New Skincare Routine, March 2019 | Review

| on
14:59
Hai!

Assalamualaikum :)


kalau boleh tiap tahun memang ada je lah post pasal skincare ni hahaha. Sebab aku tiap-tiap tahun tukar skincares so yeah obviously kena buat post gak.


👇



link atas tu previous post aku untuk skincare bulan december lepas. Dalam post tu aku kata nak repeat beli produk Dear Klairs kan? aku tak beli pun produk tu kali ni HAHAHAHA 
bukan tak suka guys, just aku nak try produk lain dulu so that aku dapat bandingkan nanti produk mana yang best bagi aku. 


& kali ni aku jumpa banyakkkkkkk produk yang best-best! trust me :)


aku survey semua barang ni dalam althea je. pastu ada gak try cari kat shopee, mana tahu ada yang lebih murah ke kan hahaha


haritu hampir putus asa aku shopping kat Althea sebab website & apps diorang both LAMBAT GILA LOADING. Fuhh nasib baik aku sabarkan diri jugak masa tu. Tapi lama gak barang tu sampai kat sarawak ni, hampir 2 minggu lebih jugak.



tadaaaaa  💓💓



any familiar product yang korang nampak ke?



actually aku ada beli vitamin C gak tapi bukan dari Althea lah. Produk korea jugak tapi aku cari kat hermo & althea takde pulak.


ada produk yang aku akan review in separate post k guys. So dalam masa terdekat ni aku review. Produk yang xberapa sangat aku bagitau je lah terus dalam post ni hehe





ETUDE HOUSE LIP & EYE REMOVER

(RM 16.00 | 100 ml)

ok before that, aku ni bukan jenis yang bermakeup. Bukan taknak makeup tapi aku tak reti sebenarnya HAHAHA. Yang aku reti just nak guna lipstick je. So tujuan aku beli ni untuk buang lipstick kat bibir. Sebab selama ni aku buang macam biasa je guna air, tapi lepas buat kajian rupa2nya tak boleh cuci guna air je sebab takut nanti bibir makin hitam or whatever things like that.

Bagi aku produk ni biasa je. hahaha tapi lepas ni memang repeat beli jugak sebab aku tak kisah sangat pasal lipstick remover ni.

Repurchase?

Yes, maybe.


ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY

(RM 43.00 | 55 ml)

sebelum ni aku selalu guna sunscreen Biore yang dijual kat watson tu je. Tapi kalini nak try produk lain pulak. Lagipun bagi aku sunscreen Biore tu buat muka aku agak berminyak & tak bermaya hahaha

ok first of all, aku suka sunblock ni sebab cepat meresap dalam kulit. & after effect dia pun macam ada glowing sikit-sikit. Pastu senang jugak nak apply. Xde kesan white cast & muka pun tak nampak berminyak sangat. BUT, I DON'T LIKE THE SMELL THO. SERIOUSLY. aku tengok dalam review diorang kata macam bau rose, tapi bagi aku macam bau liquid paper yang kita guna time kat sekolah tu hahaha. Bau tu kuat sangat2. Kadang2 aku tergosok mata then dapat rasa yang mata aku pedih gila, maybe sebab aku letak banyak sangat kat muka kot.


Actually produk ni bagus je, tapi tu lah aku tak tahan dengan bau tu je. Minggu lepas ada pergi hiking so aku dah guna sunblock ni siap2, alhamdulilah nasib baik muka tak sunburn pun.


Repurchase?

Nope. Nak try brand Missha pulak lepasni hehe




PURITO CENTELLA GREEN LEVEL BUFFET SERUM 

(RM 56.00 | 60 ml)


[ tunggu kat next post hehe]




Repurchase?

YASS!




INNISFREE GREEN BARLEY BUBBLE CLEANSER

(RM 36.00 | 150 ml)

Someone help me cari cleanser yang bagus pleaseeee. Kalau tak, lepas ni aku repeat je beli produk Klairs tu. Idk about this cleanser tho. Biasa-biasa je. Tapi cleanser ni tak buat muka aku kering or tegang lepas cuci. Sebab cleanser yang aku guna sebelum ni memang dapat rasa yang kulit aku kering sangat-sangat. But overall boleh lah kalau nak try guna. & the best part about this cleanser is the FOAM je lah hahaha. Bagi aku lebih bagus guna cleanser yang dalam bentuk foam berbanding dengan yang biasa. 


Repurchase?

Nope. Someone please recommend me your favorite cleanser?




SON & PARK BEAUTY WATER TONER

(RM 94.00 one set | 340 ml + 60 ml)

my favoriteee 💓💓


[ tunggu kat next post hehe]



Repurchase?

ABSOLUTELY YAS YAS YAS.




COREANA LAB AMPLE : N VCSHOT AMPOULE

(RM 60.00 | 30 ml)

ok yang ni aku beli kat shopee. Sebab memang xde jual kat Althea & Hermo. 


[tunggu kat next post ok hehe]


Repurchase?

YAS!




MISSHA GLOW SKIN BALM

(RM 60.00 | 50 ml)

yang ni dikira macam moisturizer + morning pack + primer + glow cream 4 IN 1 

first time gak aku try brand Missha ni. Reason aku beli cream ni sebab after effect dia tu akan buat skin glowing & 30 hours of moisture maintenance.

Yang part glowing tu aku memang setuju! Kulit aku sekarang ni kering sikit. So bila pakai cream ni dapat nampak 'glowing' tu hahaha. Tapi kalau kulit korang jenis yang berminyak aku tak recommend guna cream ni. Sebab cream ni takleh letak banyak sangat kat muka, nanti muka korang bertambah berminyak pulak. Tak sampai sebulan aku pakai cream ni tengok2 tinggal sikit je. 



& yang part 30 hours of moisture tu hmm tak sangat lah. Tapi bangun pagi je memang masih terasa lah kelembapan cream tu kat muka. 

Actually aku teringin nak repurchase cream ni, tapi entah kenapa rasa macam tak berapa puas hati pulak bila guna cream ni hahaha lol 

so

Repurchase?

Nope. Nak try moisturizer lain pulak lepas ni. 





ok guys tu je lah untuk post kalini. Yang belum di review tu inshaallah dalam minggu depan jugak aku review hahaha. But not now tho. Nanti lepas review aku letak link tu dalam post ni. Thanks sebab sudi baca! 😭😭🙆