Tutorial Tukar Themes Google Chrome

| on
17:16

Assalamualaikum :) Actually,aku rasa ramai yang dah tahu pasal tutorial ni. Tapi korang buat buat tak tahu je lah ye? Tengah boring ni. So,aku buat je lah tutorial ni.

P/S : Untuk pengguna Google Chrome Sahaja.

Firstly,korang pergi ke Chrome Web Store


Then,korang cari THEMES kat tepi tu.


Dah dapat? klik Themes tu then keluar lah bermacam macam jenis themes. Kalau korang berkenan dgn themes kat situ,just click je erh?


Lepas korang click "Choose Theme" tu. Dgn serta merta themes tu akan didownload. Tunggu je. Lepas habis didownload,korang buka new tab and kababoom! Theme yang korang nak tu dah berjaya. Mwahahaha

Siapa peminat one direction? Wehihihi. Korang nak tak theme 1D? Jom kita pakat sama sama untuk guna theme 1D. 

Untuk memudahkan pencarian korang,korang just taip je nama theme yang korang nak tu.


And akhirnya berjaya juga theme One Direction aku . Hahaha.


Macam mana? Berjaya tak. Alhamdulilah :)

Until here then :D

Assalamualaikum.






Kau Pertama Aku Kedua

| on
15:11

                                         

Assalamualaikum :)

Selamat bercuti hari ni . hihi. Homework aku dah merengek minta aku siapkan diorang tu but still sempat lagi aku buka blog. Lama tak update right? SPM tinggal beberapa bulan je lagi :(
sob sob :'(

Hmm,korang pernah baca novel KAU PERTAMA AKU KEDUA  ? Aku baru je habis baca tadi. Seriously,syok sangat. Besttt *thumbs up*.

 But ending novel tu macam kurang je. Rupa rupanya novel tu ada sambungan. Aku baru je buka blog penulis tu tadi.

Nama novel sambungan tu KATARAK. Baru je keluar dalam tahun ni. Tak sabar nak baca. Lepas ni aku terpaksa korbankan masa aku untuk cari novel tu sampai dapat :0


Ni dia. Pernah baca tak? Novel ni best cause banyak pengajaran yang dapat kita ambil. Novel ni bukan 100% pasal cinta cintun tau? Sebaliknya novel ni kebanyakkannya pasal friendship. Sedih sangat part yang kawan diorang mati tu :'(


Yang ni pula novel yang terbaru tu. Maybe sambungan novel yang sebelumnya kot.

Kalau nak singgah ke blog penulis boleh ke http://fitrihussin.blogspot.my/ .