Reply 1988 | Korean Drama

| on
23:00
Assalamualaikum


Mesti yang peminat tegar drama korea dah tahu pasal drama ni kan? Drama ni sekarang boleh tahan popular tau tak. Aku baru sekarang nak tengok. Biasanya kalau aku dah habis khatam mana2 drama korea,aku akan rehat selama 3/4 hari untuk menerima kenyataan yang drama kesukaan aku dah habis T_T  you guys know how its feel right?




Sinopsis drama .


In 1988, Duk-Sun (Hyeri), Jung-Hwan (Ryoo Joon-Yeol), Sun-Woo (Ko Gyung-Pyo) and Dong-Ryong (Lee Dong-Hwi) are high school students and Taek (Park Bo-Gum) is a go player. These five people have been friends since they were little kids. They all grew up together and are neighbors to this day. Their families are also very close to each other. They always hang around Taek's room and spend time together.Duk-Sun’s family is poor and they live in a semi-basement house. Duk-Sun's father Dong-Il (Sung Dong-Il) lost money due to guaranteeing someone else's debt. Nevertheless, Duk-Sun has a bright personality and enjoys singing and dancing. She always gets into fights with her older sister Bo-Ra (Ryoo Hye-Young).Jung-Hwan’s family became rich overnight. Jung-Hwan is crazy about soccer.Sun-Woo is a model student at school, good son and good brother at home. Sun-Woo’s mother has raised Sun-Woo and his younger sister alone after Sun-Woo’s father passed away.Dong-Ryong likes dancing and hanging out with his 4 friends. He gives up going to a university due to his poor academic score.Taek is a famous go player known as God. Since he dropped out of school, Duk-Sun, Jung-Hwan, Sun-Woo and Dong-Ryong are his only friends.
credit to asianwiki.


First episode je dah best. Hahaha drama ni boleh tahan lawak. Tak rugi korang tengok. Aku memang peminat Girls Day,so bila tahu Hyeri berlakon dalam drama ni lagilah excited nak tengok. 

Dalam drama ni bagi aku Choi Taek (Park Bo Gum) je yang handsome. Ah no,i mean cute. kahkah
Yang lain tu boleh lah. Tidak menepati citarasa aku hahahaha kidding. Sekarang ni baru je sampai episode 6 okay? Rasa lama pulak aku tengok drama ni. Selalunya dalam satu hari aku boleh habiskan dalam 5 episode tapi drama ni susah sikit. Tak boleh skip-skip sebab nanti terlepas nak tengok scene yang lawak.


Aku tak dapat nak review banyak sebab baru je start tengok tapi overall memang recommed lah drama ni. Although segala benda dalam drama ni dalam tahun 1988,tapi tidak membosankan. Drama ni lebih ke arah relationship dengan family & kawan. You will learn a lot from this drama.

oh ya,setiap kali kalau ada scene yang lawak,setiap kali tu jugaklah ada suara kambing "mengembek" kat background sound drama ni hahahaha i cant stop laughing if suara tu muncul hahaha lol








Download & watch


Giveaway 2016 Tahun Impian Kita by Mawar Assufi

| on
23:45


Impian aku pada tahun ni? Actually nak kata ni impian tak jugak but more to something that i really want to do this year.


Which is,experience different kind of part time job. Tak kira lah kerja kat supermarket,bakery,saloon or anything but cleaner tu tak nak eh. Hehe 


Contoh,satu bulan tu kerja kat bakery. The next month berhenti then kerja kat saloon,then cari lagi pekerjaan yang berbeza. Macam best je kan? Ke tak? Ke bagi aku je best? hahahaha


After one month dah berhenti tu,i will start making a journal & diary. Yelah nak simpan kenangan bekerja kan. For me pengalaman tu berharga sangat sangat. Tak kiralah masa kau bekerja tu kena marah dengan bos sepanjang hari or tak ada kawan tapi at least kau tabah and gagahkan jugak nak try kan? Nanti beberapa tahun kemudian kau dapat baca & kenang balik semua pengalaman yang kau pernah lalui masa tu. Is it weird? hahaha rasa macam pelik je impian aku ni.


Not only you get your experience,duit tu? Tak happy ke dapat duit? hahaha kalau aku perghhhh takyah cakaplah. Aku jenis yang akan catat and ambil gambar tentang semua benda yang pernah aku alami. Kalau bad memories tu takyah lah,dah tersemat dalam otak dah. Aku kalau bad memories memang aku akan ingat sampai bila bila. Trust me. Kalau happy moments tu kadang ingat kadang tak.


I know benda ni susah nak capai sebab zaman sekarang susah gila nak cari kerja, Especially ekonomi malaysia dah menurun lagilahhhhhhhh erhhhh.


Walaupun sekarang aku dah rasa give up sikit nak carik kerja,but i hope that i can still at least get 2 or 3 different kind of jobs though this year. Hmmm i hope so.



taggie