Favorite Game

| on
15:32
Assalamuaikum



hai there.


aku start main game ni dari tahun 2015 kalau tak silap. banyak jugak game yang aku install tapi tak sampai seminggu dah uninstall balik. Pokemon Go pun ada gak aku main,tapi main dalam beberapa jam je lepas tu tak nak main dah,boring hahaha . my mom sampai sekarang main pokemon tu,ntah apa yang best aku pun tak tahu. 


ada gak try main candy crush tapi aku mengaku kalah je lah sebab makin lama makin susah so no ✋
aku lebih prefer game yang tak pakai otak hahahaha macam game cafe tu. game yang main berlawan2 or yang ada kuasa aku tak main,tak berapa minat. aku tengok adik aku main ya allah pening kepala sebab dia buka volume kuat yang amat sampai sakit hati aku ni hah


satu je game yang tinggal dalam hp aku sekarang ni. The Sims Freeplay. hahaha
aku masih ingat lagi dulu-dulu,dalam tahun 2012 ke ntah,lain kot the sims ni. kalau tak silap masa tu main dari facebook. dulu aku masih ingat lagi kita perlu cabut semua rumput2 keliling rumah so that dapat bina rumah untuk diorang. 


aku memang dah ketagih main game ni. setiap hari aku bukak and main. aku suka bila sims tu dah nak hampir mati,sebab bila diorang dah jadi tua,tak banyak hobby yang diorang dapat mainkan so annoying lah jugak,last2 aku 'matikan' je lah diorang. and aku suka bila ada new update,that means ada hobby or quest baru. tapi yang tak best nya lama gila tunggu nak habis update.


sekarang ni aku baru masuk level 51. banyak lagi bangunan yang aku belum bina,mahal gila kot haha jangan haraplah aku nak keluarkan duit hanya untuk game ni. tapi rasa macam nak main the sims 4 je,perlu bayar lah jugak 💢 siapa yang ada main tu share2 lah. hihi





mula-mula tu rasa macam best je dapat bina rumah&design sendiri,tapi lepas tu aku dah malas dah sebab nak beli furniture lagi,tanah lagi so sekarang ni aku lebih prefer beli rumah yang dah sedia ada hahaha. ada 2 buah rumah je lah yang aku design sendiri,tu pun lama gila nak habiskan.




siapa yang belum pernah main game ni,you should try it. tapi kalau korang jenis yang lebih suka main game berlawan tu tak yah je lah haha 




what is your favorite game?