Shopback | Review

| on
23:54
Assalamualaikum


asyik postpone je nak buat entry ni tsk tsk. inilah yang akan berlaku kalau rasa malas tu menguasai diri hahaha 

idk if you guys ever heard about shopback though. aku tahu shopback ni pun masa tahun lepas kalau tak silap. and i love it! meh nak cerita sikit pasal shopback ni


but before that, no, this is not a sponsor post or something. saja nak share benda yang best & berbaloi kat korang 


Shopback ]

Shopback ni kira macam korang beli barang secara online macam biasa tapi at the same time shopback ni akan bagi korang cash balik hasil dari barang yang korang beli secara online tu tadi. 
Gosh idk how to explain this hahahaha 


contohnya korang beli barang kat zalora, jumlah harga barang yang korang beli tu tadi RM120+ , then nanti shopback akan bagi RM11 cashback hasil dari pembelian korang kat zalora tu tadi. Faham tak?


TAPI, syaratnya korang kena click laman web zalora tu dari website Shopback. Kalau korang tak click dari shopback then of course korang takkan dapat duit. Okay let me show you step by step okay.

1. First,macam biasa korang kena sign up dulu.

👉 sign up here (if you sign up using this link,then both of us akan dapat RM5 free after you purchase RM25 and above. Kalau taknak sign up guna link ni boleh je sign up kat sini 👉 shopback)


2. then,after sign up korang cari website online shop yang korang nak. There are a total of 500+ online shop dalam ni. Tapi Shopee tak ada ye hahaha idk bila diorang nak add shopee dalam ni.


3. Tolong baca tips tu dulu sebelum purchase so that cashback korang masuk. Ada online shop yang boleh guna mobile apps je contoh macam Lazada. ni pun syarat baru,nasib baik aku baca dulu tips dia haritu kalau tak perghh sia-sia je hahaha . Make sure korang empty kan cart korang jugak sebelum tekan shopback ni eh. Dulu aku ilek2 je letak barang dalam cart pastu tengok2 cashback tak masuk2 pun ciss . Setiap online shop lain syarat/tips dia.

4. Kalau korang guna promo code selain daripada yang diberikan oleh shopback,kemungkinan cashback korang tak akan masuk ye. Aku pun baru tahu pasal ni 😪😪😭 



5. Lepas baca semua tips tu then korang tekan 'activate cashback' pastu tekan  'continue to zalora'.

6. Pastu korang boleh lah shopping macam biasa! TAPI,make sure korang stay kat tab yang sama eh. jangan pergi tekan new tab pulak. kalau korang bukak new tab,korang takkan dapat cashback.

7. Lepas tu korang tunggu je email daripada shopback. Kalau email tak masuk jugak,try tengok kat account shopback korang. Usually dalam 2-3 hari diorang akan bagi cashback. Kalau tak masuk jugak maksudnya korang tak ikut syarat2 yang ada dalam tips tu tadi lah.


Korang boleh check cashback korang kat "cashback overview".


this is mine. Ye aku tahu diorang bagi cashback tu sikit gila. Tapi kalau kumpul lama2 banyak jugak kan nanti? At least lah korang dapat sikit duit tu lepas shopping online.

Last month, aku try cash out RM40 HAHAHA sebenarnya aku saja je nak cash out sebab aku nak try tengok rumit tak proses untuk cash out dia. Rupanya senang je -_- tak pakai check pun okay. Duit tu terus masuk dalam account bank aku hahaha nyesal lah pulak cash out awal2 aigoo kalau tak,dah banyak dah aku kumpul hmm



Okay guys tu je aku nak bagitau. So kepada siapa2 yang belum sign up tu pergilah sign up sekarang. Tak rugi. Percuma je pun,korang jugak yang dapat duit nanti hehe



Mossery's Academic Planner | Review

| on
20:22
Assalamualaikum


hai guys. so yeah sekarang ni musim cuti so why not aku update blog ni? even dengan hanya satu post baru pun jadilah kan hahaha

idk why but aku rasa macam aku banyak sangat beli barang secara online dalam bulan ni 😒 setiap kali barang sampai,confirm abang poslaju & abang gdex yang sama jugak yang hantar hahahaha 

aku dari tahun lepas lagi stalk Mossery ni. Dari tahun lepas jugak lah plan nak beli notebook tu tapi oleh kerana aku rasa macam banyak lagi barang yang lebih perlu diutamakan so aku tundakan dulu. If i'm not mistaken, academic planner ni baru lagi rasanya. Tengah berbelah bagi whether nak beli academic planner or notebook je hm. Tapi memandangkan bulan 9 ni dah masuk U balik,so aku decide untuk beli academic planner tu je lah. Saja nak bagi semangat untuk belajar hahahaha puiii





why diorang selalu bagi kotak cantik2 macam niiiiiii. dah berlambak kotak2 hasil pembelian dari hermo,althea ... aku tak sampai hati nak buang sebenarnya sebab cantik sangat HAHAHA siapa yang selalu dilema macam ni? 😭😅

and guess what? dalam kotak kuning tu ada kotak warna biru lagiiiiii



goshhhh 😍😍



and walahhhhhh aku pilih yang color hitam sebab kalau pilih color pastel confirm cepat kotor nanti hahaha

nah close up sikit kat bahagian tepi




planner ni include free sticker jugakk. korang boleh pilih whether nak sticker movie night, after class or balanced diet. (aku pilih after class)



and then korang boleh pilih nak letak nama korang or just nama "mossery" je. Ofcourse lah semua akan letak nama sendiri kan? rugi pulak rasanya kalau tak letak nama sendiri.

harga untuk satu planner ni is RM115.49 (include free sticker & free personalised name on cover). Hasil carian dari google,aku dapatlah jugak 15% off code haritu hahaha so pandai2 lah cari code kalau nak beli barang secara online k guys

kalau ada siapa2 yang nak beli you can use my 15% code guys, just enter TASHIRA15 (only applies to purchases of academic planners)



dalam planner tu pulak ada front & back pocket 😍 (gambar credit to mossery.co)



kat front page ada illustration jugak


other than that, dalam planner ni ada pages untuk inspiration boards, goals & values page, extra dotted paper (24 pages), yearly planner (august 2018 - july 2019), monthly planner & weekly planner.


paper quality 👆


oh ya hampir lupa, diorang ada bagi buku kecik untuk tips,guides & usage examples jugak.





buat masa sekarang aku belum isi apa2 lagi hahaha. tunggu semester baru dah nak start baru lah aku isi eh. 

harap2 lah dengan adanya academic planner ni aku lebih on time buat segala assignment nanti! & tak lupa jugak dengan study hahaha 


 so siapa2 yang terpukau dengan planner ni dipersilakan tengok kat (https://www.mossery.co). Kat Mossery ada jual notebook,sketchbook, planner & stationery jugak. Confirm rambang mata pilih nanti 😂


use my 15% code (TASHIRA15), only applies for academic planners k guys 💗