30 Dec 2014

2015 Wishlist


Assalamualaikum

Tak sangka dah nak masuk tahun baru kan? This year,a lot of things happen. Bila difikir balik oh my tak sangka aku ni dah tua & lebih matang sekarang. You’re getting old tashira. Tsk tsk


Wish tahun lepas banyak yang tak tercapai especially plan nak kuruskan badan. (2014 Wishlist) Pfff nak sangat kuruskan? And wish yang kedua tahun lepas ialah nak masuk UITM. Unfortunately,sekarang ni aku dah stuck kat form 6 pulak. So nevermind,lupakan sajalah. Tak kan dapat masuk punyalah.


So aku dah senarai  kan wishes yang baru untuk tahun depan. Harap haraplah lepas ni semua nya tercapai. Amin J




1 . Kuruskan badan aka nak slim balik,hahahaha pfff


Lepas tengok drama korea,tak kira lah drama apa kan sebab semua watak utama pompuan diorang tu slim gila kot. SLIM GILA K K. Jealous k hahaha


2 . Study hard for STPM


1 year je tinggal lagi tashira,so please lah study hard okay? “Tengok lah,”kata hati aku. Hahahaha Semester 1 dah habis tapi aku tak yakin yang aku akan dapat pointer yang daebak. Especially sejarah. Aaaaa stresss


3 . Kumpul duit banyak banyak $$$$$


RM1000 pun cukup lah. Nak beli barang yang aku dah senarai panjangkan dalam notebook. Tapi kalau masuk bab duit,aku memang FAIL.


4 . Nak cari kerja (lepas STPM)


Yang ni aku tak pasti lagi. Tujuan utama aku nak kerja sebab nak dapat experience aka pengalaman. Sebelum ni aku tak pernah lagi kerja kat mana mana sebab my dad tak bagi kebenaran. Sabo jelah. Interview pun aku tak pernah .



Dah . Cukup lah tu. Hahaha. Takyah banyak sangat takut tak tercapai pulak nanti. Lagipun semua wishes yang kat atas tu semua susah nak dicapai. So from now on focus je dengan semua ni. No more crush tashira,please. Haha and one more thing tak yah nak bercinta sangat.



Happy new year kepada semua bloggers & thank you sebab dah follow blog aku selama ni. Semoga kita dipanjangkan umur & dimurah kan rezeki pada tahun baru ini. Amin J






Adios

23 Dec 2014

#Throwback : 2014 Experience/Memories


Assalamualaikum


Finally,dah akhir tahun pun kan? For me,yes masa berlalu dengan begitu cepat. Rasa macam baru semalam aku ambik paper sejarah for STPM,haha penipu cehh

Tadi baru je siap list kan wishlist for 2015. I will achieve it for sure! 

Okay takyah nak buat intro panjang sangat. Kalau nak tahu banyak perkara yang aku tak sangka akan berlaku pada tahun ni. But for me,itu pengalaman beb. Pengalaman gua cakap.


Pengalaman buruk yang pertama ialah , apabila duit aku (rm50) kena curi kat sekolah. Actually dalam beg aku tu ada sebanyak rm100 kalau tak silap sebab nak bayar muet. Waktu tu dah nak rehat so kitorang keluar awal,biasalah aku tak nak berbaris panjang kat kantin apalagi menu hari tu mee laksa,hahaha. 

So macam biasa aku letak beg kat area makmal computer,tempat tu memang terbuka sebab ramai pelajar yang lalu kat situ. Bila habis je rehat,aku masih tak perasan lagi sebab aku tak check(malas) plus hati aku memang tak tenang masa tu but I don’t care.
 Hahaha masuk waktu ketiga lepas rehat , masa tu kitorang nak tukar kelas,kawan aku kata nak bayar bahan fotostet kat cikgu. 

And guess what? Barang dalam dompet dia semua hilang. Like seriously. Ic,kad,duit semua hilang. At that time baru aku teringat pasal duit aku. 

At first aku lega sebab aku fikir duit tu tak hilang tapi bila check betul betul rm50 dah hilang. Damn it. Rasa macam nak tampar plus cekik je pencuri tu. Makan duit haram! 

Actually kat area tu ada cctv unfortunately jauh sangat so tak clear. Tapi aku agak pencuri tu memang dah target beg kitorang. Kalau aku tahu lah siapa pencuri tu memang selamanya engkau tak dapat makan guna tangan engkau tu. Relaxx  relaxxx 


Secondly , pengalaman main bola sepak plus pertunangan kawan aku. I don’t want to write more about this sebab sebelum ni aku dah buat entry pasal ni kat blog.



Next is I finally study really hard for STPM (semester 1) tahun ni. Finally! You know why? Cause selama ni tak kira lah spm or ujian biasa jangan haraplah aku nak buka buku. 

Last minute baru sedar nak belajar,itupun belajar dalam beberapa jam je. Tsk tsk teruk teruk. I hope sangat lah result aku tak teruk . Aaaahhh aku dah study hard kot.


Oh ya baru teringat,no couple for this year! hahaha hip hip hoorayyy for me :)



Banyak lagi experience & memories yang aku nak taip but penyakit malas ni hah. Hihi Korang pulak?







Adios
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...