The Hash Cafe, Kuching

Friday, April 23, 2021

 Assalamualaikum


Finally, I'm back with a new post! Been meaning to create this post tapi sekarang ni busy sangat dengan internship dekat Ibu Pejabat Polis. Balik dari kerja je terus rasa nak terjun atas katil. Ni time bulan puasa nasib baik takdelah penat sangat hahaha


Sehari sebelum puasa aku sempat singgah kat cafe ni sebab craving gila dengan pizza diorang! Ni kali kedua dah pergi sebab area cafe ni asyik ada kes covid je that's why jarang sangat pergi. Tapi selalulah order pizza diorang guna grabfood hahaha.  So let's go!




Cafe ni tak besar and tak lah kecik sangat. Interior pun simple je tapi nice lah for me. 




First time datang sini aku try diorang punya mango soufflé and iced matcha espresso. 


Iced matcha espresso diorang sedap gils! Kebetulan pulak time tu aku memang perlukan caffeine hahaha. But sorry ya takde gambar sebab burokz sangat lighting gambar tu cisss


sehari sebelum puasa tu pulak aku order Blackfox (Chocolate crepe) with vanilla ice-cream on top. Ya Allah terliur pulak aku tengok gambar ni 😓 and it was good! Selalunya aku tak berapa suka letak aiskrim but this one rasa dia balance. Aku rasa kalau tak letak aiskrim tu orang akan cepat rasa muak sebab chocolate dia banyak sangat. Espresso tu pulak macam biasa lah rasa espresso hahaha


Kawan aku order original waffles. Waffles diorang kalini lebih rangup and sedap. 


and my most favorite food pizza diorang!



Smokin hot & chicky pizza ni my top 2 favorites! Pizza diorang nipis & rangup sangat!!!!!! I don't know how to describe it tapi yang pasti lebih sedap dari pizza hut. PERIODT! Yang pizza smokin hot tu ada rasa spicy sikit. I have tried all 4 of their pizzas but tak boleh kalahkan yang dua ni lah hahaha. Actually pizza avocado island diorang pun sedap gak tapi aku sorang je suka makan so memang taklah nak habiskan sorang-sorang. 


I actually took a lot of photos, but mostly dalam bentuk video so tak dapat nak upload dalam ni hahaha



So siapa-siapa yang dekat Kuching tu boleh lah singgah cafe ni and please lah try pizza diorang! Kalau tak disebabkan covid memang tiap minggu rasanya aku pergi cafe ni (they have new selection of pizza tapi dalam grabfood diorang takde pulak 😭😭)



OK, sampai sini sahaja review aku kalini hahaha bye and selamat berpuasa everyone!

Post a comment