First Time Beli Barang Dari Life WareHouse Malaysia!

| on
15:57
Assalamualaikum


have you ever heard about Shopback? Basically Shopback is an app yang akan bagi korang cashback setiap kali korang berbelanja online! As for now, aku dah berjaya kumpul RM125+ guys! Want to know more? You can read my previous post here 👉 Shopback | Review


_________________________________________________________


again, this is not a sponsored post so chillax lol.


Aku dah lamaaaaaaaaa stalk ig Life WareHouse ni! Dari awal tahun ni lagi lepas ternampak post diorang dekat ig. Barang yang diorang jual semua cuteeeeeeeee! Masa tu aku hanya mampu cuci mata ja. Sebab time tu duit belanja aku banyak habis kat makanan hmm obviously kalau dah duduk hostel tu kan hahaha


aku hanya mampu add barang tu dalam wish list je HAHAH dah lah banyak pulak tu 💆
japp nak screenshot barang comel2 yang ada dalam website diorang.




bunny lamp ni dapat bertukar warna tau. korang just perlu tap belakang bunny tu then nanti dia ada macam2 warna keluar huwaaaaaa (tekan gambar tu kalau nak tengok hehe)



THISSSS! Dah lama aku teringin sangat dengan deer humidifier ni :"))



ni pulak website diorang. 


so last week my mom tanya bila nak beli bag travel bag yang kecik tu sebab dah nak masuk hostel balik dah lagipun alang2 adik pun dah nak start degree so beli je lah dua sekali. At first, my mom suruh usha2 kat zalora sebab my mom ni memang semua benda dia beli kat zalora lmao. Tapi dah nak dekat 30 minit cari tak jumpa yang berkenan then teringat pulak dengan website Life WareHouse sooooo apalagi tak sampai 5 minit aku cari dah jumpa yang aku nak! HAHA lol

aku plan nak beli yang humidifier tu sekali tapi aku hold dulu sebab nak tengok macam mana first pengalaman aku beli dengan diorang. So kalau ok obviously aku akan beli nanti plus aku plan nak beli hadiah untuk birthday kawan-kawan aku jugak.

so ni barang yang aku beli




sepatutnya aku pilih yang warna kuning ni tapi terambil warna hitam aaaaaaaa ciss

& unfortunately barang yang aku beli ni semua pre-order HAHA so perlu tunggu dalam 2 minggu lebih gak. 
tapi masa order tu aku TER-letak west malaysia padahal aku tinggal kat sarawak kot hahaha so nasib baik diorang cepat whatsapp & bagitau aku sebab kat east malaysia takde free shipping guys hmmmmmmmmmmmmmmmmm so kena tambah RM30+ gak untuk shipping tu. Hanya yang tinggal kat sabah & sarawak je lah yang faham betapa hancurnya hati lepas add to chart semua barang pastu tengok shipping price lebih mahal dari barang yang dibeli tu HAHAHA but no worries aku ok je lol


kotak ni besar guys

alhamdulilah barang dah sampai!

p/s: gambar yang aku ambil ni tak cantik sebab rasa malas nak ambil banyak kali so whatever lah malas nak fikir lagi haha



i was slightly disappointed with this bag tho. dalam gambar tali bag tu nampak mcm panjang, tapi bila sampai pendek sangat! seriously tak sama macam dalam gambar.


aku malas nak bukak so ambik gambar macam ni je lah hahaha. 


and, ada free gift! yeayyyy hehe

Kadang2 diorang ada buat promotion, so boleh lah beli time tu! Overall, it was a nice experience! Lepas ni nak beli humidifier tu pulak, and oh nak beli hadiah untuk kawan sebab birthday diorang nak dekat dah ni so i hope they will love it!


so kalau korang nak usha website diorang boleh lah ke https://www.lifewarehousemy.com or instagram @lifewarehousemy 



The Body Shop Big Sale! ---- Parcel Dah Sampai!

| on
11:47
Assalamualaikum


Wauu entah kenapa sekarang ni rajin sangat nak update blog haha tapi bila nak blogwalking tu tiba-tiba macam malas pulak hmmmm 


minggu lepas aku dah bersemangat & berazam tinggi nak simpan duit. Pastu, tiba-tiba petang tu the body shop hantar msg & email kata ada big sale sampai 70% !! Fuhhhh serious aku cakap masatu aku dah stress dah nak tunggu ke tak sales tu sebab pukul 12 malam sales tu dah start dah. See? aku ni jenis yang cepat tukar fikiran hahaha ntah bila lah nak simpan duit ni 😓😓

sebelum ni i'm not a fan of the body shop tho. Tapi lepas try beli body mist yang vanilla tu fuhhh tiba2 terjatuh cinta pulak dengan brand ni. 



tapi yang tak bestnya sale kalini macam mehhh sikit. aku ingatkan diorang ada buat banyak sales untuk fragrances tapi rupanya 10% je hmmmm takbanyak beza lah harga tu, lebih kurang je



free sample 💛💛


aku berjaya tahan nafsu dengan beli ni je HAHAHA i really really want to buy the body butter yang perisa(?) lain tapi aku takut giler nanti aku tak suka dengan bau tu so i end up beli yang vanilla pumpkin tu je sebab bau vanilla tak pernah mengecewakan! & aku beli mango shower gel tu jugak. 

Yang body butter tu aku beli dalam RM23.70, body shower tu pulak RM14.95 je! Shower sponge(?) tu pulak RM2.97 je guys! ada banyakkkkk lagi product yang best tapi itulah aku tak tahu bau dia macam mana hahaha nak agak2 bau dia pun takleh gak. Kat sarawak takde in-store sales so obviously aku beli online je. Shipping fees sampai RM15 fuhhhh. Part shipping ni aku kurang suka sikit sebab SS memang selalunya mahal -_-


anyway, siapa2 yang tak tengok lagi sales the body shop ni bolehlah pergi bukak website diorang sekarang! Sebab sales ni sampai 18 AUGUST JE!





Mossery's Undated Academic Planner Dah Sampai!

| on
14:03
Assalamualaikum


yeayyy! excited sangat nak guna planner ni hehe
Aku ni boleh tahan cerewet jugak kalau nak pilih planner, lebih cerewet dari pilih makanan ok haha
kalau boleh, aku nak planner yang simple je. Taknak isi planner yang warna warni & tak suka kalau tengok planner tu macam padat sangat. Kalau beli notebook pun aku akan check setiap pages dalam buku tu. Sebab kalau boleh, aku nak hias sendiri dalam planner tu nanti. Cover pun nak yang simple & nice je.


Plan asal nak beli undated planner, tapi memandangkan tinggal 4 bulan lebih je lagi nak masuk tahun 2020, so aku tukar fikiran. Lagipun bulan september nanti dah nak masuk sem baru so aku lebih utamakan ni je. Lagipun kat planner tu nanti tak ada orang tahu pun tu academic planner kan? So kita combine kan je lah jadi life & academic planner hahaha 

sebelum ni aku pun ada gak beli mossery academic planner. tapi yang sebelum ni dah ada tarikh yang diberikan dalam planner tu so dapatlah juga guna planner tu untuk 2 sem hehe. BUT kalini mossery keluarkan undated academic planner! Maksudnya bila-bila masa je korang boleh start guna planner tu! ada 14-months Undated Monthly Planner pulak tu! other than that, diorang ada tambah 12-months Habit Tracker jugak! 

so personal pages termasuk inspiration boards, priorities, values, goals & 12 months habit tracker.

dekat note pages pulak ada 32-pages dotted notes. pages ni aku jarang sikit guna. Kadang-kadang guna untuk tulis nota penting yang pensyarah bagitau time kelas je. itupun kalau aku rajin nak tulis hahaha lol sebab selalunya mintak dengan kawan je hehe

pastu pages yang aku paling suka ialah the 56-weeks undated weekly planner (vertical). aku palingggggg suka isi part yang ni hahaha sebab aku ni jenis pelupa so semua dateline assignments, meeting, exam, outing, to do list semua aku campak dalam ni je! & the best part ialah korang boleh lukis sekali (well eventho lukisan aku taklah cantik & creative mana hahaha lmao).


macam biasa ada kotak warna kuning & warna biru ni hehe




thank you for this tho!


tadaaaaa! sebelum ni aku beli color hitam tapi kalini nak beli yang pastel pulak 😍😍😍




& aku ada beli transparent sleeve untuk cover planner ni sebab color pastel kan so takut nanti cepat kotor pulak


transparent sleeve ❤ yang ni RM16+ kalau tak silap. Actually diorang ada buat promo kalau beli planner ni diorang akan bagi percuma transparent sleeve + lots of stickers BUT macam biasa dah terlambat HAHAHA aku tak perasan yang promotion tu dah habis dah hmmmmm


ada free calendar hehe

obviously, aku berpuas hati dengan planner mossery ni! Ni kali kedua beli & i'm still rasa excited nak unboxing planner ni hahaha 

planner yang sebelum ni aku dah guna dengan baik & bolehlah banyak jugak benda yang aku lukis dalam tu. contohnya macam kat bawah ni 👇


sorry ni tulisan malas ni HAHAHA selalunya tulisan aku cantik ok lol


excuse my ugly drawings, don't judge please sebab aku memang tak reti nak lukis so whatever hahaha


ok tak sabar nak hias planner! aku enjoy sangat buat benda2 macam ni idk why. I really wish some of my friends ada hobi yang sama macam aku ni but unfortunately tak ada sorang pun yang suka buat benda gini so its okay hahaha


Korang boleh ke link mossery ni untuk tengok planners, sketch books or notebooks jugak

https://www.mossery.co/


dont worry guys Mossery ni dari Malaysia bukan dari US. Tapi diorang ada buat international shipping thats why dalam website tu guna dollar hehe




byeeee. nanti aku blogwalking ok nak hias planner jap HAHA lol