25 May 2017

A Little Update

Assalamualaikum


nak dekat 30 minit jugak aku fikir tajuk post ni haha,nampak sangat dah lama tak update blog. Post sebelum ni asyik pasal giveaway je.


So hello semua. Dah nak puasa dah,baju raya takyah fikir dulu sebab aku plan nak beli yang dah siap je terus,tahun lepas dah beli yang jahit punya so tahun ni lain lah. Lagipun malas doh nak pergi cari kain,erhhh. Rasa macam nak beli baju color peach je,tahun lepas color hitam okay hahahaha 


haritu lepas ambil bapak dari airport,malam plan nak keluar makan,actually aku malas nak keluar,adik2 aku semua dah besar (yang bongsu tahun enam) so semua malas nak ikut jugak.

 Kenapa eh semakin besar rasa macam malas je nak ikut parents keluar,dulu masa kecik2 rajin pulak siap merengek lagi sebab nak ikut hahaha . my mom memang marah kalau kitorang tak ikut,ya allah boleh tahan sakit jugak telinga dengar dia marah tau tak. 


masa makan aku dok fikir2 nak beli novel ke tak eh,sebab nampak banner kat depan shopping mall tu kata semua barang 50% discount. Tapi rasa macam buang duit je,sebab guna duit sendiri of course lah kena fikir banyak kali hahaha ye tak? Lagipun G-Dragon nak comeback weiii,melayang lah duit aku nak beli album dia nanti T.T



Fikir punya fikir ah beli je lah. Tapi malangnya promosi 50% discount tu start hari jumaat ni T.T damn it.


adalah dalam 3 buah novel jugak aku beli. Pompuan tu kata kalau beli 3 buah ada 30% discount so why not?




aku dah siap listkan buku2 yang aku nak dalam memo tapi kebanyakannya tak ada dalam bookstore ni. 

Ostrolia Aku Datang | aku beli sebab haritu kak bv ada post dalam blog dia hahaha plus suka tengok cover buku ni.


Lari & Gelap | Aku selalu tengok website fixi and baca sinopsis buku2 yang ada,kalau best memang aku letak dalam wishlist. Harap2 best lah. Ada siapa2 yang dah pernah baca tak? Jangan kata tak best pulak adoi nanti menyesal pulak aku beli ni hah macam buku fixi Pentas aku beli dulu tu,boring sangat -_-


kalau aku dah habis baca nanti baru review,itupun kalau tak malas lah.


then,ternampak sticker-sticker comel kat situ so ambil lah.






 

satu ni je RM5.20



tapi aku lebih suka yang ni,cute sikit lah kan haha (RM4.50)


Beli pun sebab nak guna untuk diary. Tak lah nampak boring sangat diary aku tu nanti.





k bai

17 May 2017

Blue Sky Tag

Image result for sehun gif 2017

Assalamualaikum


Tak lama lagi nak puasa so dah ready guys? Nasib baik dah habis ganti puasa,kalau tak heh memang last2 minute je lah. 


******************************

The rules ;

1. Thank the person who tagged you
2. Answer their 11 questions
3. Tag 11 people
4. Give them 11 questions to answer (sorry yang ni tak dapat nak ikut 😞)

Thank you to Amer & Kak Sofie sebab tag!



******************************


Questions from Amer ; 


1. If you suddenly found yourself turned into woman/man. How would you spend your day?

I will go to the gym everyday hahaha sebab aku teringin nak pergi gym tapi malu lah pulak plus tak ada partner nak ikut so hell no lah nak pergi seseorang kan.


2. Tell me the most awkward moment in your life?

Dulu masa tingkatan berapa entah bapak tak ada kat rumah so tak dapat ambil balik sekolah so aku guna bas dengan kawan,then berpecah sebab lorong rumah lain kan,so masa tu ada sebuah viva or myvi ke lalu then panggil2,aku dah panik dah diorang ni nak apa eh ,2 orang lelaki pulak tu hahaha 

"dik.. dik.. Nak .."


"eh,tak tak." (aku dah start fikir macam2 dah)


"eh,nak tanya,rumah orang kahwin tu kat mana eh?" (masa ni baru teringat ada orang kahwin kat area rumah aku)


" oh,masuk je kat lorong tu bla bla bla .. " 


damn it. memalukan T_T aku masih ingat lagi expresi muka diorang masa tu HAHAHA TAK LAWAK EH


3. What are the best and worst purchases you have made?

the best ; IU - Palette Album

the worst : my phone case,sebab kaler lain daripada gambar yang aku bagi kat dia -.- ahh malas lah nak complain


4. If you have a chance to change your name, what will it be and why??

tak nak tukar. hehe


5. Who is the messiest person you know?

adik laki aku T_T masuk bilik dia je rasa nak muntah hehhhhhhhhhh


6. What are the most useless talent do you have?

i DON'T HAVE any talent :')


7. Who is the fourth person on your missed call list?

my aunt.


8. What is your favorite TV show? (Tell me Suri Hati Mr. Pilot, please)

sorry,tak tengok pulak suri hati mr.pilot tu hehe last drama malay yang tengok, rindu awak 200% hahaha 

for now, The Promise (korean)


9. What was your first thought when you woke up this morning?

bila aku nak start bersenam ni? dah nak raya ni hah.


10. What are you completely give up and done with?

Relationship.


11. Do you think my questions are ridiculous?

Nope,i love it and thanks!


******************************


Questions from Kak Sofie ;


1. Where you will spend your first-day hari raya aidil fitri this year?

Macam biasa,kat rumah sendiri je.


2. The best hari raya in your life is when....

dapat makan banyak cookies & relax atas sofa


3. Do you already buy a baju raya? What color?

Belum hahaha . nanti last2 minute baru sibuk nak beli 


4. Last thing you do before you open the blog?

bukak stats blog.


5. Tell me your meal today.

Laksa Sarawak (sikmok makan nasi konon sebab diet cehh hahaha :P)


6. Last time you take a selfie.


one month ago. (serious >.<)


7. True or false our ringtone reflect the personality?

hmm,false.


8. Percentage of your achievement for this year?

10% 😭😭😭😭😭


9. Open Instagram, whose picture on your first insta feed?

@queeryeri


10. The last song on your phone....

IU ft G-Dragon - Palette


11. Heads up, what did you see?

White ceiling haha




thank you again :)))

12 May 2017

Win Calendar 2017 Frame


[KLIK BANNER UNTUK JOIN]



Winner announcement  : 11 June 2017


*Everyone in Malaysia can enter
*Winner will be chosen with random.org
*Winner will be inform by email
*After received prize; Calendar 2017 Frame -Winner need to publish 1 entry in blog or social media about winning this contest
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...