6 Jan 2017

The Trauma

Assalamualaikum


Happy new year everyone! πŸ™Œ 😎


Sebenarnya aku malas nak buat post ni sebab malas nak ingat balik kejadian tu. Perangai aku ni pelik sikit,asal ada orang tegur/marah aku or bila ada kejadian yang tak diingini berlaku je aku akan rasa down yang sangat-sangat down and aku akan ambil masa hampir sebulan untuk lupakan semua tu. 


aku dah catat dah benda ni dalam diary tapi ahhh teruskan je lah taip haha


i think i have write this somewhere in my previous post,


first trauma aku masa driving ialah pada tahun 2013. okay masa tuh baru mula nak drive tapi tak ada lah teruk sangat,yelah first time drive lepas dapat lesen kan so memang aku akan ingat sampai bila-bila lah. masa tu guna kereta manual so aku masih tak confident dengan clutch and masa nak pergi sekolah tu okay je tapi bila nak balik tu cun pulak stop dekat traffic light so aku tekan lah brake,entah macam mana kereta mula berundur ke belakang hahaha idiot,aku mulalah panik,lori kat belakang aku dah mula hon (for ur information,aku tak suka orang hon aku,kalau ada orang hon mulalah aku rasa gelabah yg semacam) aku tekan brake,dah lampu hijau lori tu overtake and alhamdulilah dapat jalan macam biasa although sepanjang jalan tu guna gear 2 je hahahahahaha puiii after that,aku stop driving selama 1 tahun 



second trauma pulak,yang ni ya allah aku memang mengaku memang salah aku 100%. masa tu pergi ambil my mom (mac,2016),oleh kerana aku masih tak confident nak buat u-turn (masa ni dah guna kereta auto dah) so aku decide guna jalan lurus tu je. sebelum ni okay je aku guna jalan tu,tapi lepas kejadian ni berlaku aku dah tak guna jalan tu dah,guna u-turn je hahaha. macam biasa aku berhenti and tunggu line clear,dari jauh lagi aku nampak lori tu datang,aku tak perasan yang lori tu laju gila so aku pun masuk lah and tiba-tiba dengar bunyi hon yang tersangat lah kuat dari arah belakang,aku pusing stereng ke tepi,lori tu hampir2 nak langgar belakang kereta aku. tapi alhamdulilah pemandu lori tu tak tunjuk tangan tapi dia toleh belakang je lah hahaha . lepas tu aku diam,my mom pun diam. dalam hati aku ya allah rasa nak nangis je 😒 balik tu aku memang dah nangis dah , tangan pun bergetar je



third trauma,berlaku pada beberapa hari yang lepas. pagi tu aku pergi hantar my mom bekerja. masa otw tu tak ada apa sangat,bila nak balik tu hah. macam biasa lah aku perlu masuk ke lorong kampung aku sebelah kanan,dah nak sampai tu aku stop,banyak sangat kereta yang lalu,then aku ternampak satu kereta ni boleh tahan gak slow,lepas tu aku nampak lampu kereta dia macam berkelip-kelip,so aku apalagi jalan lah kan,bila dah hampir nak masuk dalam lorong tu aku terdengar bunyi hon. Apa pulak ni? bukan dia bagi aku jalan ke tadi? ya allah aku salah tengok ke tadi? masa dia hon tu aku memang tak tengok belakang sebab masa nak masuk lorong tu ada kereta kat depan so kena lah fokus kat depan kan. tapi adik aku cakap hampir nak terlanggar dah. damn it,i hate this. balik lepas hantar adik ke sekolah aku menangis hahahaha puii congek ah kau


conclusion nya, I hate myself. I hate driving. 
  

19 comments:

  1. Adoiii ngeri ny ngn lorii! Confirm trauma. Take care tauu. Nasib la spnjg ju mula dribe hgga ke ari ni da 4 yrs drive xda jd cmni. Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. trauma teruk dah kak T__T thank you kak :)

      Delete
  2. Assalam , saya pun tak suka kena hon, dan tak berani nak drive lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumslm,kan? sy mmg tak suka kalau kena hon. dah lama ke awk tak drive?

      Delete
  3. kesiannya akak.. mungkin kurang confident kot masa memandu.. takpe, lepasni kena lebih berhati-hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaaa T___T haah mmg kurang confident pun tsk tsk. i will. thank you mazni :)

      Delete
  4. all the best untuk tahun 2017 ^^

    jemput join contest ye :D
    http://www.syahirahvaliant.com/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you,you too :) inshaallah,nanti sy join :D

      Delete
  5. i feel you T^T
    kmk masa first2 driving dlok selalu na kenak hon. sebab lambat keluar rah simpang. selalunya kmk pastikan jalan clear n kereta jauh2 baruk berani keluar simpang. hahahaha n kinek pun masih juak pya walaupun kekadang kenak hon. biar lambat asal selamat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk jnis yg takut mun org blakang ya hon kmk sbb lambat thats why kmk selalu tergesa2 mok masok simpang. take care kak,at least ktk kuat,kmk tok nang lemah bena mun bnda mcm tok terjadi kat kmk T__T

      Delete
  6. omg scarynya baca :O I pun pantang kena hon, mesti I gelabah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha scary kan? i know right,sy mmg benci dgn bunyi hon hahaha

      Delete
  7. Scarynya! xD Adam on the way ambil lesen, tengoklah macam mana lepasni hahahahaha, hoping that you'll be more confident after this! Fighting :D

    sibodohjangankacau.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. goodluck & fighting too! inshaallah harap2 lah lpas ni dah tak trauma lagi hihi

      Delete
  8. thats why la sy tak suka driving

    ReplyDelete
  9. I had my first accident around 2010-2011 like that. Nak keluar parking je pun confused brake dgn accelerator terus tekan pedal minyak that I thought was the brake and hentam kereta orang then terus ke dinding. Kereta orang tu lagi 3inch nak masuk longkang. Ever since that mmg tak bawak kereta dah sampai sekarang. Trauma teruk! I hope we both get over this traumatic incidents soon. I see you put my blog at your inspiration section. Once my laptop is okay, I'll put yours at my fave section. Have a nice day my dear 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg,kalau sy pun mmg comfirm taknak drive lagi dah kalau alami accident macam tu hmm. goodluck kak,and fighting! blog akak best thats why hehe,thank you kak. have a nice day too :)

      Delete
  10. kusss semengat!!! takut alu eh mun kamek kat tempat kitak...aduh beliang rasa hati....please be careful after this tashira k! :)
    iboh sedih2..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...