18 Feb 2015

Result STPM - Penggal 1

Assalamualaikum
So semalam result STPM Penggal 1 dah keluar. Kalau nak tahu result aku. Baca ni dulu hahaha


Pagi tu aku datang sekolah macam biasa,tak ada rasa apa apa pun except perasaan malas nak pergi sekolah sebab sekolah lain dah start cuti pun erhhh


Kalau tak silap aku,result keluar dalam pukul 10 lebih kot. Masa tu Muet,cikgu suruh kitorang buat essay. Aku belum ada rasa nervous lagi masa tu haha


“Do you want to check your result?” Cikgu kata sambil tunjukkan handphone kat kitorang. And I was like ‘what? Dah keluar ke? Serious???’


Pelajar lain terus pergi ke depan nak check although I know they were quite nervous at that time. So do i.


“Jom teman aku pergi check. Atau kau nak check engkau punya sekali?” Kata kawan aku. Eceh ayat macam nak mengarang buku cerita pulak hahaha


“Serious? Engkau tak takut? Kalau engkau bad mood lepas ni siap.”

“Nope. Jomlah.”


Pikir punya pikir akhirnya aku temankan jugak dia pergi ke depan. Kawan aku yang dua orang lagi dah stress plus speechless. Rileks lahh beb


“Nah,taip your IC number.” Kata cikgu tu sambil hulurkan handphone. Kawan aku tadi dah check pun so tiba giliran aku pulak. Actually sehari sebelum result keluar aku plan nak check bila balik sekolah nanti tapi nak tak nak check ajelah sebab curious gila masa tu.  But one thing for sure,aku yakin gila yang sejarah aku akan fail sebab aku tak reti nak jawab pun masa exam tu.


And walahhhhh!  



The first thing yang aku nampak bila dah dapat result tu F. Aku ulang balik F F F F!


‘Ni comfirm sejarah yang fail.’ And I was right. Aku lupakan pasal F tu sekejap then mata aku focus kat huruf A & A-. Ya allah,tak sangka dapat dua A. Aku tak jangka pun akan ada A nanti. Im happy gila


Tapi yelah F tu yang spoil kan result aku. Cikgu sejarah kitorang pun sedih gak sebab kebanyakkan kitorang gagal dalam paper ni. But no worries teacher,kitorang akan buat yang terbaik bila reseat balik paper ni nanti. Trust us J


Although result aku ada F, tapi aku bersyukur kot result aku tak seteruk mana pun. At least ada A kan tashira? Lol


Sem 2 nanti aku target 3A and 1C+ for sejarah sebab aku memang tak yakin sangat dalam subjek sejarah ni. Inshaallah dapat. Doakan aku tau! 



Adios

12 comments:

  1. wahh tahniah ada A. yg fail tu mmg patut repeat. untungla awk dpt A subjek PP. akk dulu sem 1 stpm 2014 pun 2A jgk. tp sejarah dpt C+. PP fail. bila repeat PP dpt B-.

    p/s : kerja kursus pastikan dpt A. doakn akk dpt result cemerlang dlm stpm 2014 ye. =)

    ReplyDelete
  2. tkpe yg failed tu boleh repeat balik :D kira oklah tu ade 2 a! dia mmng ade 4 subjek je eh?

    ReplyDelete
  3. arrghhh takotnya tunggu result SPM !!!!

    ReplyDelete
  4. kak farah : yup . paper sej tu mmng tough sbb memerlukan daya ingatan yg kuat

    kak syahirah : kite mmng tngah pning buat kerja kursus skrang ni. good luck kak! harap dapat 4 flat :D

    mazni : alhamdulilah. yup subject form 6 kitorang mmng ada 4 je

    mialia : relax. doa banyak2 hihi :D

    ReplyDelete
  5. Congrats ! Teruskan usaha masa sem 2 :D

    ReplyDelete
  6. first of all, tahniah dear for your rsult. syukur :)

    btw, akak pun tak suka sejarahh! haha. kena repeat ke kalau F tu?

    ReplyDelete
  7. Wah, tahniah. Kira bagus lah tu kalau ada A. Tapi nanti bila repeat insyaAllah akak dapat result yang bagus juga. Saya ni suka tengok orang masuk form 6. Hehehe..

    ReplyDelete
  8. Tahniah! Samalah, sej akk dulu pun F ! Sampai mau nangis buatnya, dahlah kita first batch STPM, sedih eh! Tapi nasib boleh repeat kan walupun terbang RM50. hehe! Anyway, good luck :)

    ReplyDelete
  9. tahniah ye akak !
    don't give up ! fighting :)

    ReplyDelete
  10. All da best dear, akak sekarang tengah tunggu result penuh STPM.

    Akak lak dua kali sem gagal Ekonomi tapi tak repeat. Haha gila tak. Yang lain okey, BM okeyy, alhamdulillah. Ekonomi tuu masalah sikit T_T

    Apa apa pun, gudluckkk and never lose hope dear =D You can do it =D Chaiyooookkk !!

    ReplyDelete
  11. tahniah kak tashira, saya duk tunggu result 18 hari bulan ni huuhuh T^T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...