18 Apr 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my


[Copy dan klik banner untuk penyertaan]

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.



Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:

5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict

Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Jom Join Giveaway Jiakreatifelt!

Jom Join Giveaway Jiakreatifelt!

[ KLIK BANNER UNTUK JOIN]


Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28.04.2017, 8.30 malam.

9 Apr 2017

Girl's Day Album (Everyday #5) | Unboxing

Assalamualaikum


Page view blog ni jatuh dengan teruk tau tak hahaha nasib baik aku masih ada semangat nak continue berblog kalau tak memang dah lama dah blog ni tak ada. 


Okay.


Actually ni adalah salah satu wishlist aku tahun ni ; collect k-pop albums. 
i have never ever beli album kpop selama ni. Niat nak beli tu ada tapi ada benda yang jauh lebih penting lagi dari album ni hahaha lagipun boleh je tengok kat youtube kan. Tapi entah kenapa aku rasa macam nak beli pulak tahun ni. 


Aku dah survey banyak ig shop and finally jumpa jugak. Servis dia pun alhamdulilah okay & cepat.


Sebenarnya plan nak beli album Exo je tapi lepas dapat tahu Girl's Day nak comeback so why not beli je album dorang. Lagipun Exo ni lama lagi nak comeback.


Aku order album ni 27 march (pre-order of course), then dapat dalam 6 april. Sebelum album ni sampai aku ada tengok teaser album diorang kat youtube.



  



dapat free photo card dari kpopdowntown. Dapat Hyeri punya although aku nak sangat dapat Yura's but sama je lah hahaha

oh ya,harga album ni RM76 tapi kalau termasuk postage jadi RM87. Why postage ke sarawak mahal gila?? hahaha geram betul aku



                    
                                                                            [message from the girls]
                                                                        yes,i don't even know what they say T_T




                                 Hyeri ❤                                                              Yura ❤



                                         Sojin ❤                                                        Minah ❤




Title song diorang ialah I'll Be Yours. Tapi aku lebih suka lagu Love Again & Thirsty. Aku start suka dengan Girl's Day selepas tengok variety show one fine day. They are sooo noisy hahaha pergi mana-mana memang bising gila tak pernah nak senyap haha. Fan diorang memang tahu lah kan


Anyway,memang aku tak menyesal lah beli album ni. Nasib baik dah TERbeli haritu kan hahaha lol

Lepas ni aku target nak beli album Blackpink, Exo, Dean, Exo cbx, G-dragon etc. Beli yang aku minat je lah. Jealous pulak tengok koleksi orang lain , ah whatever 💁




8 Apr 2017

Sunshine Blogger Award

Assalamualaikum


hampir terlupa nak buat post ni,nasib baik dah bookmark haritu.


sunshine-blogger

The Rules

1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog

2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you

3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions

4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog

    
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


thank you for the tag kak bv .

here we gooo




1. when do you start to know my blog? :3

I’m not so sure about this. Tapi yang aku ingat memang dah lama dah dulu2 time aku rajin join giveaway sebab dulu memang aku rajin blogwalking then terjumpa lah blog akak hehe


2.What is your animal spirit and why?

I don’t have any tbh haha but if I have to choose then maybe kucing. Sebab kat rumah ni ada kucing je hehe


3.Pick an item at your right side and that gonna be your weapon in zombie apocalypse, what is it and how are you gonna use it?

My phone hahaha. Search kat internet cara untuk bunuh zombie huahuahua


4. If you were at home and there is zombie attack outside, where is the safest place to hide and why?

Dalam bilik kot. Boleh lah bersembunyi sekejap sementara tunggu orang datang selamatkan aku T_T 


5. Give 3 reasons why do love blogging? do you love blogging?

Yes,I do. First,of course sebab dapat baca post blog2 favorite. Second,dapat hadiah free dengan join giveaway although selalu je tak ada rezeki nak menang kan hahaha lol. Lastly,sebab tak sanggup nak tinggalkan dunia blog ni tsk tsk


6.Backpack or sling bag?

Bergantung jugak. I love both. Tapi selalunya kalau keluar sorang2 memang bawak wallet & handphone je hahaha 


7. I love music. so do recommend me some of your favourite music genre and songs.

I love music toooo :) lagu k-pop ajak kmk recommend kat ktk tok kak hahahaha nah list.

💃 Winner - Fool (best,try dengar gak)


8. Pizza or burger?

Both please. Aigoo craving lah pulak uwaaaa T_T


9. What do you think about girls/boys who is wearing a spectacles?

Biasa je. Sebab sekarang ni ramai dah berkaca mata kan. Tapi kalau boleh bagus lagi tak pakai sebab degree mata aku dah 500+ so memang wajib guna kalau tak memang merangkak je lah tak nampak orang. So please,jaga lah mata korang tu baik-baik,syukur kalau tak guna kaca mata 



10.Plain shirt or checkered shirt?

Plain shirt of course :)


11. Some words for your silent readers?

Please tinggalkan komen hahahaha jangan jadi silent reader je hahaha macam lah ada silent reader hehe


✌ ✌
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...