Shopback | Review

| on
23:54
Assalamualaikum


asyik postpone je nak buat entry ni tsk tsk. inilah yang akan berlaku kalau rasa malas tu menguasai diri hahaha 

idk if you guys ever heard about shopback though. aku tahu shopback ni pun masa tahun lepas kalau tak silap. and i love it! meh nak cerita sikit pasal shopback ni


but before that, no, this is not a sponsor post or something. saja nak share benda yang best & berbaloi kat korang 


Shopback ]

Shopback ni kira macam korang beli barang secara online macam biasa tapi at the same time shopback ni akan bagi korang cash balik hasil dari barang yang korang beli secara online tu tadi. 
Gosh idk how to explain this hahahaha 


contohnya korang beli barang kat zalora, jumlah harga barang yang korang beli tu tadi RM120+ , then nanti shopback akan bagi RM11 cashback hasil dari pembelian korang kat zalora tu tadi. Faham tak?


TAPI, syaratnya korang kena click laman web zalora tu dari website Shopback. Kalau korang tak click dari shopback then of course korang takkan dapat duit. Okay let me show you step by step okay.

1. First,macam biasa korang kena sign up dulu.

👉 sign up here (if you sign up using this link,then both of us akan dapat RM5 free after you purchase RM25 and above. Kalau taknak sign up guna link ni boleh je sign up kat sini 👉 shopback)


2. then,after sign up korang cari website online shop yang korang nak. There are a total of 500+ online shop dalam ni. Tapi Shopee tak ada ye hahaha idk bila diorang nak add shopee dalam ni.


3. Tolong baca tips tu dulu sebelum purchase so that cashback korang masuk. Ada online shop yang boleh guna mobile apps je contoh macam Lazada. ni pun syarat baru,nasib baik aku baca dulu tips dia haritu kalau tak perghh sia-sia je hahaha . Make sure korang empty kan cart korang jugak sebelum tekan shopback ni eh. Dulu aku ilek2 je letak barang dalam cart pastu tengok2 cashback tak masuk2 pun ciss . Setiap online shop lain syarat/tips dia.

4. Kalau korang guna promo code selain daripada yang diberikan oleh shopback,kemungkinan cashback korang tak akan masuk ye. Aku pun baru tahu pasal ni 😪😪😭 



5. Lepas baca semua tips tu then korang tekan 'activate cashback' pastu tekan  'continue to zalora'.

6. Pastu korang boleh lah shopping macam biasa! TAPI,make sure korang stay kat tab yang sama eh. jangan pergi tekan new tab pulak. kalau korang bukak new tab,korang takkan dapat cashback.

7. Lepas tu korang tunggu je email daripada shopback. Kalau email tak masuk jugak,try tengok kat account shopback korang. Usually dalam 2-3 hari diorang akan bagi cashback. Kalau tak masuk jugak maksudnya korang tak ikut syarat2 yang ada dalam tips tu tadi lah.


Korang boleh check cashback korang kat "cashback overview".


this is mine. Ye aku tahu diorang bagi cashback tu sikit gila. Tapi kalau kumpul lama2 banyak jugak kan nanti? At least lah korang dapat sikit duit tu lepas shopping online.

Last month, aku try cash out RM40 HAHAHA sebenarnya aku saja je nak cash out sebab aku nak try tengok rumit tak proses untuk cash out dia. Rupanya senang je -_- tak pakai check pun okay. Duit tu terus masuk dalam account bank aku hahaha nyesal lah pulak cash out awal2 aigoo kalau tak,dah banyak dah aku kumpul hmm



Okay guys tu je aku nak bagitau. So kepada siapa2 yang belum sign up tu pergilah sign up sekarang. Tak rugi. Percuma je pun,korang jugak yang dapat duit nanti hehe



10 comments on "Shopback | Review"
  1. Wow kena sign up ni. I wish I rajin nak guna benda ni... But yeah, kalau ada shopee sekali mesti lagi best since I shop more on shopee now :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kadang2 malas nak guna tapi bila difkir balik mcm rugi pulak kalau tak guna hahaha ha'ah kan,bila entah diorang nak masukkan shopee dalam ni

      Delete
  2. thanks for this😀

    penah dgr gak psl shopback tp hrini baru tahu 😂😅

    ReplyDelete
  3. macam best jak tk. selalu dengar pasal tk dolok. tapi sikberani mok daftar XD
    cash ya sikda tarikh expired nak? mun sikda. mok juak register kumpul banyak2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk tauk dlok pun dari blogger juak kak >.<
      aok cash ya sikda expired date. boleh lah kumpul byk2 pastok kak hehe

      Delete
  4. Nice one! Teringin nak sign up Shopback tapi bukan sekarang kot. Tahun depan maybe bila dah balik Malaysia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tahun depan dah boleh start kumpul dah kak :)

      Delete
  5. dah tak rajin shopping online...huhuhuhu selam celup selam celup jak. adoyai....pasya abaikan...

    ReplyDelete
  6. I heard abt this tapi tak pernah cuba. Thanks for this.

    ReplyDelete