Craving Satisfied #6

| on
15:48
Assalamualaikum


Sekarang ni dah masuk week 13 guys. Minggu2 akhir macam ni lah jerawat asyik tumbuh tak henti2. But alhamdulilah semalam presentation dah habis. Semalam kelas start dari pukul 8 pagi then habis sampai pukul 8 malam :') Non stop pulak tu kelas aku. Sempat nak solat je then zuppp terus masuk kelas. But alhamdulilah, it was worth it 💓



so..... i'm back with this post again. HAHAHA 

since gallery dah penuh dengan gambar makanan lagi, so let's upload dalam blog ni jugak. At least aku update jugak blog ni ken :')





yang ni takde yang special sangat haha ok next




secret recipe's aglio olio. Masa ni aku lapar sangat, dan bila aku kata lapar, aku takkan order nasi guys. Sangat sangat jarang nak tengok aku order nasi bila makan kat luar. I don't know why, aku lebih prefer tengok menu bahagian mee je



hah masa ni aku order nasi goreng hahaha tu pun sebab kawan paksa. plus kitorang tengah craving tomyam :') nasib baik jumpa kedai jual tomyam yang sedap. Alhamdulilah hehe




this is chicken salad btw hahaha lighting diorang tak cantik so i have no other choice but to use camera huji ni je. Aku ingatkan sikit je tapi sekali datang ya allah besar nya portion dia. Ingat aku kambing ke? HAHAHA aku tak habis makan pun sebab makan sikit je dah kenyang. 



Carbonara ni sedap sangat!! Ya allah teringat2 lah pulak 😭😭😭 carbonara dekat universiti kitorang ni tak sedap weiii, takde rasa hahaha. but this one omg it was totally worth it sebab harga boleh tahan mahal jugak hahaha. fyi, aku tinggal dekat asrama, takleh nak masak. So selalu craving makan carbonara. Balik rumah je lah baru dapat nak buat sendiri.








masa ni kitorang buat study group dekat cafe. Waffles tu so-so je. Tak berapa sedap, maybe sebab whipping cream tu kot. Tapi carbonara tu sedap jugak! Aku nak beli salad masa ni (nak diet konon) tapi menu tu dah takde so aku decide untuk melantak je lah hahaha





yang ni pulak aku dah buat review, so you can read it if you want to 💓




alright. that's it for this post. till we meet again in the next post hehe







Troots Dessert Café,Kuching

| on
11:49
Assalamualaikum 💗


let's just skip intro yang selalunya dimulakan dengan ayat "fuhh lamanya aku tak update blog ni" okay? hahaha


sementara tunggu result spss aku ni keluar (nak dekat 2 jam aku tunggu ni oi), so aku decide nak update blog. Time semester break ni nanti boleh lah aku update selalu,inshaallah.


so alkisahnya masa ni kitorang nak pergi site visit untuk assignment. so alang-alang masih awal lagi kitorang pergi lah vivacity dulu nak beli popcorn je hahaha . eh btw kat sini dah ada innisfree & etude house guys! hahaha tapi setiap kali aku lalu kedai ni aku pandang sebelah mata je sebab kalau tak habis pokai lah aku.


sebelum pergi troots ni, kitorang tengok wayang dulu and kitorang belum makan nasi lagi masa ni sebab dah kenyang makan popcorn. 

kitorang guna waze pergi sini hahaha ingatkan jauh tapi rupanya bersebelahan dengan boulevard shopping mall je kurang asam ciss. Masa ni hujan lebat jugak so tak sempat nak ambil gambar depan kedai ni.




Troots cafe ni ada desserts macam bingsu, paoping, waffles etc. Actually kitorang macam salah timing pulak pergi time ni sebab dah lah sejuk sebab hujan pastu boleh pulak nak pergi makan bingsu hahahaha but nvm sebab kitorang memang dah lama gila teringin nak pergi sini.




i really love the interior! semua white marble je. tapi yang tak bestnya diorang tak banyak seat. I think dalam ni ada 8 meja je kalau tak silap. 




aku suka gila meja yang white marble macam ni!


(picture credit to https://www.getteaspoon.com)


the menu 👆 i think the price is quite affordable lah kan? tak mahal sangat.


oleh kerana takut membazir, so kitorang berdua decide nak kongsi je. Alhamdulilah nasib baik tak tamak sangat masa tu hahaha sebab portion diorang boleh tahan besar jugak.



kitorang order oreo cheese cake bingsu .

Rating : 3.8/5

honestly kitorang tak berapa suka dengan cream putih tu so aku asingkan benda tu. at first, aku rasa macam mehhh tak ada lah sedap mana. Tapi lama-lama makan aihhhh kenapa tiba2 rasa sedap pulak HAHAHAHA maybe sebab aku dah asingkan cream tu kot,hmm. But i really like the dark chocolate yang square tu! Sedap gila! but i don't like yang cheese tu haha




chocolate waffle.

Rating : 4/5

and again, kitorang asingkan cream putih & ais-krim tu. Idk why kitorang berdua tak suka rasa dia. I don't know how to explain this. But waffle tu memang sedap! Nak kata manis tu takdelah manis mana. Cukup2 rasa je hehe


Overall memang puas hati lah. Next time kitorang nak try yang mango cheese cake bingsu tu pulak. And they do provide free lemonade drink kat tepi tu that's why kitorang tak order minuman. 


Sorry guys sebab aku tak banyak ambil gambar masa ni sebab handphone dah low battery. So faham2 lah ye hahaha





till next time!