2 Mar 2013

Tutorial Tukar Themes Google Chrome


Assalamualaikum :) Actually,aku rasa ramai yang dah tahu pasal tutorial ni. Tapi korang buat buat tak tahu je lah ye? Tengah boring ni. So,aku buat je lah tutorial ni.

P/S : Untuk pengguna Google Chrome Sahaja.

Firstly,korang pergi ke Chrome Web Store


Then,korang cari THEMES kat tepi tu.


Dah dapat? klik Themes tu then keluar lah bermacam macam jenis themes. Kalau korang berkenan dgn themes kat situ,just click je erh?


Lepas korang click "Choose Theme" tu. Dgn serta merta themes tu akan didownload. Tunggu je. Lepas habis didownload,korang buka new tab and kababoom! Theme yang korang nak tu dah berjaya. Mwahahaha

Siapa peminat one direction? Wehihihi. Korang nak tak theme 1D? Jom kita pakat sama sama untuk guna theme 1D. 

Untuk memudahkan pencarian korang,korang just taip je nama theme yang korang nak tu.


And akhirnya berjaya juga theme One Direction aku . Hahaha.


Macam mana? Berjaya tak. Alhamdulilah :)

Until here then :D

Assalamualaikum.






15 comments:

  1. if gmbar sendiri takde ke? haha

    ReplyDelete
  2. ooooo..sy baru tahu..nice sharing
    follow sini

    ReplyDelete
  3. huhu suke2 da lme cri cmne nk tuka theme google chrome, last time ade gak tunjuk mende yg nk kne tkan, lps da upgrade n berwajah bru, da xtau mne nk tkan ^_^ suke2 ngn entry nih.. TQ so much!!

    umm if x keberatan, az nk blaja cmne nk buat comment box like yours la, blog az bosan je xde yg menarik.. >jemput lawat<

    ReplyDelete
  4. Jom Join GA saya . Saya sedang mencari 90 Pemenang . Mana tahu Rezeki awak :) http://www.cahayapermata.my/2013/03/birthday-giveaway-nur-alja.html

    ReplyDelete
  5. wahh..kene cuba nie...dh muak tgk yg selalu tue ^^


    Promosi Sheshido Black Mask

    ReplyDelete
  6. nak cube wat nti la..(kalo ade mse..huuu) thanks share ^_^

    ReplyDelete
  7. thanks for following me..Done follow you back

    ReplyDelete
  8. as salam...bw..bw..nice tutor..leh la try t...polow terus..

    ReplyDelete
  9. hye!! membalas kunjungan, done re-follow :)

    ReplyDelete
  10. hoo.. nampak menarik lah.. he2..
    teman singgah membalas kunjungan.. =)

    ReplyDelete
  11. menarik..
    tq sudi join teka meneka ya..

    ReplyDelete
  12. erm... dah lama tak tukar themes google chrome...
    nanti bolehlah tukar... ^_^

    ReplyDelete
  13. cursor nama dah siap..blh claim kt sini http://mizzniya.blogspot.com/2013/04/free-gift-c

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...