The Coffee Factory,Kuching.

| on
13:35
Assalamualaikum

*gambar extra large okay haha*


Well aku teragak-agak jugak lah nak buat post ni sebab aku tengok bloggers yang review pasal ni semua dok post dalam english okay hahahaha kau sorang je guna bahasa rojak tsk tsk


I knew about this cafe like baru tahun ni okay hahaha location dia terpencil sangat thats why tak berapa nak perasan. Aku fikir tempat ni jual perabot untuk buat cafe -.- lol hahaha


Lepas dapat tahu pasal tempat ni terus fikir nak pergi dengan siapa eh? lama jugak dok postpone & finally masa raya ketiga tu dapat jugak pergi hahaha . orang lain raya kan aku pulak pergi layan minum latte T_T Raya tahun ni tak ada feel sangat hmm



gambar signboard tak ada okay sebab panas gila masa ni
Sebelum pergi of course lah cari review kat google dulu kan senang sikit lah kalau macam ni



masa nak ambil gambar ni orang ramai berpusu-pusu nak masuk ah lantak lah blur



masa ni tak banyak orang so yeeeaaaaa . aku suka sangat dengan suasana dalam ni. tempat ni ada dua tingkat. tempat duduk pun banyak jugak lah. kalau weekend ni comfirm ramai orang. kadang2 adalah jugak students yang datang buat study group. bestnya diorang,jealous ai. 



masuk terus order. masa ni aku tengok macam tak banyak pulak pekerja diorang ke ada? actually kitorang plan nak duduk kat belakang tingkat atas tu hah tapi section closed okay urgh











lepas order kitorang duduk kat tingkat atas & apalagi ambil gambarlah kan sementara tunggu order sampai. i haven't try their foods yet masa ni kitorang nak makan kek je 



mine,green tea latte. RM9. Creamy & i really like it! siapa yang peminat green tea you must try this.



Hot Chocolate,RM8.50



Ultimate Choc,RM8.50

Cheese Crackers Cake,RM7.90

I don't know sedap ke tak sebab aku tak rasa pulak 




this is mine,Oreo Cheese Delight,RM8.50

this is really yummy! well oreo kan of course lah campur cheese lagi tu,perfect combination!




lepas ni comfirm akan datang lagi sebab nak try makanan diorang pulak hahaha 


4.5/5


yang nak datang tu korang google lah sendiri location okay? or guna wazeeee ke

Kek & Biskut Raya

| on
21:40
Assalamualaikum


Selamat berbuka puasa korang. Alhamdulilah aku dah kenyang dah pun hahaha nasib baik dapat tahan tadi sebab sibuk sangat kemas rumah & beli barang-barang raya plus dengan cuaca panas ya allah memang mandi peluh je lah aku dari tadi.


Aku rasa sekarang ni semua busy dengan persiapan hari raya. Nak kemas rumah lagi,buat kek & biskut lagi kan? Best gila dapat buat kek sendiri haha aku mampu berhuhu jelah teringin jugak nak try buat sendiri tapi sampai ke tahun ni pun tak terbuat. 


Tadi sempat lah jugak pergi beli kek lapis & biskut. Aku buat post ni pun sebab lepas ni aku takkan update pasal raya lagi hahaha malas arh plus tak sempat. Dari aku mula berblogging sampai sekarang tak pernah lagi post gambar raya dalam blog hahahahaha lol



oleh kerana penat tahap nak pengsan aku malas nak letak watermark & bukak kek lapis ni satu persatu hahaaha sorry



Aku tak ingat berapa jenis yang kitorang beli sebab kek ni semua dah masuk dalam peti sejuk so aku just ambil a few of them. Aku tak ingat nama okay hahaha yang aku tahu color purple tu blueberry cheese,yang merah tu strawberry apa ntah yang green pulak kismis. Satu jenis ni je kitorang ambil 4 paket(?) sebab tak berapa besar sangat. Satu RM10. mahal ke? I dont know. Im not a fan of kek lapis actually. Kalau kek chocolate haa tu aku suka hahaha



Yang atas sekali aku memang ingat sebab aku yang ambil hahaha red velvet cheese. Tak tau rasa dia macam mana kenyang aih malas nak try hahahaha . dari tadi asyik perkataan malas je keluar heh
Yang tengah tu tak ingat yang bawah chocolate cheese maybe? Masa masuk kedai kek lapis tu baru perasaan kek yang warna warni tu tak ada. Most of the kek dah habis sikit je yang tinggal masa kitorang pergi beli tadi




this is so nyummyyyyyyy belum raya lagi aku rasa dah habis licin dah ni hahaha my brother actually dah bagi warning tak bagi makan cookies ni T_T red velvet cookies tapi rasa tak macam red velvet hahahahahaha lol tapi sedap okay



ice nestum. siapa pernah makan ni? Nak bukak try tapi takyah lah hahahaha raya nanti nak bagi apa? hahahaha lol



yang ni memang wajib. semua suka kan



semalam ternampak kak irine nadia upload biskut kacang ni kat ig cun pulak terjumpa apalagi belilah haha tapi yang ni aku makan sorang2 tak nak kongsi ah kedekut

okay sampai sini je sebab internet lembap nak mati so malas dah nak upload gambar . 

kalau bab biskut ni aku lebih suka berbanding dengan kek. Especially cookies ohmy memang kegemaran aku tu haha 

Actually aku plan nak bagi kek lapis ni kat rakan blogger tapi tak sempat dah ni maaflah inshaallah tahun depan okay. 


oleh kerana takut tak sempat nak bagi ucapan ni sebab aku memang yakin aku takkan bukak blog masa raya nanti (maybe adalah bukak tapi kejap je kot lol) sebab kepenatan plus kekenyangan sampai tertido haha lol so dengan ini aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya kepada semua yang baca blog aku ni. Especially to kak Kimchaa,kak Nad,kak Zizie,kak Sofie,Tomo,kak BV,Mazni & kepada semua yang selalu singgah kat blog aku ni. Maaf kalau sebelum ni aku pernah terkasar bahasa or kecilkan hati siapa2 yang baca blog aku. 

Maaf zahir & batin. 


0-0 okay? okay? hahahaha



take a good care of yourself guys & jangan makan banyak sangat raya ni nanti :)