Sewa Lori Dengan Harga Yang Murah & Berpatutan!

| on
16:49
Assalamualaikum


Saya tak pasti kalau anda kenal dengan Senang Pindah. Sebelum anda klick butang 'x', anda harus baca artikel ini sebelum anda terlepas peluang untuk dapatkan perkhidmatan lori daripada mereka! 



Pertama sekali, syarikat servis lori ini hanya ada di sekitar kawasan Kuala Lumpur, Selangor, dan seluruh Semenanjung Malaysia sahaja. Perkhidmatan lori ni ada pelbagai saiz dari 1 tan hingga lah ke lori 40 kaki! 

Perkhidmatan pengangkutan trak ni termasuk :

  • Pengendalian kargo import dan eksport
  • Perkhidmatan pengangkutan barang komersial
  • Pengangkutan logistik (contohnya untuk roadshow atau ekspo)
  • Perkhidmatan pemindahan rumah atau pejabat
  • Perkhidmatan penghantaran barang peribadi atau syarikat
  • Perkhidmatan pelupusan barang dan perabot lama
Kos perkhidmatan lori pula bergantung kepada faktor berikut :

  • Jarak km dari tempat pickup ke destinasi
  • Saiz lori (1 tan, 3 tan, atau 5 tan)
  • Bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk tolong memunggah barangan
  • Bilangan trip perjalanan yang diperlukan



Servis sewa lori 3 tan (saiz 14 kaki) selalunya paling kerap digunakan oleh pelanggan untuk menampung barangan dan perabot untuk satu rumah (jenis yang ada 1 atau 2 bilik tidur), atau untuk memindahkan barangan syarikat. Perkhidmatan ini juga menyediakan pelbagai pilihan bahan pembungkusan seperti balutan gelembung, kotak kadbod untuk melindungi barangan anda semasa dalam proses pengangkutan.


Servis sewa lori 5 tan (17 kaki) pula hanya available di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor sahaja. Kalau lori 5 tan ni pula selalunya dilanggani oleh kilang-kilang perindustrian, gudang, dan syarikat-syarikat besar yang ingin memindahkan barangan pejabat ke lokasi lain dan untuk jarak perjalanan yang jauh.




Kalau berminat nak sewa lori, anda boleh menghubungi syarikat Senang Pindah melalui telefon atau emel untuk mendapatkan senarai harga lori sewa 1 tan atau lori sewa bersaiz lain.


Sebaiknya bagi terus info-info seperti jenis lori transport, berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip ke destinasi, lokasi pickup dan lokasi destinasi, dan juga tarikh nak sewa lori tu.

Before RMO | Days In My Life

| on
13:42
Assalamualaikum


well hello there! Salam quarantine guys. 

aku tak ingat ni dah hari keberapa sebab aku tak pernah kira pun hahaha so whatever janji korang semua duduk diam-diam je dekat rumah ok?

tengah scroll gallery dekat phone, baru perasan ada banyak sangat gambar maka terjadi lah post ni.


Disclaimer : post ni maybe panjang sikit & ada lots of pictures guys so please bawak bersabar kalau gambar tu lambat loading kat phone/laptop korang hahaha


1. Costa coffee & coffee date with my siblings



my dad masuk hospital since december tahun lepas and hampir dua bulan gak dekat hospital & nasib baik lah masa tu aku dah nak habis final exam so aku ulang alik gak dari rumah pergi ke hospital. Setiap kali sebelum pergi hospital aku akan singgah kat Shell beli costa coffee! selalunya aku akan order iced mocha, kadang2 aku ambik iced latte. My gallery penuh dengan gambar costa coffee ni je sampai satu tahap nak tak nak aku kena delete jugak gambar tu semua sebab banyak sangat! 



since my dad dekat hospital, my mom pulak kerja so aku ambil kesempatan ni untuk keluar dengan my siblings sebab kitorang adik beradik jenis yang 24 hours dalam rumah & tak suka keluar so why not spend time together instead of tengok diorang main game je dalam bilik -_- pastu mak aku bising sebab tak ajak dia sekali HAHAHA


2. Lots of sky pictures 






aku keluar dari rumah pukul 8 pagi (hospital,ambik adik,groceries&errands) pastu balik dalam pukul 630 petang setiap hari lepas ambik my mom dari tempat kerja. Yes penat, memang penat. Tapi best! Maybe sebab aku rasa enjoy kot time driving tu. Sambil2 driving tu aku bukak playlist dekat spotify & karaoke dalam kereta sorang2 walaupun suara sumbang 💁💁


3. Spending time with my mom and siblings


(dalam erti kata lain, habiskan duit mak untuk shopping HAHA lol)





setiap kali masuk dalam kaison, my mom mesti excited nampak patung cute2 dalam tu geezzz
 pastu haritu dia suruh kitorang ambik patung setiap sorang. kalau boleh setiap kali masuk dia akan beli patung dalam kaison tu tapi obviously tak dapat sebab aku selalu marah mak balik sebab dekat rumah tu berlambak kot patung -_- kalau tak marah aku rasa dah boleh jadi zoo patung dah rumah kitorang ni.


and also the birthday cake! kitorang taktau nak beli apa or nak buat apa so last2 beli je lah kek dekat secret recipe tu. birthday mak 10 jan and guess what? aku baru je bagi mak hadiah 2 weeks ago sebab aku taktau nak bagi apa, thats why 2 bulan lepas birthday baru mak dapat hadiah HAHAHA janji ada daripada takde kan? 😂😂


4. First time lepak kat cafe sorang-sorang




kadang2 lepas balik dari hospital aku taktau nak buat apa so aku pun dengan beraninya singgah kat my favorite cafe & lepak sorang2 sambil baca buku yang aku baru beli (i will explain more bout this dalam next post) and updating my academic planner. I know bunyi macam biasa je "eleh perkara biasa je tu lepak kat cafe sorang2" BUT NO. Ni bukan benda biasa bagi aku sebab aku tak pernah buat macam ni seumur hidup aku. First time lepak sorang2 tu rasa macam awkward gak sebab orang lain semua datang dengan kawan kot tapi bila dah hampir 2 jam duduk sorang dekat cafe tu aku rasa macam "wow i'm so proud of myself!" lepas tu dalam seminggu 2 kali gak aku spend time alone dekat cafe tu. hahaha see? finally aku dapat keluar daripada my comfort zone. 

& setiap kali pergi cafe ni aku akan beli red velvet cookies tu! SO GOOD GUYS!! haritu aku ambik 5 biji cookies je, tapi dah sampai rumah baru perasan abang tu bagi extra cookies hehe thank you!


5. My new favorite shopping store




iORA ni ialah clothing brand daripada Singapore, diorang baru buka outlet dekat vivacity kuching mall. At first aku saja je nak masuk sebab dari luar nampak macam cantik je pastu bila keluar je dari kedai ni tengok2 dah terbeli 2 helai baju. Second time pergi pun sebab nak tengok je mana tahu ada baju yang new arrivals ke kan, pastu entah macam mana aku dah berdiri depan kaunter dengan 2 helai baju dekat tangan. So sekarang, aku ada 6 total baju dari iORA. HAHAHA damn it! Lepas habis pkp ni memang aku serang tempat ni dulu ok? lmao


6. Recycled my empties!


if you haven't read my previous post here RECYCLE YOUR EMPTY PLASTIC BEAUTY PRODUCTS & DAPAT FREE SAMPLE! then go and read it first!

so after months of kumpul semua botol plastik from my skincares & shampoos, finally ada gak masa nak pergi L'occitane bawak semua botol tu. 




yeayyy dapat free samples from them too!! lpas rmo nak pergi sekali lagi sebab masih banyak botol2 kosong dalam bilik aku ni.

(i really hope korang dapat tengok video tu sebab aku lupa pulak nak ambil proper picture)


7. Ice-cream date with my old friends!




dah lama tak jumpa kawan dari sekolah menengah so dapatlah gak lepak sekejap sebelum aku balik asrama. Saja letak gambar sendiri je dalam ni hahaha. aku rasa macam tak pernah lagi letak gambar full sendiri dalam blog ni 😂😂 so ni first and last ok? hahaha


8. New semester!

dah masuk semester 6 dah sekarang. fuhhh cepat je masa berlalu. tinggal dua sem je lagi.



baru masuk minggu ke-6 tapi aku dah rasa macam nak give up 😭😭 stress oi sumpah stress 😂😂 tapi sekarang dah ok sikit sebab cuti kitorang dipanjangkan sampai 2 bulan!! hahaha mid sem break yang paling panjang kitorang pernah dapat gara2 musim coronavirus ni.



obviously kalau dah masuk semester baru, wajib ada banyak gambar baru untuk sepanjang semester tu.


 aku suka gila tengok gambar langit ni!! masa ni kitorang dekat restaurant tengah tunggu makanan sampai & aku perasan yang dekat luar langit macam cantik je so kitorang pun keluar kejap ambil gambar langit ni 😍😍 gambar langit dekat Unimas/samarahan tak pernah mengecewakan!


9. New favorite cafe in Unimas!

apesal tajuk semua new new je ni haihhh


cafe ni baru buka semester ni and nasib baik dekat je dari fakulti. I dont know how much I have spend my money dekat cafe ni. 



selalunya aku order menu sama je 😂😂 iced caramel latte + sugar. Last aku pergi sini before rmo aku beli iced matcha latte and sedap gilaaaaaaa! lepas ni nak tukar menu beli matcha tu je setiap hari 😂







ok thats it. ada banyak lagi gambar tapi aku dah tak sanggup nak taip sebab tiba-tiba rasa lapar & craving lepas tengok gambar-gambar ni hahaha k bye!


oh ya, before aku lupa. Please rate my pictures guys. How many stars korang akan bagi untuk gambar2 yang aku letak dalam post ni? 😂😂


thanks a lot 💛