First Time Beli Barang Dari Life WareHouse Malaysia!

| on
15:57
Assalamualaikum


have you ever heard about Shopback? Basically Shopback is an app yang akan bagi korang cashback setiap kali korang berbelanja online! As for now, aku dah berjaya kumpul RM125+ guys! Want to know more? You can read my previous post here 👉 Shopback | Review


_________________________________________________________


again, this is not a sponsored post so chillax lol.


Aku dah lamaaaaaaaaa stalk ig Life WareHouse ni! Dari awal tahun ni lagi lepas ternampak post diorang dekat ig. Barang yang diorang jual semua cuteeeeeeeee! Masa tu aku hanya mampu cuci mata ja. Sebab time tu duit belanja aku banyak habis kat makanan hmm obviously kalau dah duduk hostel tu kan hahaha


aku hanya mampu add barang tu dalam wish list je HAHAH dah lah banyak pulak tu 💆
japp nak screenshot barang comel2 yang ada dalam website diorang.




bunny lamp ni dapat bertukar warna tau. korang just perlu tap belakang bunny tu then nanti dia ada macam2 warna keluar huwaaaaaa (tekan gambar tu kalau nak tengok hehe)



THISSSS! Dah lama aku teringin sangat dengan deer humidifier ni :"))



ni pulak website diorang. 


so last week my mom tanya bila nak beli bag travel bag yang kecik tu sebab dah nak masuk hostel balik dah lagipun alang2 adik pun dah nak start degree so beli je lah dua sekali. At first, my mom suruh usha2 kat zalora sebab my mom ni memang semua benda dia beli kat zalora lmao. Tapi dah nak dekat 30 minit cari tak jumpa yang berkenan then teringat pulak dengan website Life WareHouse sooooo apalagi tak sampai 5 minit aku cari dah jumpa yang aku nak! HAHA lol

aku plan nak beli yang humidifier tu sekali tapi aku hold dulu sebab nak tengok macam mana first pengalaman aku beli dengan diorang. So kalau ok obviously aku akan beli nanti plus aku plan nak beli hadiah untuk birthday kawan-kawan aku jugak.

so ni barang yang aku beli




sepatutnya aku pilih yang warna kuning ni tapi terambil warna hitam aaaaaaaa ciss

& unfortunately barang yang aku beli ni semua pre-order HAHA so perlu tunggu dalam 2 minggu lebih gak. 
tapi masa order tu aku TER-letak west malaysia padahal aku tinggal kat sarawak kot hahaha so nasib baik diorang cepat whatsapp & bagitau aku sebab kat east malaysia takde free shipping guys hmmmmmmmmmmmmmmmmm so kena tambah RM30+ gak untuk shipping tu. Hanya yang tinggal kat sabah & sarawak je lah yang faham betapa hancurnya hati lepas add to chart semua barang pastu tengok shipping price lebih mahal dari barang yang dibeli tu HAHAHA but no worries aku ok je lol


kotak ni besar guys

alhamdulilah barang dah sampai!

p/s: gambar yang aku ambil ni tak cantik sebab rasa malas nak ambil banyak kali so whatever lah malas nak fikir lagi haha



i was slightly disappointed with this bag tho. dalam gambar tali bag tu nampak mcm panjang, tapi bila sampai pendek sangat! seriously tak sama macam dalam gambar.


aku malas nak bukak so ambik gambar macam ni je lah hahaha. 


and, ada free gift! yeayyyy hehe

Kadang2 diorang ada buat promotion, so boleh lah beli time tu! Overall, it was a nice experience! Lepas ni nak beli humidifier tu pulak, and oh nak beli hadiah untuk kawan sebab birthday diorang nak dekat dah ni so i hope they will love it!


so kalau korang nak usha website diorang boleh lah ke https://www.lifewarehousemy.com or instagram @lifewarehousemy 



The Body Shop Big Sale! ---- Parcel Dah Sampai!

| on
11:47
Assalamualaikum


Wauu entah kenapa sekarang ni rajin sangat nak update blog haha tapi bila nak blogwalking tu tiba-tiba macam malas pulak hmmmm 


minggu lepas aku dah bersemangat & berazam tinggi nak simpan duit. Pastu, tiba-tiba petang tu the body shop hantar msg & email kata ada big sale sampai 70% !! Fuhhhh serious aku cakap masatu aku dah stress dah nak tunggu ke tak sales tu sebab pukul 12 malam sales tu dah start dah. See? aku ni jenis yang cepat tukar fikiran hahaha ntah bila lah nak simpan duit ni 😓😓

sebelum ni i'm not a fan of the body shop tho. Tapi lepas try beli body mist yang vanilla tu fuhhh tiba2 terjatuh cinta pulak dengan brand ni. 



tapi yang tak bestnya sale kalini macam mehhh sikit. aku ingatkan diorang ada buat banyak sales untuk fragrances tapi rupanya 10% je hmmmm takbanyak beza lah harga tu, lebih kurang je



free sample 💛💛


aku berjaya tahan nafsu dengan beli ni je HAHAHA i really really want to buy the body butter yang perisa(?) lain tapi aku takut giler nanti aku tak suka dengan bau tu so i end up beli yang vanilla pumpkin tu je sebab bau vanilla tak pernah mengecewakan! & aku beli mango shower gel tu jugak. 

Yang body butter tu aku beli dalam RM23.70, body shower tu pulak RM14.95 je! Shower sponge(?) tu pulak RM2.97 je guys! ada banyakkkkk lagi product yang best tapi itulah aku tak tahu bau dia macam mana hahaha nak agak2 bau dia pun takleh gak. Kat sarawak takde in-store sales so obviously aku beli online je. Shipping fees sampai RM15 fuhhhh. Part shipping ni aku kurang suka sikit sebab SS memang selalunya mahal -_-


anyway, siapa2 yang tak tengok lagi sales the body shop ni bolehlah pergi bukak website diorang sekarang! Sebab sales ni sampai 18 AUGUST JE!