16 Jan 2015

DIY Custom Notebook Cover #Part 2



Assalamualaikum


Rasa macam baru semalam cuti sekolah bermula,tup tup tengok dah sekolah. Cepat betul masa berlalu. 

Macam biasa,aku tak sempat nak jenguk blog sebab busy dengan jadual sekolah. Forgive me,blog. lol

Lama tak buat diy kan? Haha rindu pulak rasanya. Idea ni datang lepas search kat google. So let's begin. Kacang je

Ohya sebelum ni aku ada buat diy custom notebook cover #part 1.


DIY Custom Notebook Cover #Part 1
Klik kalau nak tengok :D

Okay.
First step,korang sediakan bahan bahan ni dulu.


Notebook (blank lagi bagus. Yang ni aku beli kat daiso.) 

Gam,of course.

Scissor

And lastly gambar yang korang nak lekatkan. Cara yang senang korang just cari kat google (tak kira gambar apa,ikut kesukaan korang) then print kan.


Kalau korang perasan,aku print kan colour gambar tu dalam black & white. Kalau korang nak colourful pun boleh je.



Next,guntingkan then lekat ikut kreativiti korang nak lekat senget ke terbalik ke,tak kisah.


Then,hasilnya.




Close up sikit.




My favourite artist, Ariana Grande,Kim Woo Bin & 2PM. (Y)


Senang je kan? Tak sampai 15 minit aku buat semua ni. 
So tunggu apa lagi? Try it.






Adios

6 comments:

  1. nice tips! :D
    baru2 nie BV pun ada DIY cover notebook gak, tapi guna washi tapes. . :D

    ReplyDelete
  2. Tashira rajinnya buat diy! Dah la cantikkk <333

    ReplyDelete
  3. wah berbakat <3 hehe. sy pon suka ber-diy. hari tu buat sarung untuk calculator sbb bengong sgt pergi hilangkan cover dia xD

    btw, sy tak kisah pon blog yg ada lagu as long bukan lagu yg memeningkan kepala. haha. yg sy ckp problem tu bila clash dgn lagu dari blog lain.

    ReplyDelete
  4. PG zaman sekolah Ya Allah, memang rajin buat cover macam ni. nasiblah cikgu tak marah :D nice awak buat :)

    ReplyDelete
  5. Rajin malas je nak diy ni... Kalau ada bahan tapi malas tak gerak jugak... Kikiki... Contohnya paah... Hiii

    Jemput jalan ke blog saya...

    https://sihatbertenagabyfarhah.wordpress.com/2017/08/25/pemakanan-untuk-penghidap-cyst-yang-sedang-hamil/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...