TRILOGI NGERI | Fixi Review

| on
10:36

Assalamualaikum


Happy new year guysss! Finally dah masuk tahun 2016. Well haraplah banyak kenangan pada tahun ni.


Now,oleh kerana aku terlampau rajin so aku nak review novel fixi. Mungkin ramai yang dah baca kan trilogi ngeri #1 #2 #3 ? Aku baru je habis khatam trilogi ngeri #2 Mangsa.

Yang sambungan ketiga belum beli lagi -.- Actually aku start obses dengan fixi ni sejak bulan march 2015. Dah banyak buku fixi yang aku beli tapi aku terpaksa stop beli pada pertengahan tahun,alasannya nak focus dengan study. kahkahkah



You know what? Aku menyesal gila beli awal buku ngeri tu sebab sekarang cover depan buku ni dah ditukar pffff 

yang ni cover baru.



  

Tapi takpelah janji kandungan sama kan? Hahaha

Novel ngeri ni best sebab tak ada part yang "pelik-pelik" just pasal cara pembunuhan tu je yang seram sikit. Tragis sangat cara diorang bunuh tu sampai aku pun dok terbayang-bayang. Ending novel ngeri ni je yang buat aku tak tersangka yang Rehan pun bersubahat dalam semua pembunuhan tu. At first,Rehan rakam aje tapi lama lama dia pun macam ketagih nak rakam aksi pembunuhan tu,puas katanya. Erhhhh seram kot orang yang macam ni. 



  

Sambungan yang kedua pulak. Baru je beli minggu lepas . Sambungan yang kedua ni adalah part yang tidak sepatutnya dibaca oleh budak umur bawah 18 tahun. Aku buat tak tahu je

At first aku fikir watak utama dalam novel ngeri yang first iaitu Samuel & Joanne ada dalam sambungan ni tapi rupanya sambungan yang ketiga (Obsesi) baru lah diorang muncul.

Sambungan yang kedua ni mengisahkan orang baru pulak iaitu Nazwan dan Natalia yang merupakan BFF & FWB. Tahu apa FWB? Friends With Benefit. Fahamkan je lah ye haha

Serious sambungan yang kedua ni lagiiiiiiiiiiiiiii lah seram,i mean pembunuhan dia. Dan korang tak akan percaya siapa watak Jo dalam novel ni ahahahaha kalau nak tahu baca lah ye?

Rehan tu semakin menjadi pulak obses dia nak rakam aksi pembunuhan. Aku tak dapat nak bayangkan kalau wujud orang yang macam ni.

Aku tak nak review dengan lebih detail sebab tak nak jadi spoiler hahaha


 

Sambungan yang ketiga ni aku belum beli so ......... to be continue dulu 





See the differents between buku lama & baru? Huwaaaaaaaaaaaaaaaa you feel me?? Sakit hati aku











Tag Answers | Part 3

| on
20:51

Assalamualaikum

Thank you to blogger Mrs Naa for the tag :) 

btw yang bawah ni pulak ialah answer tag yang sebelum ni


Tag Answers | Part 1

Tag Answers | Part 2

Okay let's start with the questions.


1. Tell a little bit about yourself.

Okay intro. Nama boleh panggil Tashira. I'm 19 years old (2015) so tahun depan dah 20. Belum tua lagi ni. Masih cergas. I like kpop haha k itu takyah bagitau. I'm a shy person and kalau nak berkenalan haruslah tegur aku dulu baru aku layan kahkah


2. Advantage of being a blogger?

For me,aku bersyukur gila dapat jadi blogger yelah dalam ramai ramai kawan yang aku ada aku sorang je ada blog. Active gitu. Banyak faedah buat blog ni sebenarnya,kau dapat baca kisah orang lain,banyak info yang korang boleh dapat and yang penting dapat hadiah free je kalau menang giveaway hahaha


3. Disadvantage of being a blogger? 

Satu je kot. Which is aku takut family member aku baca blog aku ni. Tak kira lah cousin ke aunty ke parents ke semua aku tak nak bagitau link blog aku ni. Kalau boleh aku nak orang yang aku tak kenal je baca blog aku ni. Aman sikit hahaha


4. If you had a chance to go to a trip,which country you want to visit?
First,aku nak jelajah Malaysia dulu. Semua negeri di Malaysia. Lepas tu baru aku nak jejakkan kaki ke Korea . Kenapa nak ke Korea? Takyah cakap pun korang dah tahu. Cisss haha


5. Eating or sleeping? Which one do you prefer?

Both lah. Lepas makan boleh tidur


6. Phone or laptop? 
Yang ni pun both. Wajib ada ni kalau tak merana hidup haha


7. The most person you admire? Why?

Otak jam .............................. Ntah.


8. Do you love your blog?

Nope. Ada orang yang nak beli blog aku ni tak? K kidding


9. What is your hobbies?
Watching K-drama & k-variety shows,reading novels,spend my money,bukak blog


10. What is the best present you get on your birthday?

All of it. Sebab diorang dah susah payah nak belikan hadiah untuk aku. hehe




Finally habis haha thank you again yaaaa :)





































2015, the end.

| on
13:11


Assalamualaikum

This will be my last post (2015). haha
Actually aku malas nak buat post ni tapi oleh sebab nak dijadikan sebagai memory pada tahun yang akan datang so kena buat jugaklah. Nak perahkan otak jugak buat post ni erhhh


If i look back pada awal tahun 2015,selepas dikira-kira sebanyak 31 post sahaja yang aku dah buat selama setahun ni. Dulu bukan main banyak lagi kan tashira? Buat lah lagi buat buat. Last-last nanti langsung tak ter-update pulak hahaha


Banyak happy memories tak tahun ni? Hmm hmm hmm hmm
Ntah lah.


Rasa macam mehh . Kalau happy memories of course lah ingat sampai sekarang kan. Tapi kenapa eh aku tak ingat apa-apa langsung ni. Bila diimbas balik tak banyak sangat aktiviti or perkara yang bermakna aku buat tahun ni. Same goes to last year. Best nye hidup engkau. Dok rumah 247 kan biasalah tu.


My 2015 wishlist macam tak menjadi je hahahaha . 2016 aku just nak capai 3 benda je. Which is ambik degree,dapat result yang bagus (STPM) & nak cari pengalaman yang berharga. Itu jelah. Pengalaman akan matangkan fikiran kau so just face it tashira. Takyah cengeng sangat tak ada orang nak pujuk kau


Post aku dalam tahun ni rasanya almost pasal tingkatan 6 kot. Tak tahu pulak yang aku ni obses dgn form 6 -.- haha


Budak Tingkatan 6
Blank
Random #4


Tak banyak yang nak ditaipkan sebab nothing special yang berlaku tahun ni. Tapi aku perasan jugaklah yang aku dah bertambah matang sekarang. Well done! hahaha
Sometimes selalu jugak aku bandingkan kehidupan aku ni dgn org lain,perasaan tu memang tak tahu nak kata apa,down gila tahu tak? Jealous,yes jealous. Sebab tulah aku kata social media sekarang ni membawa pengaruh yang buruk. agree? Hmmm


I just hope that 2016 will bring a lot of good memories,inshaallah. Harap jugaklah dapat dekatkan lagi  diri ni dengan Allah. 

Apesal aku rasa sedih sangat ni hahaha fighting tashira! 




and also good luck untuk korang semua. Fighting!