Save Me 2 | Korean Drama

| on
20:46
Assalamualaikum


Well hello there 


sekarang ni ada banyak drama korea baru yang keluar. Tapi banyak jugak yang aku terpaksa drop. Drama yang cliche tu aku memang taknak tengok dah, buang data je nak download tapi last2 tak jugak tengok haha


Siapa yang pernah tengok Save Me season 1 sebelum ni? ✋ 

don't worry, yang season 2 ni takde kena mengena dengan season 1, pelakon pun semua tak sama (kecuali ada sorang kalau xsilap). Tapi rata-rata komen kata season 1 lagi best plus pelakon2 pun semua hebat bawak watak. Obviously, sebab season 1 tu ada Taecyeon kot 😍😍 

Kalau korang curious jugak hah pegi lah tengok yang season 1 tu dulu. Sebab jalan cerita hampir sama tapi tak semua sama lah sebab bagi aku season 2 ni lagiiii saspen dari season 1. But aku bagitau awal-awal lah, dalam season 2 ni ada banyak scenes yang akan buat korang rasa frust & sakit hati. Aku sebenarnya takleh tengok drama macam ni, habis segala benda aku rasa nak pecah & rasa macam nak masuk je dalam video tu pastu tampar sorang2 sebab bengap sangat perangai diorang dalam drama ni HAHAHAHA


Image result for SAVE ME 2 POSTER

ni yang season 1. Gosh look at him tho 😍😍 k bagi chance nak fangirling jap hahaha

boleh click link ni kalau nak tengok 👇


aku taknak review yang season 1 ni so tengok lah sendiri ok hahaha



Image result for SAVE ME 2 POSTER

honestly aku tak berapa kenal dengan main lead lelaki dalam drama ni sebab dia selalu muncul dalam movies je. BUT I LOVE HIS VOICE OMAIGADDD HAHAHA suara dia serak-serak basah plus dia jadi macam gangster  & tough sikit dalam drama ni lagi lah aku sukaaaa lol


Residents in a small town fall into a state of chaos due to the presence of a false religious group.
Kim Min-Cheol (Um Tae-Goo) was once a promising judo athlete in his high school days, but, due to his personality with a strong sense of justice, he went in and out of prison. One day, he hears that his hometown of Wolchoori is designated as a an area to be submerged and residents will receive compensation. Kim Min-Cheol goes back to Wolchoori. He sees strangers in the town and feels something weird.
Choi Kyung-Seok (Cheon Ho-Jin) comes to Wolchoori. He looks like a nice man with a smile on his face. The residents don't trust him at first, but he helps them receive compensation and they begin to trust him. Choi Kyung-Seok then tries to set up a religious organization.
Kim Young-Sun (Esom) is the younger sister of Kim Min-Cheol. Her life at home is bleak. She is studying nursing and hopes to leave Wolchoori as soon as possible. Her brother Kim Min-Cheol returns home, but her life is still bleak as usual. At that time pastor Sung Cheol-Woo (Kim Young-Min) approaches her.


yang dah pernah tengok season 1 mesti dah tahu jalan cerita macam mana kan? Drama ni pasal false religious group yang coba untuk pengaruh penduduk kampung Wolchoori. Ketua scammer dalam drama ni Choi Kyung Seok (yang guna cermin mata dalam poster tu). mula-mula tengok drama ni aku tak baca sinopsis or tengok poster tu pun, so aku ingatkan Choi Kyung Seok ni orang baik tapi rupanya dia lah scammer dalam drama ni perghhh memang menjadi lah watak yang dia bawak sampai aku pun boleh terpengaruh HAHA 


reason dia scam penduduk kampung tu sebab dia nak ambil compensation duit dari penduduk kampung tu. Kampung Wolchoori sepatutnya akan diroboh oleh kerajaan so kerajaan bagi duit pampasan yang banyak untuk setiap penduduk kampung kat situ. 


Choi Kyung Seok ni berpura-pura jadi professor dari sebuah university pastu dia kata dia quit sebab nak jadi pastor kononnya. Dia kata dia nak mendalami agama kristian pastu dengan cara ni lah dia hasut penduduk kampung tu, macam penunggang agama. Dia memang dari awal lagi dah plan dari A sampai Z untuk ambil duit diorang. Memang mantap lah strategi dia bagi aku hahaha


Kim Min Cheol ni pulak bekas banduan sebab dia tak sengaja terbunuh ayah dia. Ayah dia ni kaki mabuk pastu suka dera mak & adik dia. Penduduk kampung memang tak suka dengan dia ni. Lagi-lagi adik perempuan dia tu. Cisss aku paling geram ah tengok watak adik dia ni. Ada satu scene time Min Cheol pergi selamatkan dia dari scammer tu, boleh pulak dia pergi pukul kepala abang dia then selamatkan pastor yang dia baru kenal?! Fuhh padahal abang dia sayang kot dengan dia, just dia tak tunjuk je. Lagipun dia pun tahu jugak yang abang dia tak sengaja terbunuh ayah diorang. 


 Kim Min Cheol dapat agak yang Choi Kyung Seok tu scammer & jahat so dia buat plan nak hantar laki tu ke lokap. Tapi siapa je yang percaya dengan bekas banduan kan? Kalau aku pun tak percaya gak hahaha. Kesian gila dia dalam drama ni. Semua penduduk kampung tu dok pakat kata dia tu syaitan konon sebab terpengaruh dengan kata-kata scammer tu. Perghhh scenes ni lah yang paling aku benci. 


Ada sorang penduduk kampung ni isteri dia ada penyakit kanser tahap kritikal dah. So dia minta tolong dari scammer tu tadi untuk buat air hasil dari doa seorang pastor ni. Oh ya, dalam drama ni ada sorang pastor yang asli & dia ni macam dipergunakan oleh scammer tu lah untuk raih kepercayaan daripada penduduk kampung tu. Pastor ni pun dah terpengaruh gak hahaha. Lepas lelaki tu ambil air dari scammer tu tiba-tiba isteri dia ni macam bertenaga & dah takde rasa sakit-sakit dah. So start dari sini dia asyik beli air tu dengan scammer tu tadi. Padahal dalam air tu ada dadah kot thats why isteri dia tiba-tiba boleh jadi macam orang sihat balik.


drama ni masih tinggal 4 episode je lagi. Season 1 ending dia boleh tahan memuaskan gak. Semua penjenayah tu dah kena tangkap. So I expect yang season 2 ni macam tu jugak.


Sebenarnya kes-kes macam ni ada je berlaku kat dunia ni. Orang yang naif memang banyak lah yang kena. Macam-macam je cara orang sekarang untuk dapatkan duit eh. Rajin betul diorang ni, tapi nak cari duit secara halal & bagus tak tahu pulak. Tak faham betul aku hahaha




walaupun drama ni tak habis lagi, tapi aku tetap bagi rating besar gak sebab action scenes dalam drama ni mantap, pastu scenes yang buat saspen pun best! Pelakon semua pandai bawak watak masing-masing so thumbs up! Tak rugi tengok guys hehe


End Of Semester 4! ♥

| on
15:16
Assalamualaikum


Selamat Hari Raya gaisssss. dah boleh stop makan rendang & lemang dah kalau tak nak berat badan makin naik macam aku ni HAHAHA dah terlambat dah nak menyesal bagai 😓😓

anywayyy


aku tengah cuti sem selama 3 bulan so lepas ni nak aktif buat post plus blogwalking jugak! hihi so kalau lepas ni tengok aku banyak tinggalkan komen kat blog korang hah maknanya aku tengah rajin lah tu hehe


semester 4 dah habis! Like finally!! Another 4 semester to goooo 👀👀
Bagi aku, semester 4 ni paling stress, belum fyp lagi ni sis hmmm sem depan baru fyp so pleaseeee pray for me 😭😭 aku ni jenis yang cepat stress, taktau lah macam mana nak hilangkan habit ni


I'm gonna put lots of pictures in this post tho. 



ok tipu je >.< hahaha sem ni palinggggg banyak tengok wayang! setiap hari rabu je pergi tengok wayang sebab gap untuk the next class tu sampai 4 jam fuhhh. Class tu sepatutnya habis 3 jam tapi lecturer tu selalu ajar dalam sejam je pastu boleh balik so kitorang gunakan kesempatan ni untuk tengok wayang @.@ 



masa tengah isi minyak kereta tiba2 ternampak signboard Costa Coffee. Sem ni aku dah jarang minum coffee. Sangat2 jarang. Sem lepas kalau boleh memang setiap masa nak minum coffee je. Bila ternampak signboard tu why not try je beli dulu, mana tahu sedap kan? And it was SO GOOD. I should have take the photo of the coffee machine but basically kita kena handle machine tu sendiri. Ada section untuk coffee sejuk & panas. I really like the bitter taste of the coffee. Segar je mata lepas minum hahaha



time ni lepas habis hiking untuk koq haritu muka aku sunburn teruk 😭😭 so lepas balik je dari hiking aku tidur sekejap then malam tu terus pergi watson beli toner untuk buat face mask. 



kalau sem2 lepas aku tak berani nak pergi beli barang sorang2 sebab nampak lonely gila kalau jalan kat shopping mall tanpa kawan HAHA but now alhamdulilah i can do it alone! Syabasss Tashira 👏👏 hahaha 



time ni tengah cari cactus untuk hari koq sebab aku ketua bahagian hadiah so haruslah rajinkan diri lol



dah hampir 2 tahun belajar dekat Unimas, ni pertama kali aku jejakkan kaki ke pusat sukan Unimas HAHAHAHA lol. Aku rasa kalau ada orang tengah berenang dalam pool masa ni confirm kulit orang tu terbakar sebab panassssssss 



my everyday view setiap kali balik rumah 😹



ni pulak my everyday view kat asrama 😵😵 nak muntah aku tengok gambar ni balik hahaha sebab time ni aku tengah struggled dengan assignments yang tak pernah nak habissss
sometimes, dari pukul 9 pagi sampai 1 pagi aku duduk depan laptop je tanpa bergerak 💆💆



oh time ni lepas pergi BBW kat kuching. Aku beli dua buah buku je. Satu tu untuk adik. Buku2 kat situ macam banyak yang tak berapa menarik sangat plus duit pun tak berapa cukup masa tu so mampu tengok je lah dulu hahaha


gambar makanan aku buat kat next post je lah. The worst thing yang berlaku kat aku sem ni ialah smartphone aku kena curi 😭 for the second time! Aku cuai sangat masa tu, terlupa nak ambil hp dari fitting room. Tapi tak sampai 5 minit aku patah balik tengok dah hilang dah. HMMM yang tak bestnya notes, whatsapp, gambar obviously hilang jugak takleh nak buat apa. 


Selebihnya alhamdulilah sem ni banyak belajar benda baru & dapat banyak pengalaman baru jugak ♥
first time pergi hiking & trust me i'm not gonna do that again HAHAHA sebab badan tak fit cisss




anywayy, selamat hari raya kepada semua yang meraikan. Maaf zahir & batin 🙏