father. She looks thoughtless at a first glance, but inside she’s as fragile as glass and has deep recognition. Jung Joon Hyung (Nam Joo Hyuk) is Kim Bok Joo’s best friend. He is a born swimmer but ever since he was disqualified from his first international event, he suffers from ‘start trauma’. Along with Kim Bok Joo, he overcomes his troubles and finds his dream and love. Song Shi Ho (Kyung Soo Jin) is a rhythm gymnast who also attends Hanwool College of Physical Education. She started gymnastics since she was 5 and won the Asian Games at the age of 18. She’s always been the best since then but mental pressure caused her to break up with Jung Joon Hyung and regret it.

4.6/5





Image result for moon lovers


lastly,my favorite drama of the year! I'm sorry but i cannot move on dengan drama ni although ending dia macam #$!&*%# . from the first episode lagi aku dah jatuh cinta dengan drama ni. i just love everything about this drama (except the ending of course). IU ada bagi hint kot kat instagram dia pasal ending drama ni,aku ingatkan ada episode tambahan rupanya tak ada pfff 
but for me lah,kalau rating drama ni bagus aku rasa memang ending dia pun akan bagus jugak,tapi yelah diorang bukannya kisah pun dengan international rating,diorang just tengok korean rating je ah and china of course.


you can read my review about this drama by clicking the link above (title) . 


4.7/5




i know masih banyak lagi drama yang best. kalau korang rasa tak tahu nak tengok drama apa,ni aku listkan untuk korang


  • Shopping king louie (this drama has a lot of funny scene)
  • Goblin (baru lagi)
  • My wife is having an affair this week (Song Ji Hyo sebagai lead actress,she is so good)
  • Let's fight ghost (taecyeon oppa >.<)
  • W - two world 
  • Love in the moonlight
  • Jealousy Incarnate
  • Squad 38
  • Age of youth
  • Hwarang (drama baru)
  • Legend of the blue sea (Lee Min Ho)



favorite drama korang pulak?

15 comments:

  1. semua drama di atas dah tengok dan tengah tengok hehehe..yess semua cite korea kt atas ni mmg best2..betul susah nak move on dari drama moon lovers scarlet heart ryeo tu, sangat best, cuma ending jer yg kurengg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi high five! setuju sgt,moon lovers tu mmg ssh sgt nak move on walaupun ending dia mcm ntah apa2 tapi mmg wajib tgk lah hihi

      Delete
  2. Yes!!! I see my favourite dramaes there!!! Best kan tengok kdramas hahahaha

    my top 5 kdramas (okay takde sape tanye xD)
    1. Hwarang
    2. Romantic Doctor
    3. Weighlifting fairy
    4. Legend of the blue sea
    5. Goblin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikr,mmg tak sah kalau tak tgk korean drama ni,mmg wajib hihi. hwarang tu sy baru start tgk smpai ep 2 tapi mmg best lah. goblin tu pulak tnggu dah hbs nanti baru tgk hahaha

      Delete
  3. semua belum ada kesempatan nangga kecuali goblin. hahahhaha :D
    ktk download semua ka drama ya? mun download, nang daebak la. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. goblin kmk blum tngga agik haha tnggu lmak2 lok bok kmk ngga sbb lelah maok tnggu berminggu2 lol xD aok kak kmk nang download smua drama ya hihi

      Delete
  4. Drama korea semua bilik lawa-lawa even watak tu org susah hahaha.Kalau asrama dekat sekolah macam tu dari tak suka asrama terus mohon kot nak duduk asrama lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ikr,well korean drama kan? hihi setuju sgt,asrama tu bukan main lagi cantik haha

      Delete
  5. yg e'in tgk:

    1. The Legend Of The Blue See
    2. Goblin
    3. Oh My Geum Bi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sy pun tngah tgok drama tu skrg. try gak tgk drama moon lovers tu >.<

      Delete
  6. yes tashira !! team belum move on dengan scarlet heart

    ReplyDelete
  7. Saya layan k2 tu dari mula sampai habis. Scarlet heart pulak tak layan padahal adik beradik saya yg lain meroyan kot layan cite tu hahaha.
    Kim bok joo pun belum layan lagi, tapi ramai review kata best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun meroyan tgk scarlet heart tu hahaha lol try ah tgk,mmg best hahaha ><

      Delete
  8. yang top 5 semua tak sempat tengok lagi kecuali scarlet heart huahuahua

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...