First Time Beli Barang Dari Life WareHouse Malaysia!

| on
15:57
Assalamualaikum


have you ever heard about Shopback? Basically Shopback is an app yang akan bagi korang cashback setiap kali korang berbelanja online! As for now, aku dah berjaya kumpul RM125+ guys! Want to know more? You can read my previous post here 👉 Shopback | Review


_________________________________________________________


again, this is not a sponsored post so chillax lol.


Aku dah lamaaaaaaaaa stalk ig Life WareHouse ni! Dari awal tahun ni lagi lepas ternampak post diorang dekat ig. Barang yang diorang jual semua cuteeeeeeeee! Masa tu aku hanya mampu cuci mata ja. Sebab time tu duit belanja aku banyak habis kat makanan hmm obviously kalau dah duduk hostel tu kan hahaha


aku hanya mampu add barang tu dalam wish list je HAHAH dah lah banyak pulak tu 💆
japp nak screenshot barang comel2 yang ada dalam website diorang.




bunny lamp ni dapat bertukar warna tau. korang just perlu tap belakang bunny tu then nanti dia ada macam2 warna keluar huwaaaaaa (tekan gambar tu kalau nak tengok hehe)



THISSSS! Dah lama aku teringin sangat dengan deer humidifier ni :"))



ni pulak website diorang. 


so last week my mom tanya bila nak beli bag travel bag yang kecik tu sebab dah nak masuk hostel balik dah lagipun alang2 adik pun dah nak start degree so beli je lah dua sekali. At first, my mom suruh usha2 kat zalora sebab my mom ni memang semua benda dia beli kat zalora lmao. Tapi dah nak dekat 30 minit cari tak jumpa yang berkenan then teringat pulak dengan website Life WareHouse sooooo apalagi tak sampai 5 minit aku cari dah jumpa yang aku nak! HAHA lol

aku plan nak beli yang humidifier tu sekali tapi aku hold dulu sebab nak tengok macam mana first pengalaman aku beli dengan diorang. So kalau ok obviously aku akan beli nanti plus aku plan nak beli hadiah untuk birthday kawan-kawan aku jugak.

so ni barang yang aku beli




sepatutnya aku pilih yang warna kuning ni tapi terambil warna hitam aaaaaaaa ciss

& unfortunately barang yang aku beli ni semua pre-order HAHA so perlu tunggu dalam 2 minggu lebih gak. 
tapi masa order tu aku TER-letak west malaysia padahal aku tinggal kat sarawak kot hahaha so nasib baik diorang cepat whatsapp & bagitau aku sebab kat east malaysia takde free shipping guys hmmmmmmmmmmmmmmmmm so kena tambah RM30+ gak untuk shipping tu. Hanya yang tinggal kat sabah & sarawak je lah yang faham betapa hancurnya hati lepas add to chart semua barang pastu tengok shipping price lebih mahal dari barang yang dibeli tu HAHAHA but no worries aku ok je lol


kotak ni besar guys

alhamdulilah barang dah sampai!

p/s: gambar yang aku ambil ni tak cantik sebab rasa malas nak ambil banyak kali so whatever lah malas nak fikir lagi haha



i was slightly disappointed with this bag tho. dalam gambar tali bag tu nampak mcm panjang, tapi bila sampai pendek sangat! seriously tak sama macam dalam gambar.


aku malas nak bukak so ambik gambar macam ni je lah hahaha. 


and, ada free gift! yeayyyy hehe

Kadang2 diorang ada buat promotion, so boleh lah beli time tu! Overall, it was a nice experience! Lepas ni nak beli humidifier tu pulak, and oh nak beli hadiah untuk kawan sebab birthday diorang nak dekat dah ni so i hope they will love it!


so kalau korang nak usha website diorang boleh lah ke https://www.lifewarehousemy.com or instagram @lifewarehousemy 



16 comments on "First Time Beli Barang Dari Life WareHouse Malaysia!"
  1. ehhhh cantiknyaaa, kmk pun teringin mok beli beg style nak warna pink ya :D
    kannnn, nang selalu patah hati nangga sabah/sarawak mostly sikda free shipping eh T^T
    ya kmk mun shopping, mun part postage ya berkira sikit XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kakkk. kmk slalu rasa mok terjerit eh setiap kali ngga harga postage ya ughh kadang2 sampei terbatal niat kmk mok beli barang ya alu

      Delete
  2. alahai comelnya lampu tu..geram tengok..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kannnn. kalau ada banyak duit memang beli terus ni haha

      Delete
  3. Faham sgt feeling bila salah click nak color lain click color lain. kadang2 brg dah smpai bru perasan okay ciss haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. i know rightttt. nak return balik barang tu rasa macam malas pulak so last2 terima je lah hakikatnya HAHAHA lol

      Delete
  4. Baru je visit website tu, comel!!! Macam tengok KAISON pun ada hehe :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. THISSSS! serious haritu pun terfkir macam ni gak hahaha sebab semua barang dalam website tu comelll

      Delete
  5. amboiii sakan nau shopping oo tashira...menghasut tok aih! tp beg ya macam kacak. mok pergi usha lok! hahaha thanx for sharing! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sekali sekala kak HAHA. nang kmk hasut nyuroh ktk beli tok kak eh hahaha
      no problem kak! hehe

      Delete
  6. Selalu juga ternampak humidifier bentuk deer tu kat ig. SO COMEL! Teringin nak beli tapi takut tak tahan lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samaaaa! & yessss takut jugak tak tahan lama, thats why terfkir banyak kali whether nak beli ke tidak sekarang ni

      Delete
  7. everything is just so cute !!!

    ReplyDelete
  8. Dah beli 3 kali dengan Life Warehouse. Ada draft post tapi sampai sekarang tak publish lagi haha
    Mula2 beli deer humidifier tu sebab nak beli yang original dekat korea jauh sangat, so beli jelah tiruan. TIme tu ada Christmas sale so dapat dalam RM50 and dapat free gift snowflake fairy lights. Kali kedua beli silicone foldable straw, kali ketiga beli 2 lagi air humidifier tapi bentuk mushroom konon nak buat hadiah bersalin my sister, tapi dorand dah ada, so that air humidifier masih ada dalam kotak takde siapa guna hahaha

    I like the duffel bag though. The navy one kind of like mine. Easy to carry everywhere. Sayangnya tali beg pendek. Tengok dalam gambar macam panjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. please publish draft tu kak tqa!! haha bcs i loveeeee your photosss!
      wow ada free snowflake fairy lights?! BESTNYAAAAAA! hahaha better jual balik or bagi orang lain guna kak tqa hahaha

      itulah, nak complain pasal tali beg tu tapi malas nak panjangkan lagi hal ni so buat dont know je lah lagipun xleh nak buat apa dahhh hmmm

      Delete