23 Jan 2017

Favorite Game

Assalamuaikum



hai there.


aku start main game ni dari tahun 2015 kalau tak silap. banyak jugak game yang aku install tapi tak sampai seminggu dah uninstall balik. Pokemon Go pun ada gak aku main,tapi main dalam beberapa jam je lepas tu tak nak main dah,boring hahaha . my mom sampai sekarang main pokemon tu,ntah apa yang best aku pun tak tahu. 


ada gak try main candy crush tapi aku mengaku kalah je lah sebab makin lama makin susah so no ✋
aku lebih prefer game yang tak pakai otak hahahaha macam game cafe tu. game yang main berlawan2 or yang ada kuasa aku tak main,tak berapa minat. aku tengok adik aku main ya allah pening kepala sebab dia buka volume kuat yang amat sampai sakit hati aku ni hah


satu je game yang tinggal dalam hp aku sekarang ni. The Sims Freeplay. hahaha
aku masih ingat lagi dulu-dulu,dalam tahun 2012 ke ntah,lain kot the sims ni. kalau tak silap masa tu main dari facebook. dulu aku masih ingat lagi kita perlu cabut semua rumput2 keliling rumah so that dapat bina rumah untuk diorang. 


aku memang dah ketagih main game ni. setiap hari aku bukak and main. aku suka bila sims tu dah nak hampir mati,sebab bila diorang dah jadi tua,tak banyak hobby yang diorang dapat mainkan so annoying lah jugak,last2 aku 'matikan' je lah diorang. and aku suka bila ada new update,that means ada hobby or quest baru. tapi yang tak best nya lama gila tunggu nak habis update.


sekarang ni aku baru masuk level 51. banyak lagi bangunan yang aku belum bina,mahal gila kot haha jangan haraplah aku nak keluarkan duit hanya untuk game ni. tapi rasa macam nak main the sims 4 je,perlu bayar lah jugak 💢 siapa yang ada main tu share2 lah. hihi





mula-mula tu rasa macam best je dapat bina rumah&design sendiri,tapi lepas tu aku dah malas dah sebab nak beli furniture lagi,tanah lagi so sekarang ni aku lebih prefer beli rumah yang dah sedia ada hahaha. ada 2 buah rumah je lah yang aku design sendiri,tu pun lama gila nak habiskan.




siapa yang belum pernah main game ni,you should try it. tapi kalau korang jenis yang lebih suka main game berlawan tu tak yah je lah haha 




what is your favorite game?

18 comments:

  1. pernah main, lepas tu sampai dia dapat baby hen terus malas main sebab nak kena cari duit nak beli barang dia giler bapak mahal..hehe, last2 sekarang ni stay dengan miracle city jer..hehe by the way salam perkenalan daripada adkdayah =) www.kanvaskehidupanku.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah mmg mahal tapi lama2 kalau kumpul duit tu cukup lah jugak hehe. miracle city? best tak? salam perkenalan jugak :)

      Delete
  2. Pernah main dulu tp uninstall balik sbb mahal nak meninggal brg2 cam rumahlah. Quest lak susah dan agak lambat utk diselesaikan. Tp game ni paling bhya utk kekanak. Huhu sbb tu sy uninstall. Skrg dah x download mana2 game dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. brg mmg mahal,quest tu ada yg susah so sy selalunya skip je haha. ha'ah game tu mmg tak berapa sesuai dgn kanak2,thats why sy tak bagi adk sy main game tu.

      Delete
  3. SAMA LAHHH ! meh jadi jiran kita :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. high five! nak jadi jiran jugakkkk. nama fb akak?

      Delete
  4. wahhh makin ramai dah jiran jiran hehe

    elsa main the sims dulu tapi makin lama makin tak bukak so sekarang tak main dah

    sekarang elsa main candy crush tak sangka boleh bertahan sampai level 100++ huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. candy crush? samalah dgn my mom hehe kalau sy mmg tak boleh ar sampai level 100. daebak!

      Delete
  5. sep sikit! samalah nang addict bah main sim tok...tp since ipad masuk air, dah lamak sik main..huhuhu..

    kmk pernah terbeli guna duit benar semata2 mok beli tangga n tingkat atas rumah...fuh! mun ada sale lagiklah...sanggup berabis juaklah...huhhuhu prefer dirikmpun design gik...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok nang addict. bila first time install dolok nang sik hbs mala main nya ajak hahaha. syg ehhhhh ipad ktk kakkkk.

      really? perghhh nang hebat hahaha kmk nang sikkan keluarkan duit,sanggup kumpul2 dari game ya lok bok lah beli hahaha. kmk kdg2 malas mok design drik tapi mun mood rajin dtg bok lah molah.

      Delete
  6. sikpernah kmk main game tk. sikbrapa minat gilak game macam tk sebenarnya, sebab kmk jenis suka install uninstall game. :D hahahhaha, suka nak jenis arcade. ngan game lawan2. cewahhhh. game tembak2 zombie pun best. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk pun slalu giya hahaha game zombie dlok suka kmk tapi nktok dah sik berapa dah haha

      Delete
  7. bestlah the sims ni rase puas hti bila dapat design rumah sendiri tapi tulahh rasa malas pulak nak smbung main bile tengok harga mahal2 hehe :D
    follow sini #1690

    ReplyDelete
    Replies
    1. i know right,mula2 tu gigih gak design sendiri tapi lama2 bila duit tak ada rasa mcm malas pulak hahaha thank you so muchhh :)

      Delete
  8. bestnya ada fav game, fieyqa tak berapa minat main game ehe tapi selalu jugak tengok anak sedara main the sims ni macam seronok je. addicted betul dia. hehehe. btw rajin design rumah tu haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu ni je fav game hahaha best main ni,hihi :)

      Delete
  9. saya main sims 4 guna laptop. mula mula addicted tapi lama lama bosan pulak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sims 4? uwaaaaa teringin gak nak mainnnnn >.<

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...