Problem Solved!

| on
09:00
Assalamualaikum


Pertengahan tahun ni nanti banyak kan budak budak baru yang nak masuk universiti/kolej? Harap aku pun sama gak inshaallah. Yang dapat dekat-dekat tu untung sangat tau tak? Macam mana kalau aku yang dari sarawak ni tiba tiba dapat kat KL. Kalau nak tolak rasa sayang pulak tapi kalau nak pergi susah jugak nak cari bilik sewa kan especially kalau u/kolej tu tak ada asrama or bilik. Perghh stress juga fikir.


Tapi takyah stress sangat,korang try ah godek laman web http://hidup.my/ ni. Inshaallah boleh bantu korang. Kalau boleh suruh parents korang yang tolong carikan. Cari apa? Rooms for rent! Bukan tu aje,dengan roommate sekali dapat dicari! 




Bukan pelajar je boleh cari tau,sesiapa sahaja diluar sana yang dok tengah mencari bilik untuk disewa boleh layari laman web ni! Hidup.my baru sahaja dilancarkan pada bulan oktober tahun lepas & don't worry daftar adalah percuma!




Ye memang ada je laman web yang macam ni tapi yang paling istimewa ialah korang dapat cari roommate sekali! Mana tau dapat roommate yang sporting & baik hati! Last-last jadi best friend forever. Bonus tuuu xD



Korang boleh baca step ni.


Maybe sekarang korang rasa benda ni tak penting,but if one day korang perlu cari bilik sewa jugak jangan teragak-agak visit hidup.my tau! Takyah nak berterima kasih kat aku,but thank hidup.my okay? hahaha


Goodluck :)



Rezeki Blog #7

| on
11:00
Assalamualaikum


Dalam dua hari lepas ni asyik post giveaway je yang keluar hahaha . tak ada idea nak update blog sebenarnya. lagipun dalam minggu ni rasa macam stress yang teramat & kepala ayik berdenyut je ntah kenapa. migrain kah aku? ya allah,harap taklah.


Anyway,jangan tanya result aku macam mana sebab aku masih ada 2 paper utk direpeat so result sebenar belum tahu lagi :) (although aku dah tau result aku buat masa sekarang :")


Okay back to the topic. Kalau dikira kira kan banyak jugak giveaway yang aku join selama ni tapi menangnya cuma dua tiga kali je. Tak ada rezeki kan. Tapi alhamdulilah asalkan ada je.


First,aku dapat postcard dari kak Sally. Dah lama dapat,baru harini nak update :')




thanks kak! semoga dimurahkan rezeki selalu :)


hadiah yang terakhir pulak dari giveaway tahun impian kita yang dianjurkan oleh kak kin. perghh tak percaya boleh menang tau tak? Impian aku tu ntah macam ape2 je hahaha tak tau lah boleh tercapai ke tak. Tapi inshaallah dapat kalau aku berusaha :)



guess what? aku dapat crispy choco jar! (sorry gambar tak berapa nak cantik hahaha)

nampak tak pecah tu? abang poslaju tu hah,tak berhati-hati sangat sampai pecah container :') it's okay rasa dia masih sedapppppppp. gila ah ni second time aku makan crispy choco jar ni . First time dulu aku ada sharekan kat post yummy crispy choco jar. Memang terbaik k? Kalau makan tiap2 hari boleh jadi badak dah aku ni hahahahaha lol


Rasa nak buat sendiri je tapi tak ada masa sangat nak pergi beli bahan dia plus aku tak suka nak mencari barang sangat kang benda lain pulak yang aku beli >.<


Kalau nak order boleh tengok kat instagram diorang >>>> dcoklat_dessa


harga memang berbaloi ! aku tak tipu T_T 


anyway,terima kasih kepada penganjur giveaway sebab pilih aku sebagai pemenang. Lain kali nak lagi boleh? hahahaha :P