8 Apr 2017

Sunshine Blogger Award

Assalamualaikum


hampir terlupa nak buat post ni,nasib baik dah bookmark haritu.


sunshine-blogger

The Rules

1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog

2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you

3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions

4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog

    
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


thank you for the tag kak bv .

here we gooo




1. when do you start to know my blog? :3

I’m not so sure about this. Tapi yang aku ingat memang dah lama dah dulu2 time aku rajin join giveaway sebab dulu memang aku rajin blogwalking then terjumpa lah blog akak hehe


2.What is your animal spirit and why?

I don’t have any tbh haha but if I have to choose then maybe kucing. Sebab kat rumah ni ada kucing je hehe


3.Pick an item at your right side and that gonna be your weapon in zombie apocalypse, what is it and how are you gonna use it?

My phone hahaha. Search kat internet cara untuk bunuh zombie huahuahua


4. If you were at home and there is zombie attack outside, where is the safest place to hide and why?

Dalam bilik kot. Boleh lah bersembunyi sekejap sementara tunggu orang datang selamatkan aku T_T 


5. Give 3 reasons why do love blogging? do you love blogging?

Yes,I do. First,of course sebab dapat baca post blog2 favorite. Second,dapat hadiah free dengan join giveaway although selalu je tak ada rezeki nak menang kan hahaha lol. Lastly,sebab tak sanggup nak tinggalkan dunia blog ni tsk tsk


6.Backpack or sling bag?

Bergantung jugak. I love both. Tapi selalunya kalau keluar sorang2 memang bawak wallet & handphone je hahaha 


7. I love music. so do recommend me some of your favourite music genre and songs.

I love music toooo :) lagu k-pop ajak kmk recommend kat ktk tok kak hahahaha nah list.

💃 Winner - Fool (best,try dengar gak)


8. Pizza or burger?

Both please. Aigoo craving lah pulak uwaaaa T_T


9. What do you think about girls/boys who is wearing a spectacles?

Biasa je. Sebab sekarang ni ramai dah berkaca mata kan. Tapi kalau boleh bagus lagi tak pakai sebab degree mata aku dah 500+ so memang wajib guna kalau tak memang merangkak je lah tak nampak orang. So please,jaga lah mata korang tu baik-baik,syukur kalau tak guna kaca mata 



10.Plain shirt or checkered shirt?

Plain shirt of course :)


11. Some words for your silent readers?

Please tinggalkan komen hahahaha jangan jadi silent reader je hahaha macam lah ada silent reader hehe


✌ ✌

9 comments:

  1. Sekarang ni ramai sangat orang pakai specs sebab fashion bukan rabun sangat pun. saja je macam nak acah-acah ikut trend haha. so, bagi saya pula, diorang nampak biasa je. Dapat hadiah free bila blogging tu saya setuju! hihii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? hahaha byk sgt yg guna spec just nak ikut trend je. ha'ah dapat barang free mmg smua sukaaa hehe

      Delete
  2. No 2,4,5 & 10 tu sama dgn sy haahaa

    ReplyDelete
  3. sempat gik google cara bunuh zombie oh, kreatif. hahhahaha :D
    sama kita, mun keluar kejap jak nang mbak wallet ngan henpon, wallet kepit rh ketiak XD
    kmk pun sepatutnya pake cermin mata, tapi sikmok walaupun ada. pake bila perlu jak :)

    keep blogging <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. eksen ajak ya kak hahaha mun bna2 ada zombie tek nang kmk pengsan trus hahaha lol
      aok eh,malas nak mbak beg,rimas palak kmk nak mbaknya.
      degree ktk kecik nak kak? mun kmk nang sikpat haha

      Delete
  4. Tak perasan bv made this and the zombies questions are so funny. loved night changes also!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kak bv yang buat question ni hihi ^^

      Delete
  5. I love backpack :D tapi kalau pergi travel & nak jalan2 around town tu, sling bag is better kot sbb kita boleh nampak beg tu :)

    I would stay in my room as well if there's a zombie attack outside. The main reason is, zombie doesn't know how to open the door. Haha confident je (pengaruh train to busan. ;))

    hanisamanina.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...