28 Apr 2017

Write A Letter To The Future (Via futureme.org)

Assalamualaikum


no,aku bukan malas nak update blog,cuma tak ada idea je. Makin hari makin malas tengok blog ni ciss


Dalam minggu ni baru habis marathon drama Tomorrow With You. Ye aku tahu drama ni dah lamaaaaa habis hahaha tapi oleh kerana jalan cerita dia agak slow so tangguhkan dulu. Ingatkan nak delete je sebab nanti bila tengok confirm skip-skip tapi eh best jugak drama ni hahaha curious sangat nak tahu pasal ending dia so yey dah habis tengok dah!


Kalau korang ada tengok drama ni mesti korang perasan ada scene di mana Song Ma Rin asyik taip surat untuk suami dia in the future. Then aku bukak dramafire.com and ternampak ada orang komen kata memang ada website yang macam tu. Aku rasa macam aku lah orang yang paling kuno sebab tak tahu pasal benda alah ni hahahaha aku rasa semua orang tahu kan? Ke korang pun tak tahu





aku try gak search pasal benda ni kat google and banyak yang kata diorang dapat email tu after few years. Unless kalau kau tukar email maybe tak dapat kot.


So kalau korang nak try gak,guna email yang korang rasa memang akan diguna sampai bertahun-tahun lamanya. For me,benda ni macam best je hahaha 


korang boleh letak surat korang tu either in private or public (anonymous). Kalau korang letak public diorang takkan show email korang,just isi2 surat korang tu je lah. Tapi bagi aku letak je lah private,malu gak kalau ada orang baca nanti . Kalau korang nak baca surat orang lain boleh je klik "read public letters" kat atas tu.


yang nak tahu whether korang dah ada boyfriend or girlfriend pada masa akan datang hah boleh lah send sekarang haha


Kalau dipanjangkan umur  inshaallah dapat lah korang baca balik semua tu. 


Terpengaruh dengan drama ni sebenarnya hahaha

9 Apr 2017

Girl's Day Album (Everyday #5) | Unboxing

Assalamualaikum


Page view blog ni jatuh dengan teruk tau tak hahaha nasib baik aku masih ada semangat nak continue berblog kalau tak memang dah lama dah blog ni tak ada. 


Okay.


Actually ni adalah salah satu wishlist aku tahun ni ; collect k-pop albums. 
i have never ever beli album kpop selama ni. Niat nak beli tu ada tapi ada benda yang jauh lebih penting lagi dari album ni hahaha lagipun boleh je tengok kat youtube kan. Tapi entah kenapa aku rasa macam nak beli pulak tahun ni. 


Aku dah survey banyak ig shop and finally jumpa jugak. Servis dia pun alhamdulilah okay & cepat.


Sebenarnya plan nak beli album Exo je tapi lepas dapat tahu Girl's Day nak comeback so why not beli je album dorang. Lagipun Exo ni lama lagi nak comeback.


Aku order album ni 27 march (pre-order of course), then dapat dalam 6 april. Sebelum album ni sampai aku ada tengok teaser album diorang kat youtube.



  



dapat free photo card dari kpopdowntown. Dapat Hyeri punya although aku nak sangat dapat Yura's but sama je lah hahaha

oh ya,harga album ni RM76 tapi kalau termasuk postage jadi RM87. Why postage ke sarawak mahal gila?? hahaha geram betul aku



                    
                                                                            [message from the girls]
                                                                        yes,i don't even know what they say T_T




                                 Hyeri ❤                                                              Yura ❤



                                         Sojin ❤                                                        Minah ❤




Title song diorang ialah I'll Be Yours. Tapi aku lebih suka lagu Love Again & Thirsty. Aku start suka dengan Girl's Day selepas tengok variety show one fine day. They are sooo noisy hahaha pergi mana-mana memang bising gila tak pernah nak senyap haha. Fan diorang memang tahu lah kan


Anyway,memang aku tak menyesal lah beli album ni. Nasib baik dah TERbeli haritu kan hahaha lol

Lepas ni aku target nak beli album Blackpink, Exo, Dean, Exo cbx, G-dragon etc. Beli yang aku minat je lah. Jealous pulak tengok koleksi orang lain , ah whatever πŸ’




8 Apr 2017

Sunshine Blogger Award

Assalamualaikum


hampir terlupa nak buat post ni,nasib baik dah bookmark haritu.


sunshine-blogger

The Rules

1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog

2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you

3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions

4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog

    
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


thank you for the tag kak bv .

here we gooo




1. when do you start to know my blog? :3

I’m not so sure about this. Tapi yang aku ingat memang dah lama dah dulu2 time aku rajin join giveaway sebab dulu memang aku rajin blogwalking then terjumpa lah blog akak hehe


2.What is your animal spirit and why?

I don’t have any tbh haha but if I have to choose then maybe kucing. Sebab kat rumah ni ada kucing je hehe


3.Pick an item at your right side and that gonna be your weapon in zombie apocalypse, what is it and how are you gonna use it?

My phone hahaha. Search kat internet cara untuk bunuh zombie huahuahua


4. If you were at home and there is zombie attack outside, where is the safest place to hide and why?

Dalam bilik kot. Boleh lah bersembunyi sekejap sementara tunggu orang datang selamatkan aku T_T 


5. Give 3 reasons why do love blogging? do you love blogging?

Yes,I do. First,of course sebab dapat baca post blog2 favorite. Second,dapat hadiah free dengan join giveaway although selalu je tak ada rezeki nak menang kan hahaha lol. Lastly,sebab tak sanggup nak tinggalkan dunia blog ni tsk tsk


6.Backpack or sling bag?

Bergantung jugak. I love both. Tapi selalunya kalau keluar sorang2 memang bawak wallet & handphone je hahaha 


7. I love music. so do recommend me some of your favourite music genre and songs.

I love music toooo :) lagu k-pop ajak kmk recommend kat ktk tok kak hahahaha nah list.

πŸ’ƒ Winner - Fool (best,try dengar gak)
 πŸ’ƒ B.A.P - Wake me up


8. Pizza or burger?

Both please. Aigoo craving lah pulak uwaaaa T_T


9. What do you think about girls/boys who is wearing a spectacles?

Biasa je. Sebab sekarang ni ramai dah berkaca mata kan. Tapi kalau boleh bagus lagi tak pakai sebab degree mata aku dah 500+ so memang wajib guna kalau tak memang merangkak je lah tak nampak orang. So please,jaga lah mata korang tu baik-baik,syukur kalau tak guna kaca mata 



10.Plain shirt or checkered shirt?

Plain shirt of course :)


11. Some words for your silent readers?

Please tinggalkan komen hahahaha jangan jadi silent reader je hahaha macam lah ada silent reader hehe


✌ ✌
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...